Don Wilders, Capo di tutti capi

Wilders beschuldigt Ton Schalken, een raadsheer uit Amsterdam en emiritus hoogleraar strafrecht, van maffiapraktijken. Onze Greet heeft daarbij enigszins boter op zijn hoofd (vandaar dat het zo geel is): Wilders is zelf immers de Don, de Godfather, de Capo di tutti capi van zijn eigen partij. Tevens heeft hij diepe minachting voor de rechterlijke macht tentoongespreid, en heeft hij een advocaat in de arm genomen die bekend staat als “maffiamaatje”. Allemaal best wel ‘maffiaans’. Wie weet, heeft Ab Klink wel opgegeven omdat hij een afgezaagd paardenhoofd in zn bed vond 😉

13 gedachten over “Don Wilders, Capo di tutti capi”

 1. En hij heeft de rechtbank alweer gewraakt…

  Ik dacht dat-ie dit zo’n ‘verschrikkelijk proces’ vond. Waarom laat hij het Moskovitch dan zo lang oprekken, met zijn veertienurig betoog over iets dat volgens hen toch zo voor de hand liggend is, namelijk dat hij volkomen onschuldig is en om te beginnen niet vervolgd had moeten worden? De gedachte aan een rookgordijn dringt zich op.

  En waarom komt die Hans Jansen nu pas met dat verhaal, op dit dramatisch gekozen laatste moment?

 2. Voor een keertje ben ik het met de Geblondeerde Roerganger eens. Dit zaakje stinkt aan alle kanten. Deze onafhankelijke rechter durft bij zijn onderbouwde mening te blijven. Zelfs ¨onder professoren¨ is dhr. Schalken vasthoudend.
  Wederom toont Geblondeerde Roerganger zijn minachting voor ONS onafhankelijk rechtelijk systeem. En dat is volksvertegenwoordiger 😥 .

 3. Dat krapuul een linkse haatsite is, en hij had in een ander topic al een laatste waarschuwing gehad wegens off topic gebral.

 4. De onafhankelijke rechter is een Nederlandse traditie en een toonbeeld van Westerse beschaving. Geert Wilders zou dat als ware nationalist moeten respecteren. Zijn volharding in het minachten van onze prachtige cultuur wijst er op dat hij mogelijk door buitenlandse invloeden is gecorrumpeerd. Hij hangt nogal graag rond bij fundamentalistische Amerikanen die geen respect hebben voor de Amerikaanse grondwet en andere buitenlandse sektarische groepen. Het lijkt er op dat hij ons prachtige rechtssysteem wil besmeuren met waanideeën uit deze achterlijke subculturen.

 5. Ik begrijp die Hans Jansen ook niet. Wat disqualificeert die man zich. Die levert zich nu met huid en haar uit aan Wilders, schoffeert de mensen met wie hij in mei heeft gegeten, doet het voorkomen alsof een Raadsheer van het Hof hem in het gevang had kunnen laten gooien… hoe kan iemand die man in de toekomst nog serieus nemen?

 6. @7 Dat WIJ hem niet serieus nemen, interesseert Hans Jansen geen zak. Dat hij binnen zijn vakgebied niet serieus genomen wordt, interesseert hem ook niet. Voor Henk en Ingrid is hij dé islamdeskundige. Bovendien is hij nu een held/martelaar die ondanks grote druk van de linkse elite in de persoon van Ton Schalken tóch gewoon dapper zijn mening heeft gegeven. Jansen is gewoon een cynische opportunist die de status van een celebrity heeft verworven door de islam als De Vijand te verkopen.
  Het zou mij niet verbazen indien Wilders de onzin die hij over de islam verkoopt nog daadwerkelijk gelooft ook. Hans Jansen gelooft niets van zijn eigen leugens. Het is van zó’n adembenemend cynisme, dat ik er ergens nog bewondering voor koester ook.

 7. Wie o wie heeft het hooggeleerde warhoofd Jansen ooit serieus genomen. Het ene jaar zegt hij dit, een jaar erop dat. Je zal maar les van die meneer hebben… Over kwaliteit (en objectiviteit) van onderwijs gesproken.

 8. Misschien hengelt hij naar een Amerikaans baantje, wil hij zijn twilight years doorbrengen bij een Amerikaanse denktank, als islamdeskundige, in plaats van in een aanleunwoning in Oegstgeest. Dat is alleszins begrijpelijk, maar zeg dat dan gewoon.

 9. Ik begin echt moe van dit te worden, en de NL politiek. Kunnen we nu overal over zaniken spreek die man gewoon maar vrij en laat hem blèren. Negeer hem als links zijnde en lach hem in de bek uit. Gewoon niks zeggen en lachen. Gaat hij vanzelf over de rooie. Want een intelligent gesprek kan je toch niet met een PVV ganger hebben blijkt wel weer. Ze maken je zwart, ze vergelijken je met NAZI’s en schreeuwen alles bij elkaar om maar aandacht te krijgen. Dat het CDA en VVD hun hieraan uitleveren, moeten zij weten.

 10. @Dehnus
  Wilders is zo ver gekomen omdat niet genoeg mensen hem van repliek dienen. Als geen van de grote partijen met hem zou willen samenwerken, dan was ik het met je eens, maar dat is niet zo. Als er geen actie tegen hem wordt gevoerd op zoveel mogelijk fronten dan zit hij in het volgende kabinet met alle gevolgen van dien.

  Bovendien de PVV is tegen gedogen en wil dat wetten stevig worden gehandhaafd. Dan doen burgers een keer hun best om het OM van zijn reet af te krijgen en dan is het weer niet goed.

Reacties zijn gesloten.