Knokken tot in de hal – niet meer

Rubberen Robbie, de naam was zowel een toespeling op de “serieuze” groepsnaam Catapult als op de pas echt serieuze band Steely Dan. Wat ze maakten was misschien wel, samen met Normaal, wat in zijn tijd voor Nederlandstalige punk zou hebben kunnen doorgaan. Echte Nederlandstalige punk in ’77-’78 was er nu eenmaal niet.
Ik moet bekennen dat ik hun nummers nog steeds uit volle borst kan meezingen – die van Rubberen Robbie dan, de vroege singles.
Bijvoorbeeld deze bewerking van De diligence (doen we nog wel eens, denk ik).
De aanleiding van deze uitzonderlijke post is het overlijden van zanger en tekstschrijver Cees Bergman. Dat Rubberen Robbie een sterflijke zanger kon hebben…


De ambulance, 1978

2 gedachten over “Knokken tot in de hal – niet meer”

  1. Prachtig artikel. Een kleine aanvulling: Ik herinner me nog een interview uit zijn begintijd, waarin Bergman op (toen nog) Hilversum 3 uitlegde dat de naam ‘Rubberen Robbie’ een persiflage was op de Franstalige Belg Plastic Bertrand, die op dat moment een grote hit had met het punknummer ‘Ça Plane Pour Moi’.

  2. Hoe kon ik de man achter het origineel van “Geef mij maar drank” nou vergeten. Dank voor de aanvulling.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.