Invasion of the bodysnatchers?

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik een fervent twitteraar ben. Daarbij reageer ik op het nieuws maar maak ook af en toe grapjes. Zo had ik gisteren een tweet waarbij Pechtold ‘het slachtoffer’ was. Niemand van D’66 overigens die zich hier aan stoorde.

Het wordt echter anders als je het in je hoofd haalt een onschuldig grapje te maken over bijvoorbeeld de nieuwe AVA van Wilders. Het resultaat was dat de PVV’ers zich als een soort Moslimfanaten over mij heen stortten. Ik had iets gezegd over hun ‘heilige boek’: Wilders. Het angstige daarbij is het volledig voorspelbare en robotachtige gescheld via de social media. Elke vorm van dynamiek is weg en al zeker ieder spoortje van humor.

Ik moet zeggen dat ik persoonlijk deze reactie zeer interessant vind. Een mooi voorbeeld van de stimulus response theorie van Pavlov. Deze gaf een hond te eten terwijl hij een belletje liet horen. In het vervolg ging de hond al kwijlen bij het horen van datzelfde belletje.

Met de PVV-twitteraars is dit exact hetzelfde. Het belletje is Wilders en de gebrainstormde ‘elitetroepen’ komen in het geweer om massaal hun onbetwiste voorman te hulp te schieten. Het resultaat is in bijgaand filmpje te zien.

Geniet van de prachtige tweets van de hoofdpersonen. Het gedrag doet denken aan een oude film met Donald Sutherland: The invasion of the body snatchers. Wel angstig dat ik ook namens deze personen in de Kamer heb gezeten. Daar moet je maar niet al te lang over na denken.
Invasion of the bodysnatchers?

3 gedachten over “Invasion of the bodysnatchers?”

  1. Als Jhim deze tweets al erg vind …. Nog niet eens met de dood of concentratiekamp bedreigd Jhim ?? dan heb je de ware Pvv’r nog niet op het net ontmoet …

  2. Ik denk dat als Jhimh zo doorgaat dan komt hij De Ware PVV-aanhanger vanzelf nog wel eens tegen.

Reacties zijn gesloten.