EU ontdekt noodzaak industrie

Met alleen dienstverlening redden we het niet. Er is een minimumniveau van industriële productie in Europa nodig. Net zoals het van levensbelang is dat de EU haar eigen voedselvoorziening veilig blijft stellen. Na lang niksen gaat er misschien toch een lampje branden.

Na een verloren decennium probeert Europa afname in nijverheid terug te draaien die voor een stilstand van de industriële productie heeft gezorgd. Het issue komt ter sprake op de EU-top in maart wanneer de Europese leiders elkaar ontmoeten voor hun driemaandelijkse overleg in Brussel.
(EurActiv [vertaald uit het Engels])

Over de problematiek plaatste ik eerder een diepgaander verhaal (Het tijdperk van factormobiliteit). Laten we hopen dat de EU het belang van de economische basis begrijpt.

7 gedachten over “EU ontdekt noodzaak industrie”

 1. De grote internationale corporaties (inclusief eigenaren en aandeelhouders) die de politiek mede bepalen hebben hier niets aan.

  Komt Fokker terug?

 2. nexus; denk eens aan de vakbondsbazen en aan de maatschappelijk werksters en de bankiers????
  Zy zullen wel vertellen hoe het kloootjesvolk dankbaar moet zyn voor Werk en Inkomen.

  Wat we van de zg. staatssocialisten verwachten kunnen is bekend uit het derde ryk en Stalins werkkampen.

  Voor salonsocialisten is het een gruwel als mensen vry en solidair zyn, dus bv ZZP ers met een basis inkomen.( voor oude dagvoorziening, vaste lasten en ziektekosten

 3. @nexus,

  ‘Zij’ – het internationale kapitaal – interesseren zich niet voor de proletariërs, alleen voor winst. Maar er zit tussen de regels door een boodschap in mijn bericht: er moet een ontwikkelingsplan voor de economie worden gemaakt, de ontwikkeling kunnen we niet aan de marktkrachten overlaten. Die boodschap moeten we aan onze politieke vertegenwoordigers meegeven.

 4. Pingback: Heffing op roestvrij staal uit verre Oosten noodverband | Krapuul

 5. Pingback: Buma stilletjes in de clinch met D66 | Krapuul

Reacties zijn gesloten.