Graag wat meer respect voor de bakker op de hoek

Wie hij is weet ik niet, de bakkerij draagt nog de naam van de stichter maar die is al jaren dood. Misschien is hij ook wel een zij, waarom niet – want de bakkerij wordt nu eenmaal vertegenwoordigd door de lieve mooie meisjes achter de toonbank.
Zowel in wijlen de naamgevende bakker als die meisjes heb ik meer vertrouwen dan in Mark Rutte of Diederik Samsom. Maar mij is dan ook weer NIETS gevraagd.

[U]it het onderzoek [blijkt] dat maar weinig mensen premier Rutte of PvdA-leider Samsom geloofwaardig vinden als die zeggen dat het de goede kant op gaat met de economie. Van instellingen als het CBS en de SER worden dit soort uitspraken wel geloofd.

Slechts 9 procent noemt Rutte op dit punt geloofwaardig. Daarmee heeft de premier evenveel krediet als “de bakker op de hoek” en opiniepeiler Maurice de Hond. Samsom wordt nog minder vaak geloofwaardig gevonden. Slechts 2 procent vindt het geloofwaardig als hij zegt dat de economie uit het dal aan het klimmen is.

Maar goed, uit de antwoorden op de vraag van wie een oplossing van de crisis te verwachten is kan men afleiden dat de respondenten onzinnige mogelijkheden zijn voorgelegd. Wat het verschil tussen “het bedrijfsleven”, “de investeerders” of “de beleggers” mag wezen mag de debiel van dienst weten die de enquête heeft opgesteld. Verwacht alleen niet dat Rutte of Samsom enige schaamte zullen laten blijken met betrekking hoe er over hen gedacht wordt.

3 gedachten over “Graag wat meer respect voor de bakker op de hoek”

  1. Terechte opmerking over onzinnige keuzes, Arnold. Deze kan zo in een boek van voorbeelden van ideologisch gestuurde enquêtes.

Reacties zijn gesloten.