EU-sportministers roepen op tot respecteren van mensenrechten

Negentien Europese landen hebben opgeroepen tot het respecteren van de mensenrechten zoals die zijn vastgelegd in het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). Dit in aanloop naar de Olympische Spelen in het Russische Sotsji. Prima natuurlijk.

Mensen hebben hier recht op, ongeacht, ras, kleur, sekse of seksuele voorkeur, taal, religie of (politieke) opvattingen. Deze rechten zijn universeel en ondeelbaar, zeggen de negentien landen. (nrc.nl)

Maar een van de landen die de verklaring ondersteunen is het Verenigd Koninkrijk. Had diens premier David Cameron afgelopen zondag niet gezegd dat zijn land mogelijk het mensenrechtenverdrag opzegt? Hoe zei J.P. Balkenende dat ook alweer? U draait en u bent niet eerlijk.

2 gedachten over “EU-sportministers roepen op tot respecteren van mensenrechten”

  1. Crap voor de Bühne. De club van Schippers wil net als Cameron dat EVRM liefst vandaag nog schrappen omdat het alleen maar lastig is bij het opjagen, vastzetten en deporteren van mensen die hun toevlucht in een EU land hebben gezocht.
    Verder zijn er miljoenen voor wie niet alleen sport geen ‘feest’ is omdat ze er geen toegang toe hebben door bittere armoede -welke in belangrijke mate veroorzaakt door diezelfde EU- maar voor wie het hele leven zo langzamerhand door die armoede één doffe ellende is.

  2. Cameron: “We vragen de tegenpartij om respect voor de EVRM. Daarom gaan we ze eenzijdig opzeggen”

    Knettergek.

    Hypocriet zijn is alleen het aanloop naar knettergek.

Reacties zijn gesloten.