Kop rolt van hoofdpiettsjilper

John de Laet, bestuurslid van afdeling Amsterdam-West van GroenLinks is afgetreden vanwege de inmiddels beruchte tweet over Mandela als hoofdpiet, die niet onopgemerkt is gebleven.

Het bestuur van de afdeling Amsterdam-West laat weten dat haar lid John de Laet zich zaterdag heeft teruggetrokken als bestuurslid, naar aanleiding van zijn bericht op Twitter waarin hij de term “hoofdpiet” gebruikte in relatie tot Nelson Mandela. Het gebruik van deze term was volstrekt ongepast. John heeft hiervoor eerder zijn excuses aangeboden. Het was beslist niet zijn intentie om mensen te kwetsen, noch om een racistisch statement te maken.

Bron.

Als het niet de bedoeling was een “racistisch statement” te maken dan ontgaat het in ieder geval deze nieuwsconsument wat nu precies het grappige geweest kan zijn over het benoemen van Nelson Mandela tot “hoofdpiet”. Omdat diens overlijden op sinterklaasavond bekend werd gemaakt?
Het nieuws over het vertrek van deze grappenmaker komt dagen later dan bovenstaand bericht van zijn partij zelf.
Waarbij aangetekend kan worden dat GroenLinks blijkbaar wel enig zelfreinigend vermogen heeft dezer dagen. Nog maar kort geleden was dit nogal anders, de corrupte gedeputeerde Moens heeft zijn tijd kunnen uitzitten en kan door overlijden niet meer ter verantwoording geroepen worden.

De Laet was pas enkele dagen bestuurslid en was in die functie klaarblijkelijk van begin af aan al een foute keuze.

3 gedachten over “Kop rolt van hoofdpiettsjilper”

 1. Leven we nu in een maatschappij waarin we nog gewoon excuus kunnen aanbieden voor ondoordachte grappen of gaan we weer terug in de tijd van brood en spelen waarin we
  verwachten dat het juichende gepeupel genoegen neemt met de rollende kop?

 2. Ik zou niet weten waarom men John de Laet zo erg zijn uitspraak neemt terwijl in hetzelfde tijd een petitie voor behoud van de nationale zwarte slavernij beeld van de “zwarte piet” door 2mln. brave burgers inmiddels is ondergetekend.

  Indien men consequent zou handelen, zou men EN John de Laet EN de opstellers en ondertekenaars van de “zp” petitie gelijk erg moeten nemen.
  Omdat er over een en zelfde gaat.

 3. “Het was beslist niet zijn intentie om mensen te kwetsen, noch om een racistisch statement te maken.”
  Toch typisch, nergens lees je in de verklaring van GroenLinks Amsterdam dat dit een racistisch statement IS.

Reacties zijn gesloten.