Hillen van Defensie kan niet anders dan links beleid voeren

Gezien zijn krappe portemonnaie kan Hillen (CDA) minister van Defensie niet anders dan bezuinigingen op defensie. De linkse partijen zijn hier heel blij mee en zullen niets doen om het kabinet te helpen om er meer geld naar toe te krijgen. Links roept al jaren dat defensie-beleid herzien moet worden en moet worden geoptimaliseerd. Minder sterren en strepen (Mexanisering van het leger) en beter gebruik van het beschikbare potentieel. Ook hoeven we als klein landje toch niet mee te doen aan elke ruzie op aarde? Hoor ook geluiden van een soort Europees leger, nou lijkt me ook geen gek idee. Voorkom je ook gelijk rotzooi in de eigen regio 😮  Win-winsituatie zou ik zeggen.

5 gedachten over “Hillen van Defensie kan niet anders dan links beleid voeren”

 1. 1 v.d reacties op het Trouw artikel:

  “wel maf dat de investering in de test-jsf, zo’n 800 miljoen, gelijk is aan wat bezuinigd moet worden op defensie
  dan is de rekensom snel gemaakt: geen test-jsf
  nederland is een vazalstaat van de vs en zijn militair-industrieelcomplex
  jacques willemen, tilburG op 24-11-2010, 13:37”

  Prachtige reactie, slaat de spijker op de kop. Ik ben het volledig eens met die persoon, als ze willen bezuinigen op defensie (iets wat ik overigens toejuich) moeten ze eerst beginnen met het stopzetten v.d Nederlandse deelname aan dat stomme geldverspillende JSF project.
  Helaas is NL het schoothondje van Amerika

 2. We hebben de middelen niet om een volledige leger te onderhouden.
  Het is tijd dat we kiezen welke onderdeel van het leger we allemaal belangrijk voor de toekomst van Nederland vinden. De rest mag geruisloos opgeruimd worden.
  Ik stem voor behoud en ontwikkeling van de marine want die ligt historisch goed bij het imago van Nederland.

Reacties zijn gesloten.