Komt er ooit een vrouw op de SGP-kieslijst?

Welnee! Er zijn allerlei uitspraken van allerlei instanties, die de SGP er toe moeten bewegen dat ze vrouwen net zo behandelen als mannen. Dat vrouwen ook mensen zijn. Maar dat is bij de SGP toch wat anders, vrouwen zijn niet in de wieg gelegd om een ‘regeerambt’ te bekleden, schijnt in hun bijbel te staan. Uitgeluld ben je dan als SGP -vrouw.

Ook als het nu allemaal geregeld zou zijn, dat vrouwen zich mogen aanmelden als verkiesbaar op de SGP-lijst, zal er geen vrouw zich er voor aanmelden. Die SGP-vrouwen geloven er zelf namelijk ook in, dat ze geen ‘regeerambt’ mogen bekleden. Is er met de paplepel ingegoten en krijg je er niet zo maar meer uit. Wel zo veilig om in je eigen kleine, kneuterige wereldje te blijven hangen.

Maar wel lopen muilen over moslima’s met een hoofddoek, kijk naar jezelf, zou ik zeggen. Splinter, balk en oog en zo. Staat dat ook niet ergens in de bijbel?

4 gedachten over “Komt er ooit een vrouw op de SGP-kieslijst?”

 1. “Komt er ooit een vrouw op de SGP-kieslijst?”

  Ja! Natuurlijk.

  Op het moment dat de staat dit gaat opeisen onder dreiging van het intrekken van subsidies zal het metertijd gebeuren.

  Gewoon hetzelfde aanpak toepassen als met andere soorten extremisten.

  Ze moeten zich aan de Nederlandse wetgeving verplicht aanpassen of alle mogelijke subsidies verliezen. Simpel.

 2. Ik noem alleen de weg die begaan moet worden.
  Dat wil niet zeggen dat iemand zal durven aan etnisch zuivere medeburgers iets te gaan opleggen. Het laatste is alleen voor buitenlanders bedoeld.

 3. Het is precies hetzelfde problematiek als met de vrouwelijke hoofddeksels en daar doet de politiek al jaren inspanningen over. Dus alleen met betrekking tot buitenlanders.

Reacties zijn gesloten.