Krapuul: Activisme “sponsored by….”

Hierbij mijn eerste column voor Krapuul. Gezien de vele positieve reacties van de redactie via Twitter alsook de vele ondersteuningen via de reacties op deze site, werd het hoog tijd om eens een “pennenvrucht” hier te plaatsen.

Als economisch woordvoerder en voorstander van marktwerking en een kleinere overheid, zie ik met veel goedkeuring dat Krapuul zich laat sponsoren door de grote banken. Mooi initiatief en wellicht kan ik ook nog aanvullende suggesties toevoegen voor “het verdienmodel” van deze site.

Wat te denken van een column van 1 van de redactieleden tegen kernenergie “We moeten absoluut geen kernenergie willen in Nederland, oh wacht we gaan er even uit voor een boodschap van RWE energie want, eerlijk is eerlijk: we moeten deze site wel in de lucht houden”.

Wat denkt u van de laatste opmerking van uw zeer geliefde hoofdredacteur die zich absoluut distantieert van het predikaat “WC eend” onderbroken door een reclame van een sanitair leverancier: “Achter iedere deur een…..” Oplettende lezers hebben deze vaak zien verschijnen op deze site, we moeten wel een goed “milieu scheppen voor “WC eenden”

Chapau, goed initiatief, een activistische site met wiens boodschap ik het absoluut oneens ben maar dat geeft niet. Goed is in elk geval dat men er voor uitkomt dat “geld niet stinkt”.

“Krapuul sponsored by….”

Ik zou zeggen: geachte reageerders “kom er maar in”

 

PVV kamerlid Jhim van Bemmel

38 gedachten over “Krapuul: Activisme “sponsored by….””

 1. De gemiddelde lezer op deze site is in staat om een inhoudelijke boodschap te onderscheiden van een gesponsorde boodschap.

  In de politiek is een dergelijk onderscheid niet voor iedereen even evident.

  Wiens brood men eet wiens woord men spreekt. Het is hoognodig tijd dat er duidelijkheid komt over de geldschieters van politieke partijen en een absoluut verbod op giften uit het buitenland

 2. Ach what’s worse……….een advertentietje op een website of een grote onbekende buitenlandse sponsor die 24 eh 23 zetels in de 2e kamer koopt?

 3. In anarchistische bladen zo’n honderd jaar geleden kon je advertenties aantreffen voor Plantamargarine en Calvépindakaas – vegetarisch verantwoord.
  Maar die bladen bestonden niet terwille van deze advertenties. Unilever werd echter ook niet de deur gewezen voor deze advertenties.

  Er is nogal een verschil tussen advertenties opnemen en gesponsord worden. Daar laat ik het bij.

 4. Geweldig, en dit stukje inhoudsloze rommel wordt geschreven door een representant van een partij, eh sorry, een beweging, die absoluut weigert om openheid van zaken te geven inzake haar financiering en desnoods de mazen van de wet wil opzoeken om zulks te voorkomen.

  Je moet maar durven: een law en order-partijtje oprichten om vervolgens zelf de randen van de wetgeving te gaan onderzoeken. Hoe was het ook alweer? De pot verwijt de ketel of zoiets?

 5. Ik vraag me af, of Geert hier wel toestemming voor heeft gegeven. Anders kan Jhim in grote problemen raken. Voor hetzelfde geld krijgt hij weer een spreekverbod van een paar weken.

  Verder wil ik ook zeggen, dat ik het toejuich dat Jhim iets schrijft.

 6. ..zie ik met veel goedkeuring dat Krapuul zich laat sponsoren door de grote banken….

  Euh, waar zie je dat?

  Firefox & Adblock (+easylist), maffe digibeet die je bent.

  ..Wat te denken van een column van 1 van de redactieleden tegen kernenergie…

  Dan krijg je hier advertenties te zien, die pro-waardeloze energie zijn. Maffe digibeet die je bent.

  WC eend. Daarvan hebben de meeste PVV’ers al teveel gehad. Zeker niet aan te raden.

  Graag méér inhoud, geachte Jhim. Voor je eerste, op Krapuul, is dit enkel een broddelwerkje te noemen.

 7. @#8 Nee inderdaad, ik ben hier ook niet van m’n stoel gevallen van zinderende gedachteprikkelingen…..Volgende keer graag iets inhoudelijker, pak ‘m beet…..waarom zonder last of ruggespraak meegestemd met het voor 90% afschaffen van de PGB regeling, dat soort dingen ben ik wel benieuwd naar bijvoorbeeld.

 8. En dit zou dan het bommetje moeten zijn waar al die in de peilingen verloren zetels mee terug verdiend moeten worden? Oh en is je al uitgelegd dat als je inlogt de sponsoring ophoudt?

  Arbeider / flexwerker / uitzendkracht igo_b

 9. Ik dacht ik log even uit om te kijken wat voor advertenties Google uitkiest om bij een column van een PVV-tweedekamerlid te zetten:

 10. Hoi Jhim, welkom op Krapuul, we zien alweer vol spanning uit naar je volgende bijdrage! :mrgreen:

  (En kijk eens, zonder één enkele opmerking over je-weet-wel, ik wist dat ik het kon!)

  (Sorry, insidershumor. 😛 😛 :P)

 11. Maar nu even on-topic: aangezien we vrij weinig hebben te zeggen over welke Google-ads verschijnen bij bezoekers die niet zijn ingelogd, kun je het natuurlijk niet alleen zien als sponsoring, maar ook als ongezien en geheel legaal geld onttrekken aan de kas van De Tegenstander.
  Devious plan, no? 😆

 12. #15 [kan ook #14 zijn, was niet geheel duidelijk bij ont-oepsen – OntOepsTeam]
  🙂

  Overigens zie ik helemaal geen reclame dankzij “AdBlock” in Firefox.
  Ik was zelfs verbaasd dat toen ik hoorde dat er überhaupt reclame hier op de site staat.
  Het enige wat ik lees is “Doe eens gek of vraag een rekeningnummer” Ik zou wel gek zijn want ik heb genoeg rekeningnummers.

 13. Overigens vraag ik me af welk “activisme” Jhim bedoelt. We schrijven blogjes. Net als Jhim. Heet dat tegenwoordig activisme?

 14. @18

  Alles buiten de eigen fractie valt onder de categorieën activisme, demoniseren en antisemitisme

 15. @13;
  die middelste advertentie is wel heel….tja, hoe zal ik het eens noemen. Treffend, voor een fascistische partij, als de PVV?

  Overigens zal ik, mede naar aanleiding van het stukkie van geachte Jhim, Krapuul even ‘whitelisten’ in mijn adblocker. Alhoewel ik dat liever niet doe, gezien er nogal wat gehakte adservers zijn, die allerlei bagger (ware/ virii) verspreiden. Meeste (bekende) servers waar dat vandaan komt blok ik al.

  Overigens: het linkje naar Hero Drinkmans Stasi uitspraak onderaan artikel, liet mij tevens een heel klein beetje gniffelen. Een klein beetje maar, aangezien het enorm triest is. Voor die gehersenspoelde PVV-schaapjes.

 16. komt er ook nog een inhoudelijk stukje?
  met inhoud, bedoel ik
  dat het ergens over gaat
  woorden waaruit blijkt dat er een diepere gedachte achter zit
  waar je over na kan denken
  jip&janneke, maar dan met gekleurde poppetjes…

  ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel
  succes

 17. Man ,wat heeft die Jhim mij aan het denken gezet..
  Volgens mij ben ik ook geschikt voor de tweede kamer.
  En ik nog wel denken, dat daar ongeschoolden niets te zoeken hadden.

 18. O duh ik wist niet eens dat alhierzo reclame stond. FF met adblocker plus heel effectief dus.

 19. Ik vind Jhim’s stukje nou niet direct ijzersterk, maar je moet het hem nageven: Jhim van Bemmel begeeft zich op Krapuul niet tussen PVV-vrienden. En hij doet een soortement poging tot discussie. Kan ook beter, maar toch. Jhim valt hiermee nu al in een andere categorie dan zijn twitterende roeptoeter van een bovenbaas. Alle begin is moeilijk, zullen we maar denken. *note to self: blijf alert op PVV-charme-offensief*

 20. We zijn nu een dag verder en er is behoorlijk veel gereageerd. Komt er ook nog een reactie van de auteur of blijven we in pvv stijl: een drol laten vallen en er niet meer naar omkijken? Het zal misschien even wennen zijn voor een pvv’er maar de ruimte onder de stukjes is bedoeld voor discussie.

 21. Het is wel begrijpelijk dat Jhim bij zijn eerste stappen in het hol van de leeuw wat voorzichtige verkennende bewegingen maakt. Maar toch zit er enig venijn in de staart. Kennelijk vindt hij de conclusie gerechtvaardigd dat geld niet stinkt, ook niet volgens Krapuul. Daar ben ik het toch niet zonder meer mee eens. Een dergelijke uitspraak vraagt om controle. Ik heb eens geroken aan de briefjes in mijn portemonnee om ik ruik een wat parfumachtige geur. Inderdaad geen stank. Verder blijkt geld ook niet zo vies te zijn. Ook met bacterieën e.d. schijnt het reuze mee te vallen. http://www.wetenschap24.nl/nieuws/artikelen/2007/januari/Geld-is-niet-vies.html
  Voor de rest: Geld wordt pas fout of goed, door wat je ermee doet.

  http://voordewereldvanmorgen.nl/tv/asn-bank-reclamespot (Pas op! reclame)

 22. een kleinere overheid en meer vryheid voor de mensen, dat is echt wel OK dus.
  Maar het neoliberalisme werkt niet doordat via de multinationals de bovenste 1% superryken hun zakken blijven vullen.

  Uiteraard betalen ze hun linkse en rechtse kontenkruipers behoorlijk opdat die het klootjes volk voortdurend in de luren leggen.
  Of je door de hond of de kat gebeten wordt…..

  Als iemand tonnen paar jaar verdient kan ie rustig zeggen dat ie groen of links is.

 23. @30 ik heb er even over nagedacht maar ik heb besloten mezelf op te offeren: je kan al je stinkgeld bij mij kwijt. Zeg maar wanneer ik het kan komen ophalen en hoeveel verhuisdozen ik moet meenemen.

 24. Ik heb de hele nacht liggen denken wat Jhim bedoelt, maar nu denk ik dat ik het weet.

  Jhim gaat er net als zovelen vanuit dat dit een extreem linkse website is. Dat deze website gebruik maakt van een kapitalistisch middel als reclame zou hypocriet zijn.
  Dat denk ik dat hij wil zeggen. Stuur de PVV fractie eens wat Krapuul stickers en T-shirts. En doe er ook eens wat Krapuul pennen bij. Kunnen ze oefenen.

 25. @32
  Mijn portemonnee past in mijn broekzak en ik wil hem graag zelf houden, dus je blijft er van af.

 26. @33 Er lopen hier zo’n 4 Mei Li Vos-stemmers rond, dus zó extreemlinks kan het hier niet zijn. 😉

  We hebben trouwens nog een mooie KrapuulPoster™ / KrapuulSticker™ klaarliggen die zó naar de drukker kan (is reeds beschikbaar als tweekleuren-vectorbestand): https://krapuul.nl/wp-content/uploads/stickerpaal1.jpg

  Hoorde ik daar iets over sponsors? :mrgreen:

  downloaden:
  Hi-res (1584×2240) png: https://krapuul.nl/wp-content/uploads/gelul_large_CC.png
  Als vectorbestand (.zip, 52,1 MB): https://krapuul.nl/wp-content/uploads/gelul_vectorized.zip

Reacties zijn gesloten.