Herdenking WO-I

Vandaag vonden 100 jaar geleden de eerste gevechtshandelingen van de Eerste Wereldoorlog plaats.

WO1, ook wel de Grote oorlog of de loopgravenoorlog genoemd, leverde een geschat aantal dodelijke slachtoffers op van méér dan 8 miljoen. In totaal werden ruim 35 miljoen mensen getroffen door de gevolgen van WO1.
(NieuwsUit.com)

Denk vooral aan de waanzin van oorlog. Slechts genocide kan in bepaalde omstandigheden een reden zijn een oorlog te beginnen.

8 gedachten over “Herdenking WO-I”

  1. Ik vind het dermate triest dat de mensheid nog steeds meent conflicten te moeten oplossen met dodelijk geweld dat wat mij betreft de gehele mensheid een asteroïde van meer dan twee kilometer op haar dak mag krijgen.

  2. Wat ik mis op de zioNOS en andere neder”media” zijn wat leuke stukjes over hoe de Nederlanders beide zijden bewapende , of een stukje over Antony Fokker en zijn prima relatie met de Duitsers ..

  3. Sssst, niets zeggen Bakra, dat mag ‘het gepeupel’ allemaal niet weten. Enig kennis van de (inter)nationale geschiedenis is heul niet goed voor de economie en verdere ranzige geopolitieke spelletjes.

    Gelijk heb je, evengoed! ;-]

  4. Al Bakrastani:

    Wat ik ook mis is het feit dat het Nederlandse volk niet zonder eigenbelang de Belgen opving. De Nederlandse regering stuurden de Belgen na de oorlog gewoon een rekening voor het opvangen van de vluchtelingen

  5. Pingback: Vechten voor het vaderland | Krapuul

Reacties zijn gesloten.