Hans Jansen. De moefti van onschuldig Nederland

PVV-kandidaat voor het Europarlement Hans Jansen schrijft ook stukjes voor GeenStijl. Gisteren maakte hij het wel heel bont door de holocaust volledig toe te schrijven aan islamisten. Volgens Jansen kwam dat door de moefti van Jeruzalem, Mohammad Amin al-Hoesseini, die met nazi’s collaboreerde en Hitler op het idee zou hebben gebracht de joden uit te roeien. Met andere woorden, niet de nazi’s hebben schuld aan de holocaust maar de moslims. Het is een prachtig voorbeeld van geschiedvervalsing, waarmee geprobeerd wordt een schandvlek uit onze geschiedenis wit te wassen, of in dit geval zwart te wassen. Het is ook een manier om allochtonen, immigranten en met name moslims verantwoordelijk te maken voor een van de grootste misdaden tegen de mensheid. Gezien de reacties op Geen Stijl met succes. In West-Europa bestaan racisme en antisemitisme alleen maar omdat we niet-blanken hebben binnengelaten, zo is daar de doorsnee mening.

Nu is het zo dat op Geen Stijl wel vaker stukjes verschijnen waarin alle problemen van de wereld worden toegeschreven aan moslims en immigranten. Geen Stijl is daarin geen uitzondering. Op talloze Nederlandse media verschijnen steeds vaker berichten dat antisemitisme het gevolg is van immigratie. Gelukkig is goed gedocumenteerd dat nergens zo veel joden werden opgepakt als in Nederland, met medewerking van ambtenaren en politieagenten vol plichtsbesef. Echter, met het tanende historische besef en de opkomst van lach-en-schiet media als GeenStijl is het risico groot dat onze kennis van de geschiedenis zal worden overgenomen door interpretaties als die van Hans Jansen. Het is ook best handig wanneer we zelf niet langer verantwoordelijk zijn voor de ontmenselijking van destijds, maar nieuwe zondebokken kunnen aanwijzen voor het lot van onze zondebokken van destijds.

Gisteren was er enige ophef in de Franse media omdat Jean Marie Le Pen weer eens van zich liet horen. Alhoewel in Nederland de idee bestaat dat hij geen rol van betekenis meer speelt en zijn dochter de baas is in Front National, kijkt men daar in Frankrijk toch iets genuanceerder tegenaan. De erevoorzitter van FN ging tekeer tegen Guy Bedos, Madonna, Yannick Noah en Patrick Bruel omdat ze het gewaagd hadden kritiek te geven op FN. Aanvankelijk stonden zijn nieuwste antisemitische opmerkingen ook op de website van FN, maar daar zijn ze ondertussen van verwijderd en zelfs de woordvoerder van FN noemde de uitspraken een stommiteit. In Nederland hoor je over zulke onverkwikkelijke zaken weinig, want hier mag Geert Wilders zeggen dat Jean Marie Le Pen geen enkele rol van betekenis speelt en mag Hans Jansen in een praatprogramma beweren dat Hamas veel gevaarlijker is dan Jean Marie Le Pen.

Helaas voor hem moet de radicale katholiek Jansen nu wachten om zijn geschiedvervalsing te delen met het Europarlement omdat Wilders heeft besloten te procederen tegen het verbod op het dubbelmandaat dat hem verhindert zowel in de Tweede Kamer als in het Europarlement een zetel te bezetten. Jansen vindt dat niet erg, want hij heeft genoeg andere dingen te doen. Hij heeft immers een opdracht om het slecht geschoolde, minderjarige en mannelijke publiek van GeenStijl dat een onverzadigbare behoefte heeft aan gadgets, goedkope seks, veel geweld en mooie auto’s te onderwijzen dat het paradijs pas dan komt wanneer iedereen is bekeerd tot zijn opvattingen over de geschiedenis. Het is dus nog even wachten op de generatie Nederlanders die nu opgroeit die omdat zij niets van de geschiedenis kunnen leren die geschiedenis zullen gaan herhalen.

Met dank aan @FloripasDeLaban voor de voortreffelijke ontmaskering van Hans Jansen

21 gedachten over “Hans Jansen. De moefti van onschuldig Nederland”

 1. Islamist: A Muslim who espouses Islamic fundamentalist beliefs, particularly in the political sphere.[from 1980s](meest recente gebruik).
  Ik heb een tegenzin tegen het gebruik van dit woord, wat door pvv-achtigen bewust gebruikt wordt voor, nouja voornamelijk tégen, alle moslims en mensen van arabische herkomst. Eigenlijk moet je dit niet klakkeloos overnemen, maar gewoon correct herbenoemen. Goed denken hangt voor een groot deel af van de juiste begrippen gebruiken, juist het vertroebelen van begrippen maakt geschiedsvervalsen makkelijker.

 2. Zou de oude le Pen, wiens slippen de oude Jansen binnenkort mag dragen (als GW dat tenminste niet liever zelf gaat doen) ook deze holocaust van de islamisten ontkennen? De oude bazen beginnen duidelijk moeite te krijgen met elkaar en met hun geheugen en gaan het verleden naar eigen frontale hersens en kruistochtenhand zetten…en je weet maar nooit wat ze er dan als een tempelier Breivik nog uit gaan kramen.

 3. Niet dat dit geponeerd wordt, maar dat het betrekkelijk laat in de groep gegooid wordt verbaast mij. Na alle kletsica die we al gehad hebben over vrouwen-, homo- en jodenhaat die door “de islam” in deze streken gebracht is, is dit het sluitstuk.

  En het is het kolonialisme op zijn kop gezet, zoals deze hele redeneertrant. “Zij” zijn hier, omdat “wij” daar waren. Dit gold natuurlijk in de eerste plaats voor mensen met achtergrond in Indonesië/Papua Barat, de Antillen en Suriname, maar als je heel Europa meetelt geldt het voor Marokko en de rest van Afrika, en in zekere zin ook voor het aan de conferentietafel opgedeelde Osmaanse Rijk.
  Racisme vermijdt de spiegel.

 4. Wat arabarbarist Hans Jansen doet, is mijns inziens gelijk te stellen met Holocaustontkenning.
  Dat is in meerdere landen, waaronder Frankrijk, strafbaar.
  (Hans’ held J-M Le Pen is er o.a. voor veroordeeld)
  Jansen’s redenering immers verlegt de schuld naar “de” moslims en haalt die schuld weg bij de Nazi’s en hun (miljoenen) meelopers, ook Nederlandse.
  Daarmee wordt een essentieel onderdeel van de Shoah ONTKEND. Misschien wel het wezenlijkste onderdeel.
  Holocaustontkenning is bij mijn weten op zich niet vervolgbaar in Nederland.
  Haatzaaien en bewuste misleiding echter wel.
  Van het laatste is bij deze “professor” zonder enige twijfel sprake.

 5. Begrijpelijk dat men reageert op de sprookjes van Hans Jandersen of hoe heet die man… ze zijn heel ongeloofwaardig en passen beter in een programma vol andere onderbroekenlol zoals die van Gordon en collegae. Maar hij krijgt wel erg veel aandacht.

 6. Wat zeggen de holocaust slachtoffers hierover?
  Mag dit zomaar de holocaust veranderen wat oorzaak en gevolg betreft?
  Is dit niet strafbaar?
  Er is toch het cidi die hierover waakt?

 7. Hans Jansen, door Wilders benoemde self-made nazi van huis uit! Uiteindelijk laat Wilders zijn ware aard zien. Onvervalst nazisme!

 8. Hans Jansen zou zijn wetenschappelijke diploma moeten worden afgenomen.

  Het is een walgelijke man, buiten dat hij op geen enkele wijze aan wetenschap doet.

 9. Front National-boegbeeld en Europarlementariër Jean-Marie Le Pen – u weet wel, de man van wie Franse joden volgens Hans Jansen niets te vrezen zouden hebben – heeft opnieuw antisemitische uitspraken gedaan. In een interview over de kritiek van verschillende beroemdheden op het Front National, waaronder de Joodse zanger Patrick Bruel, zegt Le Pen: “we bouwen de volgende keer wel weer een oven”.

  We kunnen gerust stellen dat de PVV gewoon een verzameling nazi’s is!

 10. Hans Jansen heeft ongetwijfeld nooit de beste biografie over Hitler van Ian Kershaw gelezen. In iets meer dan 2000 pagina’s vertelt hij zeer uitgebreid en gedocumenteerd over de opkomst en verval van het Derde Rijk. In het hoofdstuk over die Entlosung in het 2e deel (pag. 635)komen alle hoofdrolspelers aan het woord, kompleet met voetnoten. Geen letter over de Groot-Moefti van Jeruzalem.Wat Jansen, Niemoller en Pennings beweren is driewerf lullaria en heeft als enige doel om moslims de Holocaust in de schoenen te schuiven. Het geijkte patroon van rabiate moslimhaters en verder veeg ik m’n reet af met het artikel van de oudbelegen Hans Jansen.

 11. Wonderbaarlijk dat deze arabist nog niet door zijn vakbroeders op zachte doch dringende wijze van het podium is verwijderd, ter voorkoming van volledige openbare afgang.
  https://www.youtube.com/watch?v=wiGLz6NJ54E#t=24
  Dat Geen Stijl deze man met plezier een podium geeft spreekt natuurlijk ook boekdelen, want als de afgang op hun podium gebeurt hebben ze in elk geval kunnen lachten.

 12. Ach Laarmans….het ironische is dat die idioot van een Hans Jansen hiermee aantoont dat juist hij beschikt over een flinke portie nazi-‘logica’ !

 13. Ik ben het helemaal eens met Huib en Arnold: Holocaustontkenning verpakt in een stupide en feitelijk onjuiste redenering van ‘zij deugen niet en zijn hier omdat wij daar waren’…
  Maar de laatste zin van wltrrr díe is heel alarmerend en God en Allah verhoeden eendrachtig dat dát gaat gebeuren: een generatie die opgroeit zonder besef van wat er werkelijk is gebeurd en die vergiftigd is door figuren als Jansen….

 14. Velen van ons zagen dit al van mijlen ver aankomen: islamofoob rechts is gewoon antisemitisch extreemrechts dat krampachtig poogt om de neonazistische basis van hun hele denken en handelen te verbergen. Tevergeefs. Jarenlang hebben enkelen dit geroepen; telkens werden we afgeserveerd met de mededeling dat vergelijkingen met het verleden niet opgaan. En hier staan we nu: de op papier grootste partij van Nederland is openlijk met dit Front National, en met de SS-herdenkers Dewinter en Annemans, in zee gegaan. En de PVV-stemmer vindt het nog steeds geen tijd om zich eens achter de oren te krabben. Logisch ook, na jarenlange, niet aflatende haatpropaganda tegen “de” Islam – die diezelfde opinieleiders die mij en anderen de les lazen, nooit eens ontzenuwd hebben als de totale onzin die het nog steeds is.

 15. @Huib, ben ik het volledig met je eens. Heb net het artikel gelezen en het eerste wat mij opviel is dat Hans Jansen aan de holocaustontkenning probeert te doen.

 16. Inmiddels zijn er geruchten dat Jean Marie Le Pen erg tevreden zou zijn met wat GeenStijl, Hans Jansen blijven schrijven dat hij een bod voor het kopen van deze media wil doen.

  Het geld gaat weer rollen, zeg!

 17. Het is een slimme strategie van Hans Jansen, past exact in de ideologie van de PVV. De geschiedenis wordt gebruikt/misbruikt om eigen macht te legitimeren. De moefti van Jeruzalem, Mohammad Amin al-Husseini was inderdaad anti-semitisch en werd ook wel de Führer van de Arabische wereld genoemd. Tot zover de historische feiten.
  En heden ten dage wordt deze toenmalige moefti van Jeruzalem vanwege zijn filosofie als rolmodel gezien door radicale moslims.
  De eerste stap die Hans Jansen nu maakt is om historische feiten te misbruiken teneinde het zondebok-effect moslims te vergroten. De basis heeft de PVV al gelegd. Wordt nu alleen maar door Hans Jansen versterkt. De tweede stap zal zijn dat Jansen aangeeft dat moslims de moefti van Jeruzalem, Mohammad Amin al-Husseini als een held vereren. Wat klopt…
  Hans Jansen maakt in dit klimaat waar angst, crisis heerst, elke nuance lijkt te ontbreken, onderbuikgevoel spreekt, handig gebruik van zondebokmechanisme en manipulatie van het verleden om zo de haat tegen moslims verder te verspreiden.

Reacties zijn gesloten.