Euro, dollar, peso, gulden, renminbi of dinar: het doet er helemaal niet meer toe

Wat zit ik toch verkeerd met het denken aan grenzen, hetzij nationaal, die van de EU, Afrika of van de VS. Gisteren vielen de schellen van mijn ogen bij het zien van de documentaire: Het Veiligheidscomplex. Wereldwijd worden binnen afzienbare tijd mensen gewenst of ongewenst verklaard in een bepaald gebied, onafhankelijk van een grens of nationaliteit. Een heel systeem van informatie is daartoe al aan het werk en wordt voortdurend uitgebreid. Waarschijnlijk komt er ook een wereld”munt”. Een virtueel tegoed, ergens.

U kunt voor een winkel staan, een electronisch oogje bekijkt u en de deur gaat niet open. Waarom niet? Men weet bijvoorbeeld dat u niet voldoende kooptegoed heeft. U wilt van A naar B reizen maar het toegangspoortje naar de trein gaat niet open. Bewakers pakken u op en leggen niets uit, weten ook niets uit te leggen. Het systeem doet immers zijn werk. Zo kunnen wereldwijd grenzen worden afgeschaft, en krijgt u al dan niet toegang tot bepaalde plekken of gebieden.

U kunt zich slechts daar bevinden waar u gewenst bent, en dat geldt voor de hele planeet. Komt u buiten dit gebied wordt er iets in werking gezet waardoor u niet meer kunt bewegen, dit zijn ze al van plan in auto’s in te bouwen, waarom niet iedereen verplicht zo’n kastje of chip bij zich?

Misschien ben ik onnozel, maar ik schrok over de totale controle die er al is en ons te wachten staat. Hier kunt u de documentaire bekijken, ik vond hem nog schokkender dan Panopticon.

4 gedachten over “Euro, dollar, peso, gulden, renminbi of dinar: het doet er helemaal niet meer toe”

 1. Als de wereld zo gaat worden, dan verwordt de mens tot een soort machine. Dit moet worden gestopt, maar hoe bereiken we dat?

  Iets heel simpels dat sowieso effect heeft: gebruik zo min mogelijk plastic (met andere woorden: betaal met munt- of papiergeld).

  Het geeft aan hoeveel vertrouwen “we” in elkaar hebben. Ik word er onpasselijk van.

 2. In Noordamerika kun je by veel benzine pompen alleen nog met card betalen.
  Als je uit de auto stapt en aan het loketje tikt vertoont de pompbediende een pistool en wordt de politie gebeld.

 3. Binnenkort zullen er ook vacatures voor ’terrorist’ ontstaan, of misschien bestaan ze al. Niet dat die ooit gepubliceerd worden, maar terroristen zijn nodig. Ze moeten dreiging suggereren, zodat de bevolking instemt met knevelpraktijken tegen haarzelf gericht.

 4. @Sjaax:

  De hele discussie waar de dreiging vandaan komt is passé. De grenzen gaan wereldwijd weg, dus van bevolkingen is ook geen sprake meer. Er bestaat nog slechts het individu met privileges en beperkingen.

Reacties zijn gesloten.