Het ene buitenlandse leger is het andere niet

Jonge Nederlandse Koerden vertrekken naar Koerdistan om te vechten tegen de Islamitische Staat (IS).

“De jihadgangers die naar Syrië en Irak afreizen, en zich bij IS aansluiten, proberen we uiteraard wél aan te pakken. Als het even kan, houden we ze tegen. Want zij sluiten zich daar aan bij een terroristische organisatie en ze maken zich mogelijk schuldig aan ernstige misdrijven”, zegt een woordvoerder van het landelijk parket van het OM. “Dat geldt voor die Koerden niet. De peshmerga is in ieder geval geen terroristische organisatie.”
(Trouw)

Wie zich aansluit bij een vreemde krijgsmacht is volgens de wet strafbaar. Zullen we die wet handhaven of afschaffen? De wet geldt voor iedereen, niet voor de een wel en voor de ander niet.

5 gedachten over “Het ene buitenlandse leger is het andere niet”

 1. Waren er ook niet Nederlanders die vrijwillig in de IDF dienen? Het Vreemdelingenlegioen?

 2. Ja, meerdere door hasbara propaganda gevoerde die zich in de strijd wierpen voor IDF.

  Overigens, bij het Légion étrangère (vreemdelingenlegioen) ‘krijgt’ men de Franse nationaliteit. Incl. (al dan niet zelf verzonnen) andere naam. Paspoort afpakken en het land uit. Oh, wacht..

 3. Daarintegen duurde het tot 1974 voordat de laatse internationale brigadisten weer Nederlander waren .. en die vochten in spanje toch echt tegen het Facisme .. Maar Franco was een goeie facist denk ..

 4. Kan ik Sjaak in zijn opmerking volledig ondersteunen.

  Het zogenoemd selectief “gedogen” is wat de Rechtstaat sinds jaar en dag falsificeert en het vertrouwen in de wetgeving ondermijnt.
  Het principe – gelijke monniken, gelijke kapen – iedereen is gelijk voor de wet, dat in de grondslag van het Jurisprudentie ligt wordt hiermee vernietigd.
  Daarmee in wezen ook de Rechtstaat.

  Het zou toch van Onrecht getuigenis zijn indien u een boete voor overtreding van de snelheid krijgt en bij hetzelfde omstandigheden uw buurman niet. Dan is de Rechtstaat zeker vernietigd en hebben de wetten geen betekenis meer.

  Of misschien wil men alvast de talloze Westerse Neo-nazis beschermen die zich bij de gelijkgezinde Oekrainse staatswege zich voor moordpartijen hebben aangemeld?

Reacties zijn gesloten.