EU verergert oorlog met Rusland

Op de EU-top hebben de regeringsleiders van de lidstaten besloten zich niets van Poetin aan te trekken. Ze sluiten een verdrag met de marionettenregering in Oekraïne.

Europa haalt de politieke banden met Oekraïne verder aan. Daarmee maakt de EU opnieuw aan Rusland duidelijk dat Oekraïne van groot belang is voor Europa.
Premier Jatsenjoek en de 28 regeringsleiders ondertekenen vandaag een politiek akkoord. Dat is een onderdeel van een groot associatieakkoord.
(NOS)

Met een bewind dat na een staatsgreep aan de macht is gekomen, wordt snel een politiek akkoord ondertekend. Nog voordat er nieuwe verkiezingen in Oekraïne hebben plaatsgevonden. Dit zal Poetin niet zomaar laten passeren.

8 gedachten over “EU verergert oorlog met Rusland”

 1. Indien de Westerse landen (EU genoemd) op democratisatie in Oekraine uit waren, zouden ze toch op de normale verkiezingen moeten wachten met het oog op het vervangen van de neo-nazi’s die nu na de putsch in Kiev voor het zeggen hebben, door een democratisch gekozen regering. Anders zou het nu kunnen blijken dat de EU op samenwerking met neo-nazi putschisten uit is.

  Het is te gek voor woorden wat er nu daar gebeurt en het is op geen enkele manier juridisch te bevatten.
  (Poetin zou tegen EU journalisten gezegd hebben: ” Jongens waar maak je je druk over – ik volg gewoon jullie werkmethode mbt Kosovo. Niets anders – en dit zonder oorlog.”)

  Blijkbaar is iets heel anders in het spel waarover niet gesproken wordt.

 2. Ik zie de Europese “annexatie” van de Oekraïne en de verklaring tot “Europese Staat” ookal is de Oekraïne nog geen EU-Lidstaat als zeer gevaarlijk.

  De zet om bijvoorbeeld de Bosporus dicht te gooien was beter geweest, al schijnt Ruslan in Syrië nog een marinebasis te bezitten.

 3. Nazi’s aan de macht in de Oekraïne: voor van Baalen en zijn fascistenvrienden hier in Nederland om de vingers bij af te likken.

 4. Was niet ooit de Oekraine de graanschuur van Europa genoemd?
  Poetin zal inzetten op de oostelijke provincies. De EU neemt de westelijke helft, nazis of geen nazis.

 5. …en nu 22 mei. Dat gedrocht wat zich EU noemt is veel gevaarlijker dan waar de meeste onderwerpen hier vandaag over gaan. Hoogste tijd om daar mee af te rekenen. EU samenwerking allemaal heel prima maar die ondemocratische laag moet eruit gesloopt worden.

 6. katsu.
  Als je de EU democratisch maakt, stort het in.
  Het TTIP verdrag is daar een voorbeeld van.
  Daar kunnen ze geen pottenkijkers bij gebruiken.

Reacties zijn gesloten.