Geen Verklaring Omtrent Gedrag bij verdenking; Fred Teevens politiestaat

Het wordt met de dag duidelijker wat voor een maatschappij Fred Teeven voorstaat. Dit blijkt met name uit zijn laatste voorstel, om een Verklaring Omtrent Gedrag ook te kunnen weigeren aan mensen die niet veroordeeld zijn doch slechts verdachte. “Het weigeren van een VOG moet mogelijk zijn op basis van politiegegevens ‘in speciale gevallen’ “, aldus Teeven in een brief aan de Tweede Kamer.

Dan beslist de politie dus over essentiële levenszaken als de carrière van mensen. Een dergelijke inrichting van de maatschappij staat ook wel bekend als een politiestaat, blijkbaar Teevens ideaal.

Het past in een hele serie voorstellen van deze staatssecretaris die horen bij een maatschappijbeeld van een voormalig officier van justitie die, zo lijkt het, alleen nog maar de beschuldigende kant van een zaak kan zien.

rechtspraak naar Teevens model
Rechtspraak naar Teevens model

Als iemand beschuldigd is, ga er dan maar van uit dat er iets aan de hand is, dat bewijs en die verdediging zijn maar formaliteiten, zo lijkt deze staatssecretaris en voormalig officier van justitie te denken. Daarom moet het bijvoorbeeld advocaten in asielzaken ook zo goed als onmogelijk gemaakt worden hun cliënten te verdedigen door hun budget af te knijpen. Die lui zijn trouwens allemaal onbetrouwbare gelukszoekers dus gooi ze direct bij aankomst maar in iets dat gewoon een gevangenis is, en laat ze daar af en toen aftuigen door de bewaking.

Ook komt het nooit meer goed met mensen die eenmaal ergens voor veroordeeld zijn en daarom moet je die zo hard mogelijk straffen en uitknijpen als ze eenmaal in het gevang zitten, naar Amerikaans model. Zelf laten meebetalen voor hun verblijf aldaar, zodat ze gelijk in nog grotere schulden zitten als ze eruit komen, en waarom trouwens niet gelijk geld verdiend aan dit schorriemorrie, en commercieel gerunde gevangenissen instellen?

En zo zal ook het effect van deze maatregel zijn: je maatschappelijke kansen worden gelijk op nul gesteld als er slechts een verdenking op je is komen te rusten. Waar rook is, is vuur en dat tuig bekijkt het verder maar, nietwaar? Dat effect zal vooral desastreus zijn bij jongeren, zoals dit nu al waar te nemen is bij relatief kleine delicten. Op die manier garandeer je een levenslange carrière in de criminaliteit.

Ik hoop van harte dat er in de zaak Van Rey alsnog een vuiligheidje over  Teeven aan de oppervlakte komt, dat Teeven vervolgens de bak in gaat en de eerstvolgende 25 jaarzelf geen VOG meer kan krijgen. Deze levensgevaarlijke man moet zo snel mogelijk uit de macht gemanoeuvreerd worden.

14 gedachten over “Geen Verklaring Omtrent Gedrag bij verdenking; Fred Teevens politiestaat”

 1. Ik neem aan dat de PVV tegen is. Het spoort niet met de joods-christelijk-humanistische traditie die de aanname voortgebracht heeft, dat men onschuldig is tot het tegendeel boven alle twijfel is bewezen.

 2. En de Nederlanders slapen nog steeds rustig door. Geen actie. Niets.

  Teeven is een Nationaal Socialist. Dat is nu wel meer dan voldoende bewezen denk ik.

  Verdachten zijn onschuldig tot de rechter geoordeeld heeft. Een grondvest van de Rechtsstaat. Dat betekent ook dat een VOG tot aan de veroordeling behoort te worden afgegeven. Buiten dat is het nog maar de vraag hoe lang de Politie terugbladert in de dossiers. Wanneer is een eerder vergrijp verjaard of verdwenen uit de paperassen ? Het is vaak al zo dat waar het Justitiële apparaat informatie na een aantal jaren moet vernietigen, de Politie deze plicht niet heeft en een dossier met bijvoorbeeld een verdenking meer dan 15 jaar kan openhouden.

  Blijkbaar wil Teeven ook het laatste stukje van de Rechtsstaat om zeep helpen.

  En wat doet de Tweede Kamer ? De Oppositie ?

  NIETS.

 3. Wat me overigens opvalt is dat zelfs bij de normaal als rabiaat-rechts verklaarde sites als POWNed maar ook bij vele andere sites van divers pluimage in de reacties een grote afkeer te lezen is van wat kaalkop Teeven nu weer verzonnen heeft.

  http://www.powned.tv/nieuws/binnenland/2014/01/teeven_niet_zomaar_vog.html

  http://martinvrijland.com/2014/01/16/wie-stopt-deze-op-hol-geslagen-regering-teeven-wil-vog-verdachten-weigeren/

  http://sargasso.nl/wvdd/teeven-wil-verklaring-omtrent-gedrag-ook-zonder-veroordeling-kunnen-weigeren/

  http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/25009_onschuldig_tot_het_tegendeel_bewezen_is_dat_duurt_teeven_te_lang/

  http://www.welingelichtekringen.nl/politiek/265577/teeven-wil-bewijs-van-goed-gedrag-makkelijker-kunnen-weigeren.html

  Laten we dus hopen dat het nu ook bij de Tweede Kamer duidelijk wordt dat deze man zo snel mogelijk uit zijn functie moet worden gezet. En de Minister moet vertrekken.

 4. Echt, ik vraag me nog steeds af wie je moet chanteren en waarmee om als ordinair mannetje in de regering te komen. Hetgeen ook voor andere bewindslieden geldt.

 5. ‘Verklaring Omtrent Gedrag’ rijmt niet met ‘voorarrest’. Klaar.

  De verdere verklaring omtrent het (politieke) gedrag van Teeven, daarentegen..
  Die gozâh heeft niet zo’n best curriculum. Z’n overdrachtelijk debiele achterneef Opstelten evenmin.

 6. Offtopic..

  Jan Jaap, wil je a.u.b. wel even heel rap stoppen met het linken naar een zoveelste complottertje met een compleet vertekend wereldbeeld, zoals die “martin vrijland” (pseudoniem, overigens).

  Een ieder die het geratel van die mafkees ook maar een beetje serieus denkt te nemen, noem ik vanaf nu een zelfbenoemd PVV’er.

  Slash offtopic

 7. @ Marc : De bedoeling was om naar de reacties te kijken op sites van verschillend pluimage. Dat ik Martin Vrijland’s site postte kwam doordat ik op dat ogenblik mijn aluminiumfolie hoed niet op had.

  Had Teeven gezegd : VOG op non actief stellen na arrestatie was er wellicht minder aan de hand geweest.

  Maar de brief naar de kamer maakt duidelijk genoeg in hoeverre de macht naar de heer Teeven zijn hoofd is gestegen.

 8. Zoals DeFrysk min of meer zei: roddel wordt de norm in de NSB-dwangstaat, pardon: ‘participatiesamenleving’, welke Schreibtischchmörder Teeven en consorten voorstaan….

 9. @3 JJB,

  Goed dat je de afkeurende reacties op rechtse sites toont.
  Dat wijst des te meer op het fascistische karakter van Teeven.

  ‘De Staasburger’ schrijft in een reactie bij Welingelichte Kringen:
  Dat gaat in tegen werkelijk alle principes van een rechtsstaat.
  “De onschuldpresumptie (Latijn: praesumptio innocentiae) is een grondbeginsel van het strafrecht, dat bepaalt dat een ieder voor onschuldig dient te worden gehouden tot het tegendeel is bewezen. De onschuldpresumptie wordt voorts uitdrukkelijk vermeld in artikel 6, lid 2 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens: Een ieder tegen wie een vervolging is ingesteld, wordt voor onschuldig gehouden totdat zijn schuld in rechte is komen vast te staan.”

 10. Duidelijk stuk. Het hakt er bij me in hoe onomwonden de politiestaat wordt nagestreeft.

  Voor de goede orde: het wordt gepost/getweet etc.

 11. Hier is onze nationale probleem in een notendop: Teeven probeert in een klap de Rechtstaat volledig te vernietigen.
  Smoesjes altijd voldoende.

  Dit is nog erger gemaakt door het feit dat de Europese principes van de Rechtstaat zijn leidinggevend voor vele delen van de wereld. De Europese juridische principes zijn uit een lange historische traditie van eeuwenlange ontwikkeling ontstaan waar Europeanen (of degene die Europa niet afwijzen) mogen terecht mee pronken.
  Deze principes o.a. vormen daadwerkelijk de invulling van de Europese beschaving.

  Teeven gaat hiermee tegen de principe van de westerse staat in. Gekker kan niet, of een redelijk vermoeden ervoor is tenzij natuurlijk niet uit neonazi overwegingen gedaan, wat zal in het mogelijke vervolg duidelijker worden.

  Zou ooit de betrokkene een juridische diploma hebben gehaald is het waarschijnlijk nu de tijd dat die wordt herroepen door degene die het afgegeven hebben op gronden dat betrokkene blijkbaar niets van de principes van de Europese beschaving mee gekregen heeft, laat staan van de Europese verdrag voor mensen rechten en overeenkomstig VN document.

  Het is een werkelijke nationale schande!

Reacties zijn gesloten.