Italiaanse politie rolt nazigroep op

De Italiaanse politie heeft vandaag een aantal cellen van een nazi-organisatie opgerold. Bij diverse huiszoekingen werden automatische wapens, zwaarden, naziliteratuur en honkbalknuppels in beslag genomen. De politie heeft 19 mensen opgepakt. Een van de arrestanten zou lid zijn van de ‘Ndrangheta, de Calabrische maffia.

De cellen zouden contacten hebben onderhouden met diverse fascistische groeperingen elders in Europa, waaronder de “Aryan White Machine-C18″ in GB en het Portugese ““Nova Ordem Social”. De arrestanten zouden lid zijn van een een splinternieuwe fascistische partij, de Nationaalsocialistische Italiaanse Arbeiderspartij.

Volgens de Italiaanse autoriteiten was de groep bezig zijn met het oprichten van trainingskampen waar haar “strijders” klaargestoomd moesten worden voor de Grote Eindstrijd tegen immigranten, joden en – uiteraard – “links”.

Aardig detail: één van de arrestanten is Francesca Rizzi, de winnares van de “Miss Hitler” verkiezingen op het Russische sociale netwerk VK. I kid you not.