Enquête in EU en VS toont flinke steun voor vrijhandelsakkoord

Voor het op stapel staande rampzalige vrijhandelsakkoord tussen de EU en de VS worden alle publicitaire registers opengetrokken. EurActiv heeft een enquête gehouden onder Europese en Amerikaanse beleidsbepalers. En hoe verrassend, de uitkomst leverde grote steun op voor het akkoord.

Een nieuwe enquête onder beleidsmakers en top lobbyisten in Washington en Brussel, gezamenlijk naar buiten gebracht door APCO Insight en EurActiv, toont significante steun aan voor een handelsakkoord tussen de EU en de VS, ondanks diepgaande verschillen over regelgeving aan weerszijden van de Atlantische Oceaan, lopend van GGO’s tot online databescherming. (EurActiv – in Engels)

Eerder al heb ik argumenten tegen het akkoord gegeven: Vrijhandel bedreigt meer dan Europese cultuur.
De SP komt bij monde van Dennis de Jong tot dezelfde slotsom – weliswaar twee maanden later, maar beter laat dan nooit: Vrijhandelsverdrag EU-VS race naar het afvalputje.

1 gedachte over “Enquête in EU en VS toont flinke steun voor vrijhandelsakkoord”

  1. ja, en als het zover is kunnen de nederlandse grootkapitalisten hun handen in onschuld wassen bij het drastisch inkrimpen van arbeidsvoorwaarden, want het is nu eenmaal ‘de markt’

Reacties zijn gesloten.