Groenlinks, beetje sneu verhaal aan het worden

Applaus voor Bram van Ojik! Hij mag dan misschien niet de beste redenaar van Nederland zijn, doorzettingsvermogen heeft hij zeker. Al zeker achttien jaar stelt Van Ojik na een niet zo positief uitgevallen verkiezingsuitslag voor GroenLinks vast dat de fractie van zijn partij meer naar de leden moet luisteren. Steeds opnieuw gaat dat fout. Dan drijft de fractie af. (Trouw)

Als ik dit stukje lees, dan bekruipt mij een gevoel van medelijden, niet van bewondering. Heel het verhaal van GroenLinks is een sneue vertoning geworden. Ze wilden meedoen met de ‘grote jongens’ en hebben daar de prijs voor betaald. Wat over is gebleven zijn de mensen die tegen beter weten in nog steeds geloven dat GroenLinks staat voor ‘groen’ en voor ‘links’. Misschien hebben deze mensen de laatste jaren geen kranten of TV gekeken in hun ecologisch verantwoorde omgeving. Want als je dat gelooft, geloof je ook nog in Sinterklaas en in de Kerstman (zal hier maar stoppen, anders kwets ik teveel mensen).

3 gedachten over “Groenlinks, beetje sneu verhaal aan het worden”

  1. De partij schijnt weinig naar Van Ojik te hebben geluisterd. En dat al 18 jaar lang. Pathetisch inderdaad, voor Van Ojik op de eerste plaats.

  2. @2 Jacob,

    Hmm, ik heb er zo mijn twijfels over of het echt ooit iets was. Politieke partijen vertegenwoordigen opvattingen over de maatschappij. Je kan ze niet laten fuseren zoals bedrijven. Of de ene stroming wordt uiteindelijk dominant, of de andere. De verliezende stromingen zullen vertrekken.

    Linkse ex-CPN’ers en ex-PSP’ers zitten er niet veel meer. Behalve de gebruikelijke baantjesjagers, zoals bijvoorbeeld Andrée van Es.

Reacties zijn gesloten.