Islamfoob Hans Jansen vergelijkt opstand in Egypte met de opkomst van de PVV

Arabist Hans Jansen schreef afgelopen zaterdag een warrig stukje op hoeiboei, waarin hij de volksopstand tegen het dictatoriale en door de VS gesteunde regime van Moebarak in Egypte vergelijkt met de strijd van de PVV tegen de elite en het onrecht. Het enige verschil is volgens Jansen dat het er in Egypte heftiger aan toe gaat, maar volgens hem was Beatrix net zo bang bij het aantreden van de rechtse minderheidsregering als Moebarak nu is bij de aanblik van de onrusten in de straten van Cairo.

Volgens Jansen werden in Egypte jarenlang radicale moslims door de autoriteit en staatsmedia achterlijk genoemd en gebeurt hetzelfde in Nederland richting de PVV door de ambtenarij en staatsmedia. Dat de PVV en Jansen zelf al jarenlang moslims achterlijk noemen vermeldt hij natuurlijk niet. Hij beweert ook dat het westen in de Islamitische en Arabische wereld wordt gehaat; haat die volgens hem grotendeels afgunst is vanwege de verworvenheden van het westen. Hij ziet blijkbaar niet, of wil het niet zien, dat Moebarak net als andere de despoten in het Midden-Oosten door de VS en de westerse mogendheden gefinancierd en militair gesteund worden. De corruptie en het machtsmisbruik is wat de mensen haten, niet dat er in westen meer McDonalds drive-in’s zijn.

Jansen hoopt dat Wilders de volgende ministerpresident wordt, als “tenminste Peter Breedveld van de VU hem niet voortijdig doodschiet”. Alhoewel Jansen beweert dat een islamitische dictatuur i.s.m. het leger onwaarschijnlijk is, probeert hij zijn lezers wijs te maken dat de Islamitische wereld zal blijven zoals nu, of nog erger, en eindigt hij zijn onzinnige betoog met de mededeling dat ‘multiculti’s’ bang moeten zijn voor wat er nu in Egypte gebeurt.

Het is niet voor niets dat helemaal niemand in de wetenschappelijke wereld Hans Jansen nog serieus neemt en hij nog slechts gezien kan worden als het schildknaapje van de volksmenner Wilders. En natuurlijk een expert voor dat deel van het volk dat hoopt dat Wilders straks alleen aan de macht is. In Egypte komt het volk in opstand tegen de dictatuur. In Nederland kiest een deel van de bevolking vrijwillig voor een ondemocratische eenmanspartij waar niemand behalve Wilders iets te zeggen heeft. Het is zal niet de eerste keer zijn dat de democratie zichzelf buitenspel zet door te kiezen voor een ondemocratische regering.

7 gedachten over “Islamfoob Hans Jansen vergelijkt opstand in Egypte met de opkomst van de PVV”

  1. Jansen is weer in de waar: de opkomst van de PVV moet je met de opkomst van de Taliban vergelijken.

  2. Die Barak Obama heeft de lettergrepen van zijn voornaam niet mee. Hoezeer hij zich ook met Egypte gaat bemoeien (op last van zijn Republikeinse meesters) hij moet er toch moe van worden, van die associatie. Pech dat hij ook nog ergens Hoessein schijnt te heten.Voer voor Salafisten.

  3. De opkomst van populistische bewegingen in West-Europa zoals de PVV, Vlaams Belang of Front National hangt samen met de vergrijzing… bejaarden zijn nu eenmaal banger voor veranderingen die hun oude wereldje ‘bedreigen’, dan jongeren die de wijde wereld in willen trekken en zodoende een bredere kijk op de wereld krijgen. Als de vergrijzing afneemt en weer plaats maakt voor ‘vergroening’ zul je zien dat het xenofoob populisme weer afneemt.

Reacties zijn gesloten.