Honger in Portugal, Griekenland en fascisme

De ellende van de mensen in het zuiden van de EU dreigt een beetje in de vergeethoek te raken, vandaar weer aandacht voor de huidige toestand daar:

“omdat we na het ontslag van mijn man de huur van onze woning niet meer konden betalen heeft een vriendin mij, mijn man en onze drie kinderen in huis genomen. We leven nu met z’n vijven van tweehonderd euro per maand. Zonder de hulp van de Voedselbank zouden we niet iedere dag een warme maaltijd kunnen eten”.

Het hele artikel over de voedselbank in de regio Lissabon, waar maar liefst 300.000 mensen afhankelijk van zijn kan je hier lezen.

In Griekenland is de situatie nog steeds even ellendig dankzij die smerige bezuinigingen, daar betekent werkloos zijn letterlijk de dood. Maar liefst 2,3 miljoen Grieken leven in armoede.

Hierbij te bedenken dat de Europese Unie de Nobelprijs voor de Vrede ontving, en Christine Lagarde onlangs nog een eredoctoraat kreeg uitgereikt van de KU Leuven voor haar leiderschap van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), maken de door de trojka opgelegde bezuinigingen nog viezer, om van te kotsen.

De fascisten van de Gouden Dageraad groeien dagelijks in aantal. De geschiedenis herhaalt zich. Gelukkig zijn er ook in Nederland actiegroepen die solidair zijn met de anti-fascisten daar.
In Nijmegen hebben een paar anarchistische groepen een ondersteuningsactie gehouden. De poster is nog steeds te bestellen. Op die site staat ook méér informatie over de ontwikkelingen daar.

8 gedachten over “Honger in Portugal, Griekenland en fascisme”

 1. Godverdomme, dat is toch vreselijk allemaal! Wat hebben we het hier toch goed met z’n allen, laten we dankbaar zijn.

 2. @1: Govert:

  Kom je weer even trollen? Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat de aap uit de mouw komt.

 3. Ja Govert ga als de sodemieter wat doen aan de kwaliteit van je reacties anders gaat zeer binnenkort de stekker eruit.

 4. Sorry Leroy maar steeds als ik die verongelijkte moppertekstjes van jouw lees word ik van weeromstuit een beetje lacherig en narrig maar ik zal m’n leven beteren hoor.

  Overigens denk ik dat mijn inbreng tot op heden de vinger op de wond legt voor wat betreft een van de gebreken van deze site. Jullie plaatsen hier steeds vaker kwantiteit boven kwaliteit, een oud-kapitalistische traditie…

  Daarom verschijnen er hier van die flauwekul stukjes over Ikea-containers, of een fictief tekort aan invaliden op de Nederlandse televisie. Probeer je wat meer te richten op zaken die er toe doen!

  Don’t shoot the messenger – ik probeer alleen te helpen het niveau van deze afglijdende site wat te verbeteren.

 5. Don’t shoot the messenger…en vervolgens doe je het zelf.

  Ik lees de bijdragen van lrd in ieder geval altijd met belangstelling, en ben ook zeer bezorgd om de randen van Europa die in brand staan.

 6. @4: Govert:

  [ Sorry Leroy maar steeds als ik die verongelijkte moppertekstjes van jouw lees word ik van weeromstuit een beetje lacherig ]

  Je hoeft ze niet te lezen. Dat de onderwerpen je niet interesseren kan ik niks aan doen, hebben meer domme egoisten last van.

Reacties zijn gesloten.