Hoe we Paars III ingerommeld worden

Anderhalf jaar geleden fêteerden Mark Rutte en Geert Wilders het boertje van buut’n Johan Robesin eens op een dagje Den Haag, en beloofden hem zo ongeveer zelf voor de dijken te gaan liggen als het mis zou gaan met de Hedwigepolder, teneinde de meerderheid voor Bruin I in de Eerste Kamer zeker te kunnen stellen. Met de blauwe plekken van de al te hartelijke schouderkloppen nog op zijn rug vertrok Robesin weer naar Zeeland.

Maar nu is in een vloek en een zucht beslist de hele zaak toch onder te laten lopen (kan iemand Richard de Mos even bellen?). Natuurlijk wist Rutte dat dat onvermijdelijk zou zijn, het was gewoon een keiharde afspraak met de Belgen en Europa waar niet onderuit te komen was. Overigens zal ook het aanstaande kabinet geen meerderheid hebben in de Eerste Kamer, ik ben benieuwd wie ze voor de eerstvolgende Provinciale Statenverkiezingen nu weer gaan omkopen.

Tja, en tijdens de verkiezingscampagne maakte Rutte zich KEIHARD voor handhaving van de hypotheekrente-aftrek zoals die nu is. Maar die wordt nu ook ingeleverd. Ook dat was onvermijdelijk, zoals hier in Trouw wordt uitgelegd, en ook dat wist Rutte, maar ja, die extra erbij gelogen zetels had hij hard nodig.

Zo win je namelijk verkiezingen, door nog net wat harder te durven liegen over gevoelige onderwerpen dan je tegenstander. De gemiddelde VVD-er vindt dit ook geen probleem. Het maakt niet uit hoe je wint, áls je maar wint. Als links er maar onder gehouden wordt. Nu heeft Rutte weliswaar een beetje hoog spel gespeeld met die hypotheekrente-aftrek maar het is nog altijd beter dan een communistische dictatuur onder Roemer, nietwaar?

Een communistische dictatuur waar veel van die PvdA-ers à la Frans Timmermans ook zo panisch voor waren, en daarom liever op de ‘realistischere’ PvdA stemden. Ja, realistisch zijn ze wel bij de PvdA, vooral als het om een goed baantje gaat. Wat dat betreft zijn het de CDA-ers van links. Nee, daar gaan ze nog plezier van beleven, die PvdA-stemmers, van die realpolitik van de PvdA.

4 gedachten over “Hoe we Paars III ingerommeld worden”

 1. De benaming “Paars III” wekt volgens mij volstrekt verkeerde verwachtingen. Niet dat “Paars I” en “Paars II” nou zo geweldig waren, maar dit kabinet moet zelfs die op zich al weinig flatterende benaming toch maar eerst eens zien te verdienen.

 2. ff back to normal
  het land nederland is een constitionee monarchie;
  geregeerd door Hare MMajesteit s, haar burgemeesters en hare gouverneurs,
  het kloterige klootjesvolk mag zyn segje doen dmv de 2e kamer.

  de grote horde pensionadoos, randdebielen, slapjanussen , zwak ziek etc het krapuul dus mag elke 4 jaar opdraven.

  maar daar hebben onze rechtse en LINKSE boboos scheit aan.
  en terecht

 3. het VVD/PvDA kabinet gaat bezuinigen totdat wij de burgers Paarse oortjes ervan krijgen. Daarom Pars III.

 4. In Griekenland zijn 2000 belasting onduikers bekend gemaakt door een oplettende journalist. 2000 mensen van het type VVD niks meer niks minder.

  Hier kan Brammetje Moscovitsch zichzelf vrijkopen met crimineel / zwart geld. Klasse justitie pur sang.

  Ik zie elke dag weer maar dan OOK ELKE DAG!!! steeds meer rechtse mistanden aan het licht komen. En nu weer die JSF met de VVD en helaas trapt de PVDA in die val zoals GL met Kunduz. Maar het is en blijft een 99.999 % rechtse aangelegenheid.

  Rechts is een ietwat verouderde term ik zou liever zeggen crimineel en ronduit associaal.

Reacties zijn gesloten.