Heleen Weening van ValsGroen

Gisterenavond was het voltallige bestuur van ToenLinks onvindbaar. Als eco angsthazen verschuilen ze zich op hun zolderkamertjes onder de zonnecellen. Het grote mondenspel is ze te veel geworden. Rillend van angst dat ze de schuld krijgen van de commotie die ze zelf hebben veroorzaakt poepen ze Groen in hun verantwoord, niet door kinderhanden gemaakt, ondergoed.

Meisje Weening als sinister intrigant
Weening die als een moderne uitvoering van de godin Fama of beter gezegd als Helena Catastrofus de partij eigenhandig sloopt. Op groteske wijze probeerde ze nog de stap die het bestuur nam over Jolande Sap in de schoenen van het NRC te schuiven, omdat deze krant ” een reconstructie van de gebeurtenissen ” had geschreven en daarom het onvermijdelijk was geworden Sap te onthoofden.

Even grotesk blijkt naar haar kwaadaardig gekonkel, dat ze bereid is om op te stappen maar ze weet dat vandaag de partijraad niet meer is dan een tandeloos groene kikker. Er zullen veel kopjes groene thee gedronken worden en heel Nederland mag dat via politiek24 aanschouwen. Het niet geheel frisse bestuur zal tekst en uitleg geven die niemand begrijpt behalve zijzelf. Een woordenbrij van verwijten vanuit de zaal tegenover mooie zinnen met vooral het woord toekomst erin.

Google op partijbestuur GroenLinks geeft een onthutsend resultaat

Heleen Weening | Verkiezingen partijbestuur 2012 – GroenLinks

partijbestuur2012.groenlinks.nl/node/76408

Functie: Voorzitter partijbestuurHoofd, hart, Heleen Heleen is een intelligente, innemende en toegankelijke persoonlijkheid, die graag het hoofd koel houdt en (redactie: Deze tekst wordt nog wel door google weergegeven, maar gaat naar een 404 pagina op de GL website. Heleen is ook al gewist?)

Je zou bijna denken dat meisje Weening het zelf heeft geschreven in de periode dat ze fractievoorzitter was. Maar lachen wordt het als u als lezer daadwerkelijk googled op ‘partijbestuur GroenLinks ‘of op bovenstaande link klikt.

Hoe verder met de composthoop die overgebleven is na de verkiezingen?
Het (overgebleven of vernieuwd) bestuur gaat de komende tijd heel gewichtig doen, met veel verdediging en schuilkeldertactiek. Natuurlijk beginnen ze eerst met een onderzoekscommissie, dan krijgen we zalvende woorden, en wordt de partij ‘hernieuwd’ of een andere loze kreet. Ondertussen gebeurt er geen kloot in de Tweede Kamer alwaar de fractie vooral naar zichzelf kijkt. Een smaakloos ToenLinks die de gewenste aansluiting van Sap met rechts niet meer kan herhalen en de aansluiting met PvdA en SP de eerste jaren kan vergeten.

Over een paar maanden neemt de jeugd het roer over en krijgen we het duo Jesse Klaver en, de uit de eco mottenballen gehaalde Linda Voortman, die vanaf maandag weer de fractie mag verstevigen. De twee gaan samen een leuk en vooral non-interessant  essay schrijven over Groen(s)Linkse Realpolitik. De twee worden op het partijcongres in het najaar van 2014 op een Marokkaans dienblad gehesen en de partij heeft weer een koers en roergangers. Eigen aan de jeugd zal het verveloze scheepje al zwalkend op de Haagse binnenwateren tegen een biogas mestvergister aanvaren en tussen snaterende eendjes in het groene kroos ten onder gaan.

9 gedachten over “Heleen Weening van ValsGroen”

 1. “Eigen aan de jeugd zal het verveloze scheepje al zwalkend op de Haagse binnenwateren tegen een biogas mestvergister aanvaren en tussen snaterende eendjes in het groene kroos ten onder gaan.”

  LOL

 2. Een partij zonder partijtop is als een schip zonder kapitein. bij ToenLinks is het als een huishouden zonder vrouw. Maar niet getreurd alfahulp Linda Geertruida Johanna Voortman uit Enschede zal voortvarend de schoonmaak doen in de fractiekamer. Alle troep van matrone Sap op verantwoorde wijze in de kliko van de VVD kieperen. Een kek rood kleedje op op de tafel leggen en een Spekman trui voor Jesse Klaver bij de kringloopwinkel halen.

 3. Ik zit te wachten dat de partijraad ook opstapt, daarna de leden, daarna de vrijwilligers daarna de kiezers ((-;

 4. De ratten hebben het zinkende schip verlaten. ToenLinks was ooit links en progressief, maar heeft net als de Partij van de Asocialen en de Sociaaldemocratische Partij afstand genomen van het basis socialisme. Drie politieke partijen, allemaal ooit socialistisch ingesteld en anno 2012 zo verrechtst. De val van het stalinisme ( communisme genoemd door iedereen die de media napraat ) heeft nog steeds een negatieve invloed op de arbeidersstrijd en politiek links.

 5. Allemaal goed en wel. Voor socialisme is GL al lang verloren. Maar een groene partij blijft er sowieso in Nederland. Al dan niet samen met de Dierenpartij. Er is geen land in West-Europa dat geen Groenen heeft.
  “Groen” is in de grond helemaal niet “links”. Politiek gebaseerd op ecologie heeft autoritaire trekjes. Het kan links-autoritair of rechts-autoritair uitpakken. Of iets daartussenin.
  Dat laatste is wat Halsema en Sap hebben uitgeprobeerd.
  In Frankrijk, Wallonië en Duitsland is dat gelukt. Groenen zijn daar, wat in Nederland voor 1940 de Vrijzinnig Democraten waren. De ware bestemming van GL was dan ook D66. Maar onderweg is iets misgegaan.
  Wat?
  Voer voor politicologen.

 6. De is een nieuwe kans voor de nog steeds bestaande oorspronkelijke “Groenen”in Nederland.

  GroenLinks was van begin afaan kletskoek, immers de socialistische staten waren allesbehalve groen.

  De huidige ontwikkeling laat zien dat het milieubewustzyn en de wil van de bevolking aan herstel van de aarde al aardig met als doel geld VERDIENEN door overheid en bedryfsleven wordt opgepakt.

  belangryk is dat de nieuwe Groen Party zich distantieert van een steeds grotere overheid en ook van winst beluste multinationals.
  in 1960 voorspelde Schumacher als:Small is beautifull

 7. kortzichtig amateurisme van partijbobo”s brengen een hele beweging naar de knoppen. duurt jaren om de weerzin tegen GroenLinks af te breken. niks geen fusiepartij, niks geen opnieuw uitvinden en andere loze kreten. Weg met die partij en nieuwe groene partij beginnen. Nederland heeft dat nodig.

  ter info:
  ‘Bhutan heeft besloten om voor een groene economie te gaan met oog op de enorme druk die wij op onze planeet uitoefenen”,’ aldus minister Pema Gyamtsho.

Reacties zijn gesloten.