Jan Roos bedreigt kinderen en doet een Jules Croisetje + Update

De extreemrechtse demagoog Jan Roos is gisteren in Amsterdam door 12 Marokkaanse jongeren belaagd met ijzeren stokken en stenen. Althans: dat zegt Jan Roos. Ooggetuigen zijn er niet. Aan bewijzen ontbreekt het ook geheel. Roos presenteerde tot voor kort bij Powned het programma “Echte Jannen” waarin hij o.a. genoeglijk keuvelde  met neo-nazi  Constant Kusters.  Tegenwoordig werkt Roos voor het racistische schendblog GeenStijl.

Als we Jan Roos mogen geloven – wat wij niet doen – werd hij in de Joos de Moorstraat aangevallen door een groep van 12 Marokkanen. Wat er daarna gebeurde is onduidelijk, ook al omdat er inmiddels verschillende versies van de gebeurtenissen de ronde doen. Volgens Jan zelf stond hij naast zijn auto toen een groep van 12 Marokkaanse jongeren hem met stenen bekogelde. Wonderlijk genoeg liep Jan nog geen schrammetje op bij dit  bombardement.  Ook zijn auto liep geen krasje op bij deze jihadistische aanslag. Moedig als hij is, rende Jan door een regen van stenen naar zijn belagers, waarbij hij opnieuw als door een wonder geheel ongedeerd bleef. Diep onder de indruk van Roos’  biceps sloegen zijn belagers vervolgens op de vlucht. Jan ziet ondanks de ernst van dit gebeuren geen reden aangifte te doen, ook al niet ‘omdat het in die buurt stikt van de Marokkanen en je ze toch niet uit elkaar kunt houden’. sergeant-frazer

Dan is er de versie van ooggetuigen, die zijn opgespoord door twitteraar @exogeen. Volgens deze ooggetuigen stonden 7 kinderen in de leeftijd van 12 tot 15 jaar op straat te keuvelen. Roos – die een rood waas voor de ogen krijgt wanneer hij iemand met een donkere huidskleur ziet – schold die kinderen uit en dreigde hen ‘respect bij te brengen’, waarbij hij een of meerdere racistische opmerkingen maakte. De kinderen scholden terug en een van hen rukte een kluit aarde uit de grond die hij vervolgens naar Jan Roos wierp. Toen Roos op hen toeliep vluchtten de kinderen, waarna ze even verderop gingen staan en hem nog wat – rijkelijk verdiende – scheldwoorden toewierpen.

Inmiddels heeft de politie Jan Roos opgeroepen alsnog aangifte te doen. Aangezien Roos het incident uit zijn dikke duim heeft gezogen en een onderzoek dat aan het licht zou brengen, achten wij de kans dat Jan  daadwerkelijk aangifte doet nul.  Het heeft er alle schijn van dat Jan Roos om het merk @LavieJanRoos te promoten een Jules Croisetje heeft gedaan. Gezien Roos’ verleden van racistische en homofobe uitspraken  is het verbijsterend dat de media zijn gezwam kritiekloos voor waar aannemen. Van  extreemrechtse haatblogs als GeenStijl en TPO verwachten we niet anders, van AT5,  de NOS en zelfs de Telegraaf hadden we een wat kritischer opstelling mogen verwachten.

Ook omdat het slaken van valse alarmkreten nu eenmaal strafbaar is wil de Politie Amsterdam e.o. Jan Roos graag nader aan de tand voelen. Dit muisje zal dus nog wel een staartje krijgen.

Politie Roos

Update: The plot thickens! Jan Roos blijkt zélf met een wapen gezwaaid te hebben

3 gedachten over “Jan Roos bedreigt kinderen en doet een Jules Croisetje + Update”

  1. Pingback: De onstuitbare opkomst van totale onzin | Krapuul

  2. Pingback: Door Jan Roos met een kapmes bedreigde kinderen willen aangifte doen | Krapuul

  3. Pingback: De onstuitbare opkomst van totale onzin | wltrrr

Reacties zijn gesloten.