Islamitisch evenement veroorzaakt paniek onder VVD en PVV-aanhang

Er schijnt een islamitisch ‘gala’ georganiseerd te gaan worden in maart te Rijswijk, waarbij een aantal extremistisch veronderstelde imams als spreker uitgenodigd gaat worden:

De VVD vindt dat het kabinet snel moet ingrijpen en dat het buitenlandse haatimams uit ons land moet weren. Voor de organisatoren van de bijeenkomst zou straf moeten volgen.

VVD-Kamerlid Azmani vindt het risico voor de openbare orde en veiligheid te groot als het evenement in Rijswijk doorgaat. “Bovendien zijn dit mensen die intolerantie prediken. Die moeten we in ons land geen podium bieden.” (Telegraaf)

Het betreft deze stichting. Op zichzelf staat er niets extremistisch op die site, maar als ik verder google op dit evenement of de namen van de sprekers kom ik alleen hysterisch gekrijs op rechtse en/of xenofobe sites tegen. Niet dat er geen fundamentalistische imams bestaan die heel onaangename dingen zeggen, daar niet van. En laat ik eens even aannemen dat de Telegraaf hier niet ronduit zit te liegen en het inderdaad Al Qaeda- en Bin Ladenbewonderaars betreft, dat het hier inderdaad imams betreft die haatzaaiende of opruiende dingen prediken, dan is het op zich denkbaar die mensen tot ongewenst persoon te verklaren. Dat heeft men ooit immers – terecht – ook met Geert Wilders gedaan toen die Engeland in wou om in het Hogerhuis zíjn haatpreek af te kunnen steken, maar om dan ook de organisatoren te willen straffen, of het hele evenement te willen verbieden? Volgens de grondwet bestaat er zoiets als vrijheid van vergadering en verzameling, maar als het gaat om anti-islamhysterie doet de grondwet er blijkbaar even niet toe, volgens de VVD.

Het staat trouwens nog te bezien waar het daadwerkelijke gevaar voor de openbare orde en veiligheid vandaan komt, als we de reacties van diverse PVV-aanhangers op de Facebookpagina met de inventieve naam “PVV aanhangers” bekijken, die inderdaad uitblinken waar het tolerantie, vredelievendheid en gebrek aan haat betreft. Misschien ook interessant voor de politie en het Openbaar Ministerie (klik de screenshots aan voor betere leesbaarheid):

Gala1 Gala2 Gala3
Gala4 Gala5 Gala6

1 gedachte over “Islamitisch evenement veroorzaakt paniek onder VVD en PVV-aanhang”

  1. Pingback: Vrijheid van meningsuiting vormt een gevaar voor de openbare orde en veiligheid | Krapuul

Reacties zijn gesloten.