Duits kabinet bekend

Duitsland bepaalt voor ons de marges. Daarom is het niet gek om af en toe met een schuin oog naar de Duitse politiek te kijken. In het nieuwe kabinet zie ik een opvallende verschuiving.

Thomas de Maizière (59) ruilt Defensie in voor Binnenlandse Zaken. Voor de CSU verhuist Hans-Peter Friedrich (56) van Binnenlandse Zaken naar het ministerie van Landbouw. (Powervrouwen.blog)

Hans-Peter Friedrich is naar het ongevaarlijke ministerie van Landbouw gepromoveerd. Ik vermoed dat het iets te maken heeft met zijn standpunt ten aanzien van Roemenen en Bulgaren.

Duitsland gaat niet akkoord met het opheffen van de grenscontroles van Roemenië en Bulgarije met de Europese Unie. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich heeft tijdens een bijeenkomt met zijn Europese collega’s zijn veto over de toetreding van de twee landen tot het Schengengebied uitgesproken. (Elsevier)

Zo’n xenofobe hardliner als Friedrich kan beter maar iets opzij worden geschoven.

4 gedachten over “Duits kabinet bekend”

  1. Beetje naief om te denken dat grenscontroles de criminelen zouden ophouden. Dat heeft nog nooit gewerkt. Maar ja, so tickt Friedrich. Inderdaad xenofobe hardliner. Hij is ook verantwoordelijk voor het opblazen van de Islamkonferenz. Ik hoop werkelijk dat hij op Landbouw minder schade aan kan richten, maar vrees het ergste voor de pogingen tot duurzaamheid in deze sector.
    De Maizière zat al twee jaar op Binnenlandse Zaken, voordat hij de Baron von Münchhausen, pardon, Von Guttenberg moest aflossen op Defensie. Vreemd eigenlijk, dat wel het terugkeren van Steinmeier op Buitenlandse Zaken vaak wordt genoemd, maar niet de terugkeer van De Maizière op Binnenlandse Zaken.

  2. Het naleven van de bestaande internationale verdragen inclusief toelaten van Roemenen en Bulgaren binnen de EU is door Polen doorgedrukt tegen het brandende verlangen van aantal Europese Xenofoben.

    Dit heb ik niet op de Nederlandse Polenmeldpunt.nl kunnen vernemen of niet?

  3. De allergrootste coup van de SPD is Asmussen, die van de ECB terugkeert naar het zwaar opgetuigde Ministerie van Arbeid en Sociale Zaken en Vice-Bondskanselier Gabriel van de SPD op het nog zwaarder opgetuigde Ministerie van Economische Zaken en Energie. Nu nog Schulz als president van de Europese Commissie en het ‘Grote Omverdelen’ met Dijsselbloem als Eurogroep President, kan na de Europese verkiezingen beginnen. Voor de doodnormale burger wordt dit een dure rekening, die de melkmeisjes in Brussel, Frankfurt en Straatsburg gaan sturen.

  4. @Sympateaser,

    Wat bedoel je met ‘een dure rekening, die de melkmeisjes in Brussel, Frankfurt en Straatsburg gaan sturen’?

Reacties zijn gesloten.