Gerdi Verbeet heeft lovende woorden voor iedereen

Diverse kamerleden mochten een lintje ontvangen bij hun vertrek. Onder hen was Ineke van Gent (GroenLinks), maar die weigerde het omdat ze niet inzag waarom je een onderscheiding zou moeten krijgen als je ergens eens een wat langere tijd zit. Nou precies. Eindelijk horen we een GroenLinkser weer eens iets zeggen waar we het hartgrondig mee eens zijn.

Sommige mensen kregen geen lintje maar wel lovende woorden van Verbeet. Bijvoorbeeld een Eric Lucassen, het brievenbuspissende toptalent van Wilders, die als sergeant met enkelen van zijn ondergeschikten op de hei had liggen neuken. Ondanks dat bleek hij ‘een gedegen Kamerlid’, volgens Verbeet, ‘met veel dossierkennis’.

Dat zou best eens kunnen. De kleindochter van Benito Mussolini functioneert al jaren zeer goed in het Italiaanse parlement en ook een Marine Le Pen doet het lang niet slecht. Wat niet wegneemt dat de grootvader van de eerste best wel wat weg had van Lucassen en dat de tweede terecht een hakenkruis op haar voorhoofd geprojecteerd kreeg in een video van Madonna. Waarna ze een rechtszaak begon. Big mistake, denk ik zo. Madonna is te intelligent en heeft teveel geld. Haar muziek boeit me niet, maar sinds die video heeft ze wel mijn steun.

Opvallend is ook de decoratie voor een Coskun Çörüz (CDA). Dat je loyaal blijft aan een partij die een coalitie vormt met een partij die het liefst iedereen van jouw etnische afkomst het land uit zou flikkeren. Dat is inderdaad een prestatie van formaat op het gebied van cognitieve dissonantie en schizofrenie die een lintje verdient.

Mark Rutte:

“Ik heb grote waardering voor de manier waarop u uw moeilijke baan heeft vervuld.” De premier wees erop dat Verbeet zich steeds ‘volkomen bewust’ was van het hoge instituut dat zij vertegenwoordigt, en dat zij steeds ‘alle ruimte voor een stevig debat’ gaf.

Yeah right. ‘Via de voorzitter’ heb ik haar ontelbare malen horen pruttelen juist op het moment dat een debat interessant werd, maar de talloze beledigingen van Wilders konden niettemin ongehinderd door de Kamer vliegen terwijl zij nog naar het juiste knopje aan het zoeken was om het woord te nemen.

Gerdi Verbeet is een goed en integer mens hoor, denk ik, daar niet van. Maar ze is een beetje te goed om voorzitter te zijn van een parlement met half-criminele PVV-hooligans erin.

Ik hoop dat we er wat dat betreft op vooruit zullen gaan met de volgende voorzitter.

 

8 gedachten over “Gerdi Verbeet heeft lovende woorden voor iedereen”

 1. [ Madonna is te intelligent en heeft teveel geld. Haar muziek boeit me niet, maar sinds die video heeft ze wel mijn steun.]

  De steun aan de poesjesopstand was ook wel tof.

 2. Heb niets tegen Gerdi Verbeet maar de leden van een hooligans bende (de meest zachte bewoording dat ik kan bedenken) doet je niet veredelen, want dan deel je openlijk in het afwezigheid van enige zaadje moraal.

  Zover over Gerdi en Eric.

  Vind ik ook de verwijzing van Laurent naar Mussolini en Marine Le pen uitstekend gevonden, want de laatste krijgt nooit en te nimmer loof en complimenten in de Franse Parlement hoewel ze, afgezien van het rest, een uitstekend debater is en haar werk goed uitvoert.

  Je zou kunnen aannemen dat Gerdi Verbeet openlijk opkomt voor het feit dat de Tweede Kamer zou een gesloten clubje zijn waar men zijn eigen regels erop nahoudt ,die bijvoorbeeld zeer verschillen tov van de stemming in de maatschappij.

  De conclusie van Laurent is terecht.

 3. DE TWEEDE KAMER is een markt van list en bedrog.
  De leden zyn kooplui die elkaar mogen afzijken volgens bepaalde ongeschreven regels.

  Eigen;ijk zyn ze een soort alte kamaraden.
  Ineke is nog een van de laatste echte Groenen, ze worden vervangen door academische zakkenvullende grachtengordeldieren.
  Dit geldt ook voor de PvdA

 4. @3, heb liever dan Ineke van Gent ipv de door jou voorgestelde Butthead.

  Tenslotte zou hij helemaal niets voor elkaar kunnen krijgen zonder zijn geliefde Blonde Beavis.

 5. Walgelijke lui: zichzelf een lintje ophangen voor bewezen diensten. Typisch PvdA gedrag overigens…

  Ik heb dat voorzitter-mens ook nooit gemogen.
  Zelfingenomen trut die zichzelf te belangrijk vond…

  Welk volk ze vertegenwoordigen is me nu overgens wel duidelijk, het bankiersvolk…

 6. wat verwacht men eigenlijk van de dame?

  moet ze nu zeggen u bent een racist, fascist en een grotel klootzak? een draaideur een lamlul

  en meer ,,,,,,,,,,,

  hmm

 7. iedereen stond het toe. men keek er naar.

  ik vind het nog steeds onbegrijpelijk dat er geen enkele test is voor de mensen die het Volk vertegenwoordigen.
  dat er iets mis is met Wilders was duidelijk. dit kan door zijn manier van leven alleen maar erger geworden zijn.
  dat wordt straks bewaking en hij gesloten.

  hopelijk vlucht hij voor die tijd, het gaat een hoop geld opleveren dat beter besteed kan worden. het beveiligen dag- en nacht van die man heeft giga veel gekost. ik begrijp eigenlijk niet waarom hij zijn verantwoordelijkheid niet neemt en zelf opdraait voor de kosten.

Reacties zijn gesloten.