Internet is geweldig! (7)

RidderGeert

>>> Wilders’ Heilige Oorlog tegen de Duivelse Islam <<<

 

De Islam is de duivel.
De Islam brengt Nederland hel en verdoemenis.
De Islam is fascistisch en zou niet meer verkondigd moeten mogen worden.
De Koran is een fascistisch boek en zou verboden moeten worden.
De Islam is het grootste gevaar dat ons bedreigt.
Er is een strijd gaande en we moeten ons verdedigen.
De strijd tegen de islam moet internationaal gevoerd worden.
Het is geen ‘clash of civilizations’, maar een botsing tussen cultuur en barbarisme en achterlijkheid.
De Derde Wereldoorlog is begonnen.
[zie samenvattingen visie Wilders in aflevering 6]

Geert Wilders heeft niets tegen moslims, zegt hij, alleen maar tegen hun geloof. De moslims die hun geloof afzweren en die niet uitgezet kunnen worden, mogen voorlopig blijven, maar hij houdt ze in de gaten. Ze blijven namelijk onbetrouwbaar, want van de Koran hoeven ze niet te zeggen wat ze echt denken; dat heet ’taqqia’. Wilders: Dat begrip komt uit de moslimwereld zelf en mag dus niet worden onderschat. Daarom is het dus ook te makkelijk om te zeggen dat er genoeg moslims met onze samenleving meedoen. Het zegt namelijk niets over hoe men zich gaat gedragen als er meer moslims in Nederland vertegenwoordigd zijn. [Citaat van Geert Wilders uit aflevering 6]

Ik ben geen Islam-kenner en heb daarom het woord ’taqiyya’ (het kan op meerdere manieren gespeld worden) maar gegoogeld. Ik heb op veel sites gekeken, waaronder natuurlijk Wikipedia, maar ook shiacrescent.com.
Op Wikipedia lezen we: Taqiyya/Takiyyah/Taqiya/Tuqya) geldt in de islamitische traditie van sjiieten, ismaëlieten en Druzen als een toegestane gedragsregel om het geloof onder bedreiging of dwang te verbergen. Taqiyya is een theologisch concept binnen de islam, het komt voor uit het sjiisme. Taqiyya betekent ‘zich beschermen tegen’. Het leerstuk staat moslims toe om hun geloof te verbergen of loochenen als ze bedreigd of vervolgd worden. Tegenwoordig wordt taqiyya door sommige moslims breder uitgelegd, zo zou het volgens hen toegestaan zijn om tegen niet-moslims onwaarheden te spreken. [ http://nl.wikipedia.org/wiki/Takiyya ]

De Islam wordt vaak voorgesteld als een homogeen blok, maar het bestaat – net als het Christendom en het Jodendom – uit verschillende hoofdstromingen en kleinere afsplitsingen. De heilige geschriften van alle drie de monotheïstische godsdiensten worden door gelovigen op verschillende manieren geïnterpreteerd, ook de Koran. Het soennisme heeft wereldwijd de meeste aanhangers. Het sjiisme komt op de tweede plaats. De sjiiten vormen alleen in Iran een meerderheid. In de meeste islamitische landen vormt het soennisme de hoofdstroming, zo ook in Marokko en Turkije.

Op shiacrescent.com (een sjiitische site dus) kunnen we lezen en ik vertaal zo letterlijk mogelijk: De (Islamitische) definitie van Taqiyya is: Het beschermen van leven, eer. Of eigendom (zowel het eigen, als dat van andere gelovigen) door het verbergen van zijn geloof of religie. Een heel belangrijke opmerking die we niet mogen vergeten is dat Taqiyya alleen toepasbaar is, als je leven in gevaar is, of als je bedreigd wordt met lichamelijk of geestelijk letsel. http://www.shiacrescent.com/2009/07/25/taqiyya-as-viewed-by-the-qur%E2%80%99an-and-sunnah/ ]

Het begrip taqiyya wordt niet uitsluitend door sjiiten gebruikt. Ook onder soennieten gebeurt dat, maar dan meestal als werktuig van de radicale Islam. Denk maar aan de vliegtuigkapers van 9/11 die verborgen hielden wat ze van plan waren. In dat soort gevallen is het de vraag, of we het als iets typisch islamitisch moeten zien. Ook niet-islamitische terroristen houden hun ware bedoelingen verborgen. En dat geldt natuurlijk evenzeer voor ‘gewone’ misdadigers. Zelfs mensen die geen misdadiger zijn gebruiken ’taqiyya’. Stel dat u Ajax-supporter bent en tegen uw wil komt u in een vak met uitsluitend harde kern Feyenoord-supporters terecht, zou u uw Ajax-das dan onder uw jas dragen of eroverheen?

Maar voor Geert Wilders is het simpel: Het maakt niet uit hoe moslims zich in Nederland, in het Westen gedragen, je kunt ze toch nooit vertrouwen, want de Islam is de duivel; de Derde Wereldoorlog is begonnen; het is geen ‘clash of civilizations’, maar een botsing tussen cultuur en barbarisme en achterlijkheid. De God van de Joden en de Christenen is de beste en daarom gaan we winnen, als we maar wakker worden, als we maar PVV stemmen. Wilders is niet met een politieke strijd bezig, maar met een Heilige Oorlog! Daarom gaat hij ook zo graag naar het Heilige Land, en niet alleen om daar fondsen te werven en Fitna te laten monteren.

Wie dit alles weet, begrijpt ook beter waar Wilders en de PVV mee bezig zijn, als zij voorstellen doen waar de meeste mensen verbaasd hun schouders over ophalen, zoals het hoofddoekjesverbod in Almere. Welk probleem wordt er met zo’n verbod opgelost? Geen enkel, maar daar gaat het Wilders en de PVV ook niet om. Terg en treiter moslims in Nederland net zo lang, totdat ze uit zichzelf weggaan. De nationale en internationale wetgeving maakt het namelijk niet mogelijk om ze uit te zetten in het kader van Wilders’ Heilige Oorlog tegen de Duivelse Islam.

13 gedachten over “Internet is geweldig! (7)”

 1. Pffffffff….. uit hoeveel delen bestaat deze serie, het gaat een beetje op een soap lijken.

 2. Beste Convinceme,,

  Ik weet dat u van kort en duidelijk houdt:

  1 – Het staat een ieder vrij deze serie al dan niet te volgen.

  2 – Mocht u zelf een inhoudelijke bijdrage aan Krapuul willen leveren, meldt u dan aan als redacteur.

  Met vriendelijke groet,

  Martin Harlaar

 3. Beste Martin

  Ik doe mijn best, zie “andere interessante berichten”, af en toe iets gezelligs is ook heel belandrijk 😆

 4. @Convinceme: Ik ben al Belgisch genoeg geworden om het surrealisme van de plaatsing op Krapuul van, bij voorbeeld je lente-stuk heel erg te waarderen!
  Het was voor mij (en ik hoop voor vele lezers), een verademing. Ik sloeg de ogen op van mijn keyboard, en zag eindelijk dat het lentezonnetje de vertraagde krokussen in de tuin met een rotgang tot bloei brengt. Ga vooral door met gezellige dingen.
  Hebben we allemaal nodig! 😉 🙂

 5. Was een idee van Fatima Elatik op Twitter; Krapuul moest maar goed nieuws gaan verspreiden in plaats van rotnieuws. :mrgreen:

 6. @Heuvel: Was ’n goed idee van Fatima. Radikaal doorgevoerd op Krapuul door Convinceme. Als dialecticus zoek ik nu de wisselwerking tussen negatief en positief. Anders blijft het misschien wat vervreemdend. 🙄 😛

 7. “lentestuk”??????

  gemist

  goed nieuws?

  ehm, fijne zonnige dag hier, en aardige mensen ontmoet. gesproken met een man die uit Armenië blijkt te komen (achtergrond) maar wel geboren in Istanbul. hij sprak Frans ook, dat wist ik niet. gewoon de plek waar ik ’s avonds wel eens kom. groet de man al een jaar. een garson (vrouw) die opleiding tot lerares volgt en mij wil helpen met mijn Turks (wanneer?).

  eigenlijk meer van dat moois vandaag. maar je moet het goede wel zien.

  maar misschien wordt er ander goed nieuws bedoelt :-).

 8. @Huib; Het is ook zo ik sta er af en toe ook verbaasd van te kijken. De site wordt er wel veelzijdiger van; hij is vaak eenzijdig genoemd.

 9. Maar goed dit is allemaal off topic natuurlijk.

  Maar convinceme dit stuk is inderdaad een onderdeel van een wat mij betreft hopelijk lange leerzame serie. https://krapuul.nl/tag/internet-is-geweldig/

  Veel tags ook bij dit stuk. Echt uitstekend. Hier wordt bijvoorbeeld tenminste iets zinvols over Taqiyya geschreven, een begrip wat door bepaalde personen en sites te pas en te onpas wordt misbruikt om ALLE moslims in diskrediet te brengen.

 10. @Info: Nee, ja, dat bedoelde ik nou precies! Gewone, dagelijkse integratie. Moet je ook een oog voor hebben.
  Zit u in Istanbul? Culturele hoofdstad van Europa, dit jaar! Ik kwam er Russen, Bulgaren, Grieken en, behalve Turken natuurlijk, nog tientallen andere “culturen” tegen. Situatie bepaald niet altijd toppy. Maar “Europeser” dan Venlo.
  Wat vindt u van de Ergenekon-processen?

 11. #10. Huib – ik lees alleen de http://www.hurriyetdailynews.com/index.php en heb ik onverwachte gesprekken soms met studenten, onbekenden, en daar moet ik het mee doen. ik kwam in dec. 2007 voor het eerst in Tr., Istanbul, en ja, gebleven, ik voel mij hier “thuis”. verder hoopte ik hier ook af te kicken van dagelijkse Wilders en andere ellende. hang ik toch hier :-(.

  maar off topic

 12. @9 Het zal voor de intellectueel heel boeiend zijn, maar voor de PVV-stemmer meestal te taaie droge stof.
  Geschiedenis is het verleden, we moeten leven in de toekomst.

 13. @12 Niet alles hier is primair bedoeld voor “de PVV-stemmer”. Als je op internet kijkt naar stukken over Taqiyya dan sterft het van de artikelen ook (al dan niet semi-)intellectuele stukken, waarin het begrip Taqiyya wordt uitgelegd als reden waarom je niet één moslim zou kunnen vertrouwen.

  Het maakt niet uit wat moslims zeggen; ze liegen toch. Zo legt men het uit.

  Dan vind ik het persoonlijk dus erg goed dat er hier op een intelligente wijze over dit soort onderwerpen wordt geschreven, als tegenwicht.

  Daarnaast schrijf ik zelf totaal niet intellectueel, juist niet. Maar ik zie graag een mix op de site van de soorten stukken, om de site minder eenzijdig te maken en interessanter voor meer verschillende soorten mensen.

  Je hebt mensen die de krant lezen alleen voor de strips en de sport, mensen die hem lezen alleen voor het nieuws, mensen die graag grote lange achtergrond artikelen lezen (ik bijvoorbeeld) en mensen die alleen maar het economische nieuws lezen. En al die mensen worden bediend door 1 en dezelfde krant.

Reacties zijn gesloten.