ISIS eist aanslagen op Koptische kerken op + aanvulling

Aanvulling: beelden van het moment dat de zelfmoordterrorist een bomvest tot ontploffing brengt buiten de kerk in Alexandrië. In tegenstelling tot hetgeen op sociale media bericht wordt, waren er geen heldhaftige agenten die zichzelf opofferden om de man tegen te houden.

https://www.youtube.com/watch?v=aDBnUp2ZnKc

Het Egyptische filiaal van ISIS (IS-IP) heeft de aanslagen op twee Koptische kerken in Alexandrië en Tanta opgeëist. Bij die aanslagen kwamen eerder vandaag 36 mensen om het leven. Meer dan honderd mensen raakten gewond. Vermoedelijk zal het aantal doden nog stijgen, veel van de gewonden zijn er ernstig aan toe.

Koptische christenen vormen een religieuze minderheid in Egypte, ze maken 10% van de bevolking uit. IS-IP heeft de Koptische Kerk de oorlog verklaard vanwege haar steun aan de militaire dictator Sisi, die in 2013 een coup pleegde tegen president Morsi.

De eerste aanslag vond vanochtend plaats tijdens een mis in Tanta, een stad in de Nijldelta. In de kerk vond een zware explosie plaats, waarbij zeker 25 mensen het leven lieten. De tweede aanslag vond plaats bij een kerk in Alexandrië, waar een zelfmoordterrorist een bomvest tot ontploffing bracht.  Daarbij kwamen 11 mensen om het leven.

 

 

1 gedachte over “ISIS eist aanslagen op Koptische kerken op + aanvulling”

  1. Pingback: Sisi maakt gebruik van aanslagen om bevoegdheden uit te breiden | Krapuul

Reacties zijn gesloten.