Eerst het zoet dan het zuur: PvdA meer dan gehalveerd

Gisteravond kwam ik op Twitter een man tegen, D.Samsom, die wat mij betreft compleet empathisch gestoord is. Wat mensen ook zeggen over het smerige beleid dat zijn PvdA uitvoert het boeit hem niet, hij begrijpt het niet ( wil het niet begrijpen) of weet niet waar men het over heeft. Vreemd is ook nog dat deze man doet alsof hij helemaal niets te maken heeft met het smerige Bruine beleid terwijl hij nota bene zelf de coalitie mogelijk maakte. Op vragen antwoordt hij met statistiekjes en lulkoek:


Dwangarbeid?:


Terecht dat dit partijtje van Samsom in de peilingen zakt van 38 naar 17 zetels.
Dit was het zoet. Dan nu het zuur: De PVV zou op dit moment de grootste partij worden. Er worden zo aan de horizon nogal wat combinaties voor Bruin III mogelijk: VVD-PVV-D66-CU bijvoorbeeld met 77 zetels. Of VVD-PvdA-CDA-D66 eveneens met 77 zetels.

Wat een geweldig vooruitzicht. Uiteraard zijn dit geen verkiezingen voor de Tweede Kamer, maar mijn gevoel zegt dat dit best eens een heel realistisch scenario kan zijn. Bruin III, wen er maar vast aan.

20 gedachten over “Eerst het zoet dan het zuur: PvdA meer dan gehalveerd”

 1. Zeker is er sprake van dwangarbeid. Een bijstandsgerechtigde heeft de keuze tussen meedoen of verhongeren. Dit in tegenstelling tot een werknemer die in laatste instantie nog altijd de keuze heeft om ontslag te nemen.

  Voor het niet willen erkennen van die dwangarbeid door de PvdA en met name door Samsom krijgt de PvdA terecht de rekening gepresenteerd.

  In de praktijk willen mensen vaak vrijwilligerswerk doen (= meedoen aan de samenleving), maar dat wordt door de uitkeringsinstanties niet toegestaan. Nee, want dwangarbeid zou leiden tot betaald werk en vrijwilligerswerk niet. Betaald werk dat er niet is en waar geen uitzicht op is in de komende tien jaar.

 2. De PvdA heeft alleen maar aanhang verloren sinds het afschudden van de ideologische veren en het niet langer beschermen van de zwakkeren. Deze aanpak van de afgelopen 25 jaar werkt dus overduidelijk niet.

  Rechtse mensen zonder mededogen hebben al tal van partijen. Niet zo slim van de PvdA om daar mee te willen concurreren. Nog belangrijker: niet zo slim om de samenleving af te breken. Daar is iedereen immers de dupe van.

 3. Er komt vast nog wel een keer een dag dat leugenachtige zwijn niet meer net kan doen alsof zijn neus bloedt.

 4. VVD,PVV,D66 en CU lijkt mij ondenkbaar.
  D66 en PVV is zeer onwaarschijnlijk.
  Die andere optie is zeer aannemelijk.
  VVD, CDA, D66 en PvdA verschillen niet veel van elkaar.

 5. Trouwens, als er geen sprake is van dwangarbeid in de (verwrongen) optiek van dat leugenachtige zwijn Samsom geheten, hoe kan het dan dat er tal van kleine Hitlertjes (in het Orwelliaanse jargon van de Sociale Dienst Veluwerand heten zulke pieces of low life ‘klantmanager’) rondlopen in dit land die uitkeringen van bijstandsgerechtigden bij elke scheet of zucht drastisch korten?

 6. Kiezers denken vaak nog dat de PvdA een linkse, sociale partij is. Of ze denken door PvdA te stemmen tegenwicht te kunnen bieden aan een dreigende rechtse regering, zonder in de gaten te hebben dat de PvdA zelf allang tot rechts behoort en helemaal niet meer sociaal is. Ik geef vol schaamte toe dat ik die fout zelf ook een keer heb gemaakt toen er een nek-aan-nek race leek te ontstaan tussen PvdA en VVD (of CDA, daar wil ik vanaf wezen, het is allemaal even verschrikkelijk). Dom, want je krijgt er gegarandeerd asociaal rechts beleid van en je voelt je verschrikkelijk in de zeik genomen.

 7. @jan:

  Ooit dacht ik de mensen in de steek te laten die gestreden hebben voor het algemeen kiesrecht als ik niet zou gaan stemmen. Ik weet het nu echt niet meer.

 8. LeRoi, dat heb ik ook lang gedacht. Maar ik vind uiteindelijk niet dat je die mensen in de steek laat of verraadt als je niet gaat stemmen om de doodeenvoudige reden dat een maatschappelijk stelsel dat dit soort hufters als Diederik Samsom en zijn club produceert en dat niets beslissends bijdraagt aan verandering van de machts-en bezitsverhoudingen niet het systeem is dat ik wil legitimeren met deelname aan de toneelstukjes die het af en toe opvoert.

 9. Tot mijn verbijstering twitterde Samsom op 4 februari het volgende: ‘de discrepantie tussen de reaguurdersrubrieken (en overigens ook Twitter) en straat/deur is bemoedigend groot.’

  Mijn moeder zei altijd: ‘Let op het lek.’ Daarmee bedoelde ze dat mensen soms ineens (per ongeluk) laten zien wat ze werkelijk denken. En dit denkt Samsom dus werkelijk over een groot deel van zijn potentiële stemmers. Of zou hij denken in termen van ‘stemvee’?

  Samsom is niet alleen arrogant en beledigend, maar ook onhandig. De mensen die oprecht hun zorgen en bedenkingen uiten afdoen als reaguurders, heeft onvermijdelijk tot gevolg dat die de discussie (of wat daar nog voor doorging) definitief beëindigen. Hij neemt ons niet serieus. Waarom zou ik hem dan wel serieus nemen?

 10. Er MOET een verandering komen in de Nederlandse politiek. Laat de PVV maar lekker winnen. Lijkt me uitstekend voor Nederland.

 11. @LRD: ja, hier idem. Ik denk dat ik komende gemeenteraadsverkiezingen voor het eerst van mijn leven niet ga stemmen. Waar ik woon is de PvdA de meest ‘linkse’ partij. Tel uit je winst. Heeft geen zin dus.

  @Cornelis: maar dan? Krijgen we iets nachtmerrie-achtigs met PVV, VVD, CDA en de gristenen. Hoe zie je dat?

 12. @Jan, het belangrijkste is dat de PVV vollop de kans krijgt zijn onkunde en onguurheid ten toon te spreiden. Met wie ze dat doen is onbelangrijk. Hoewel, het liefst met VVD en SGP. De CU krijgt wat mij betreft (nog even) het voordeel van de twijfel. De PVV is nog steeds aan het groeien, dus, wie weet, hebben ze geen derde, of zelfs tweede partij nodig.
  Laat ze als (deel van) het kabinet maar op de proppen komen met hun nationalistische, racistische, fascistische en anti-EU voorstellen. Je zult zien hoe snel het buitenland, vooral de buitenlandse bedrijven, hun handen van Nederland trekken, want te instabiel en te onbetrouwbaar.
  Ik heb het hier al vaker beweerd. Alleen shocktherapie kan de Nederlandse kiezers, de Nederlandse politiek en de Nederlandse samen(?)leving weer enigszins bij zinnen brengen.

 13. #jaap. is er in jouw gemeente niet een onhandige kandidaat die van goeden wille is??

  De Elite van Nederland heeft de PVV (nog)niet nodig, van PvdA en VVD krygt ze al genoeg steun

 14. @Cornelis. Geert is 15 jaar lid van de VVD geweest, waarvan een half jaar in de gemeenteraad van Utrecht en 6 jaar in de VVD fractie van de kamer. Hoe groot acht jij NU de kans dat Geert met Emile in een kabinet wil gaan zitten, vooropgesteld dat je Emile zo gek krijgt.

 15. Wat nou Samsom geen echt sosjalist.

  Dankzij mannen als Samsom en Klijnsma is deze regering is vanaf dag 1 keihard en keihard bezig om de verzorgingstaat af te breken en het welvaartsniveau van de gewone man terug te brengen tot het niveau Oostblok voor de val van de muur.

  Een kleine elite die goed voor zelf zoals bij elke sosjalistiese heilstaat. En het volk wordt gedwongen te werken (voor anderen nog wel, as if!) maar krijgt amper genoeg geld om te eten of de huur te betalen.

  Daarom zijn Samsom en Kleinsma voor mij echte sosjalisten.

  Roemer niet, die heeft is als ruim 60% van zijn achterban te dik. Van het met de duim in de mond onderuit gezakt op de bank de hele kankeren op de mensen die wel iets van hun leven gemaakt hebben. Ja, want we worden uitgehongerd zeggen ze dan ook nog.

  Grappenmakers die tomatenplanten.

 16. Martin007, die kans is helemaal niet zo klein. Beide “heren” zijn behoorlijk machtsbelust. En van Dead Cat Wilders is bekend dat hij ook tegen zijn zogenaamde principes coalities aangaat. Verdacht met neo-nazi’s en bewezen en enthousiast met antisemieten en homo-haters in de EU.

  Theo, leuk geredeneerd, hoor, maar sinds wanneer is Klijnsma een man?

 17. #jaap m/z jan
  #nexus De Groenen hebben naast een groenere samenleving al dertig jaar een onvoorwaardelyk basis inkomen op het programma staan.

  Kort nadat de duitsers na 5 jaar bezetting verdwenen waren stuurde DREES de grote PVDAheld duizenden dienstplichtigen naar Indonesie waar de ondankbare zwartjes niet langer onder de zweep van de blanke plantagebezitters wilden zwoegen.
  de nederlandse fabrieksbezitters dreigden WILLEM de lonen van de arbeiders met 14% te verlagen.
  Duizenden leden van de PVDA (toen een respectabele party) zeiden hun lidmaatschap terecht op

  Maar de partytop met hun lucratieve baantjes bleven zitten, hun netwerk met de Elite bleef bestaan.
  Daarom ook al halveert de PVDA by de komende gemeenteverkiezingen door hun miljarden subsidies, hun instituten blyven ze de macht houden.
  De PVV van Geert is geen party doch een beweging zy beschikt net als de SP niet over voldoende academici en machtige amtenaren.

  Het is duidelijk een verzorgingsstaat met alle bybehorende baantjes EN figuren met tonnen salaris, toeslag of bonussen kunnen niet samen gaan.

Reacties zijn gesloten.