Herinnert u zich deze nog: het burgerforum-EU

middelvinger naar de EUU weet wel dat forum dat door populistische navelstarende nationalisten is opgericht om die vreselijke EU een halt toe te roepen. Nou ze hebben meer dan 60000 handtekeningen opgehaald en hadden dus het recht om in de Tweede kamer hun voorstel te verdedigen.
Dat werd gedaan door woordvoerder en Vlaams Belang vriendje Thierry Baudet.
Hij hield een betoog:

waarin hij aan de Kamerleden uitlegde dat volgens hem de Tweede Kamer op het punt staat om haar kernbevoegdheden kwijt te raken en de Nederlandse bevolking op het punt staat om haar zelfbeschikking te verliezen.

Alhoewel in eerste instantie alleen de PVV zich voluit achter het initiatief schaarde:

maar tijdens het debat waaraan alle politieke partijen deelnamen, kreeg Burgerforum EU zowaar een Kamermeerderheid achter zich. Dat het kalm aan moet met het overdragen van bevoegdheden aan Brussel, daar bleken bijna alle partijen zich wel in te kunnen vinden.

Tja, verkiezingen in aantocht, dan gaat het stemmen winnen boven het rationele verstand.Maar het blijft voor een aantal bij woorden want voor een referendum na ieder EU-top was er geen meerderheid meer te vinden in de kamer.

Tegen waren de bekende referendahaters VVD, CDA en SGP. Ze vonden zowaar D66 aan hun zijde. De referendumpartij vreest uitholling van het middel als ‘na elke EU-top’ een referendum gehouden gaat worden, zo verwacht D66’er Schouw.

Een lichtpuntje voor de EU-haters. In de eerste kamer liggen twee wetsvoorstellen die:

het mogelijk [maken] dat er ook over aanpassingen van het EU-verdrag referenda worden gehouden.In de Tweede Kamer zijn deze wetten (initiatieven van PvdA, D66 en GroenLinks) met een ruime meerderheid goedgekeurd.

Moet het burgerforum wel even het aantal aanhangers vervijfvoudigen, want er zijn 300.000 handtekening nodig om zo’n referendum mogelijk te maken.

5 gedachten over “Herinnert u zich deze nog: het burgerforum-EU”

 1. Ik was een van de ondertekenaars.
  Het was te verwachten dat men hun geesteskind niet ter discussie wilde stellen.
  Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen.
  Dus gaan we verder op de weg naar de dictatuur van de multinationals.

 2. Alleen al dat woord ‘referendahaters’ zoals dat gebruikt werd in de Volksche Bruine Beobachter…’t is toch van een werkelijk aller bedroevendst niveau net als die hele forum-kliek van geweldverheerlijkende, racistische kickboxers en ander moreel gedegenereerde huilebalken. Ik bedoel ik snap heel goed dat een heleboel mensen zo hun twijfels hebben over de huidige EU maar laat men zich toch in vredesnaam niet in de luren leggen door dat stel jankerds van Thierry en die bommelmans van de SP…

 3. Dehnus ezel zou ook niet eens van zich laten horen.
  Zullen we eens over 5 jaar weer terugkijken.
  Ik hoop dat ik geen gelijk krijg.
  Oh nee, dan is internet niet meer vrij, als ik gelijk krijg.
  Dan leven we in een dictatuur.

 4. Dit soort persoonlijke opmerkingen worden niet gewaardeerd op deze site, graag mee stoppen aub.

Reacties zijn gesloten.