Grote jongens. Altijd lachen

VVD-kamerlid Mark Verheijen is geen grote jongen. Daar gaat ’t in dit artikel ook niet over, hoewel ik wel graag wil aanhalen, wat hij ooit op Twitter schreef:

Toen Geert Wilders na de slachtpartij van Breivik in de slachtofferrol schoot twitterde Verheijen: „Waren we toch bijna vergeten dat HIJ natuurlijk grootste slachtoffer is van Breivik.” Excuses volgden. Vorig jaar verklaarde het Kamerlid dat wij meer te vrezen hebben van eurofielen dan van Europa-hatend extreemrechts. Opnieuw excuses: „Van suggesties als zou Guy Verhofstadt erger of gevaarlijker zijn dan Marine Le Pen neem ik nadrukkelijk afstand.”

Die paar procent van z’n jaarsalaris die die jongen erbij schnabbelt, dat is peanuts. Als ’n uitkeringsgerechtigde dat zou doen, dan zou diegene ’n half jaar extra, of zelfs meer, aan geld krijgen en dat is dan wel different koek. En dat hij de verwijzing naar de Grote Blonde Leider in kapitalen schrijft, zoals men meestal over God placht te doen, dat is om te onderstrepen, hoe hoog hij Wilders heeft zitten. Je bent VVD-er nietwaar en je wilt wat goeds voor de partij en ’t land doen. En vanzelfsprekend voor de ondernemer.

Bestuurders zijn er dan vooral om commerciële partijen te faciliteren – en dat is precies de verdediging die de vanwege corruptie veroordeelde VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers aanvoert: „De overheid moet een serviceloket zijn voor het bedrijfsleven.” (Bron)

Lachen met die Mark. Een beetje ‘over the top’ gaan eten met van Rey en van Pol, zag het damasten tafellinnen en ook het zilver bestek niet en dan krenterig ’n kwart van ’t etentje declareren. Nee, ’n grote jongen is ie niet, die Mark, eerder een armoedzaaier.

Nee, dan deze ondernemer, Hennie van der Most, de natte droom van iedere VVD-er. Kun je mee lachen:

“………. en iedereen moet wat bijdragen”. Kijk, als je zo’n uitspraak durft te doen, ben je een echt grote jongen in Nederland. Dan tel je mee. Een beetje meer maatwerk zou voor Hennie dan wel weer welkom zijn, want ja, al die medewerkers in dienst, dat is duur geld.

Ja, lachen met die grote jongens. De LTS gehaald en mooi in onderhandeling geweest met een voormalig bankbiljettencontroleur, die in de avonduren wat bijgestudeerd heeft.

Dat betekent dat Van der Most ten minste 180.000 euro per maand zou incasseren, ruim twee miljoen op jaarbasis. Hij heeft een contract getekend met het COA voor de duur van drie jaar, met een mogelijkheid tot verlenging naar vijf jaar. (Bron)

Dat is dan toch geheel different koek voor mensen, die ’t niet zo goed getroffen hebben.

En dat zien we ook als gemeenten nieuwe bedrijven helpen opstarten met tijdelijke gratis arbeiders. (Bron)

Dit is uiteindelijk de ultieme droom van onze Hennie en andere grote jongens. En ja, niet iedereen heeft ’t zo goed getroffen met zichzelf als onze Mark, die zelfs door dik en dun gesteund wordt door de minister-president van alle inwoners in Nederland.

De NRC heeft op 15-2-2015 een artikel over onze Hennie geschreven: De man van het volksvermaak draait niet zo lekker.

Dit keer geen Paul Celan, maar dit vanwege ’t draaglijke bestaan, soms.

1 gedachte over “Grote jongens. Altijd lachen”

  1. Pingback: Hard ondernemen in de bio-industrie | Krapuul

Reacties zijn gesloten.