Kernwapentaak van JSF gaat dóóhóóóór!

Het was al een totale afgang natuurlijk, dat alsnog vóórstemmen van de PvdA voor de JSF. En het was een afgang die iedereen al mijlenver aan had zien komen, want de PvdA heeft het patent op dat soort afgangen. Maar zoals altijd bij die gelegenheden heeft de PvdA dan nog één puntje waarop ze een fractie van een greintje van een laatste restje integriteit overeind probeert te houden voor enerzijds een paar seniele ouwe gekken en anderszijds een groep totaal verknipte sociaalneoliberalen die nog op die partij willen stemmen.

Deze keer betrof de verschimmelde integriteitsbroodkorst die men het plebs dan nog wel toe wilde werpen het meestemmen met de (aangenomen) motie van de SP, waarin gesteld werd dat er dan tenminste geen kernwapens onder de JSF gehangen zouden worden.

Vandaag echter blijkt dat de regering de PvdA ook deze vieze schaamlap niet eens gunt, en Timmermans is waarschijnlijk onder enorm schoudergeklap door zijn VVD-collega’s de ministerraad uitgeloodst met dat-ie maar iets moet zeggen van dat hij zich zal blijven inspannen om van de kerntaak af te komen, want die motie gaat de regering gewoon naast zich neerleggen. Als de PvdA ballen had zegde ze nu het vertrouwen in de regering op, maar omdat ze natuurlijk helemáál geen ballen hebben wordt dit een geval van dááááág PvdA. Op naar de permanente marginalisering, net zoals het CDA.

5 gedachten over “Kernwapentaak van JSF gaat dóóhóóóór!”

 1. Terwijl chronisch zieken het hemd van de lijf wordt gevraagd als ze ergens gebruik van willen maken. Terwijl hun patientedosier grotendeels bekend is. Gaan die rechtse VVD / PVDA / CDA praktijken gewoon door en kopen ten tijden van crisis wapentuig. Om je vingers bij af te likken.

  Je hebt honger.

  Er is een potje met geld.

  Wat koop je dan ?

  Een pistool!

  rechtse logica….

 2. Ik zou Nederlanders nooit vertrouwen met kernwapens (anderen ook niet trouwens). Maar het punt is dat de Amerikanen ons evenmin zullen vertrouwen. Die kernwapentaak kost dus alleen maar geld, zonder dat er ooit iets vervoerd gaat worden.

 3. Of de JSF kernwapens zal dragen beslist zeker niet de PvDA maar de NAVO commandement oftewel de Amerikaanse legerleiding.
  Over soevereiniteit gesproken. Daarom zie ik steeds de EU als de kleinere probleem.

 4. Zoals ik in een eerdere post al zei, de JSF is specifiek gekozen OMDAT hij de Amerikaanse Kernwapens van Volkel kan dragen en gooien. Het is geen echt nieuws aangezien het al sinds de ontwikkeling bekend was dat de Staat dit wenselijk achtte.

Reacties zijn gesloten.