Kooktip: hele knoflookbol pellen in minder dan 10 seconden!

Het pellen van teentjes of zelfs hele voeten (in het Engels noemen ze dat een “hoofd”) knoflook kan een slopend karwei zijn. Het gaat onder je nagels zitten of je wrijft per ongeluk tijdens het pellen in je ogen en het eerstvolgende uur kun je waarschijnlijk beter niemand een hand geven.

Natuurlijk kun je hiervoor zo’n volstrekt onhandige & onnodige E-Z-Rol knoflookpeller kopen, maar kookexpert en keukentester Todd Coleman weet een veel betere en snellere oplossing, waarbij je ook nog even lekker je agressie kunt botvieren: shake it!

Filmpje: http://www.kitchendaily.com/2011/09/27/how-to-peel-a-head-of-garlic-in-less-than-10-seconds/

9 gedachten over “Kooktip: hele knoflookbol pellen in minder dan 10 seconden!”

 1. Ja handig ja… Ik was al blij met de tip van Jamie Oliver die de teentjes ongepeld in de pers duwde…. gaat ook goed (al hangt het wel van het type knoflookpers af).

 2. een knoflookpers is een knoflookverkrachter argh! 🙄 knoflook moet je gewoon heel fijn snijden.

 3. Eerst pellen. 😛

  Helaas heb ik niet zulke mooie schaalpandingen als in het filmpje, maar met een flinke gewone pan moet het ook kunnen lukken (hoop ik).
  en ik dacht echt toen hij begon met schudden: dat lukt noooooooooit 😆 …maar dus toch en vandaar mijn eerste blogbericht in de kookrubriek

 4. Het werkt dus geweldig, al met twee kleinere schaaltjes en een stuk of drie teentjes. Nog een tip: snij de teentjes in de lengtevdoormidden en haal de kern eruit, dat gedeelte van de knoflook schijnt verantwoordelijk te zijn voor de bekende stinkerij.

 5. Geen idee, ik ken geen internetfilmpjes uit die tijd. 😛 😛 😛

  Ik heb het inmiddels zelf ook geprobeerd, het lukte niet meteen 100% want het pannetje was te klein (de tenen moeten dus flink heen en weer kunnen vliegen), maar de schilletjes die er nog op zaten, gingen er wél 10x zo snel af.

Reacties zijn gesloten.