Gouden Dageraadfiliaal nu ook in Italië, oude tijden herleven

In eerdere interviews sprak Gardossi zijn bewondering uit voor “de sociale staat” van Benito Mussolini en het economisch beleid van Adolf Hitler. De regionale verkiezingen in Lombardije worden begin volgend jaar gehouden. (NOS)

Het gaat slecht in Europa en wie komen er weer onder hun stenen vandaan? Juist, de fascisten!  Vanuit Griekenland rukken ze op door Europa, nu in Italië, waar ze toch beter zouden moeten weten. Maar blijkbaar weigeren mensen nu eenmaal van de geschiedenis te leren. Ik hoop dat de rest van Europa verstandiger is. Ik hou mijn hart vast.

4 gedachten over “Gouden Dageraadfiliaal nu ook in Italië, oude tijden herleven”

  1. Italië heeft steeds een openlijk fascistische partij gehad, de MSI (Italiaanse Sociale Beweging), die de afgelopen jaren ministers heeft geleverd en nu achter het kabinet-Monti staat. Fascisten die voor de afscheiding van landsdelen staan begrijpen het Grote Ontwerp achter hun eigen ideologie niet.
    Niet dat ze dan ook ongevaarlijk zijn voor degenen die ze tot mikpunt maken, natuurlijk.

  2. Ongeacht of er in italie of welk ander eurpees land dit soort ultra rechtse groeperingen bestaan of op staan ,sinds dat er binnen de europese unie een crisis is ontstaan ,heeft dat steeds meer een voedings bodem gegeven voor dit soort groepen .En ook voor de tweede wereldoorlog hielp de situatie in de wereld juist deze ultra rechtse groepen tot de oorlogs nachtmerrie ,die vele slachtoffers eisde .Het is alsnog te hopen dat dit in de hand gehouden kan worden ,we zien wat dat in griekenland gegeven heeft .

  3. Het zijn de materiële omstandigheden (crisis) die zorgen voor de groei van reactionaire bewegingen als het Fascisme. Het is een overblijfsel van het Feodalisme dat bedoeld is om het Kapitalisme te redden van zijn ondergang i.p.v. het te vervangen door een nieuwe systeem (Socialisme).

    Zolang we in een Kapitalistische maatschappij leven, blijven we last hebben van crisissen en daardoor ook van het Fascisme. De enige oplossing is Socialisme.

Reacties zijn gesloten.