De stoornis van Frans Timmermans

Afgelopen zondag mocht bij mouth-piece ‘Buitenhof’ naast het gestoorde geval Schippers ook Frans Timmermans optreden.
Gezien de leeftijd van interviewer Witteman en de geïnterviewde Timmermans en hun beider geschiedenis van zowat een eeuwigheid rond en in het politieke establishment verkeren en het daarbij horende onvermijdelijke ‘ouwe jongens krentebrood’ sfeertje, was er nu niet bepaald iets te zien of te horen waar de kijker echt iets aan had. Misschien was dat ook niet de bedoeling. Propaganda dient per slot van rekening ook niet om mensen wijzer te maken.
Goed, Schippers en Timmermans dus.
Beiden hebben als overeenkomst dingen te zien die anderen niet zien en wel gewoon omdat ze er niet zijn.
Zo koestert dat gestoorde mens van de VVD en sletje van de zorgverzekeringsmaffia allerlei complottheorietjes krachtens welke er georganiseerde krachten aan het werk zijn die de bedoeling hebben de VVD te beschadigen. De hemeltergende corruptie, zwendel en machtsmisbruik op kosten van en ten koste vooral ook van de maatschappij is niet zozeer het probleem aldus deze mevrouw, maar het feit dat het nu naar buiten komt.
Niet dat de VVD er veel last van heeft met een electoraat dat fictie en onderbuik verre prefereert boven feiten en rechtvaardigheid.
En de media schrijven de zum kotzen zijnde kolder waaruit een grenzeloze minachting spreekt voor iedereen die walgt van de corrupte inteelt-kliek die de VVD is uiteraard kritiekloos en klakkeloos op.

Ook Frans Timmermans ziet zaken die er niet zijn. Wat hij ziet is een universum dat om hem draait en in zijn poging anderen van zijn grootsheid te overtuigen is hij zelfs bereid te helpen een oorlog te ontketenen en een nog grotere te riskeren.
Dat zagen we vorig jaar op 22 juli toen meneer in de Algemene Vergadering van de VN de Russen en de bevolking in het oosten van Oekraïne voor van alles en nog wat uitmaakte. Die barbaren, aldus Timmermans die dansend op de nog verse lijken van de slachtoffers voor de camera’s van de wereld zijn eigen vermeende grootsheid vierde, stalen zelfs de trouwringen van de slachtoffers van MH17.
De gelijkgeschakelde media hier schreven het allemaal braaf op (net als de leugens van Colin Powell in 2003 in datzelfde gremium) alleen…niemand heeft ooit een trouwring gezien.
De leugen was zo grotesk dat zelfs media die normaal gesproken zonder morren de leugenachtige diarree van onze kwelgeesten verspreiden, er iets van zeiden.
De boodschap was duidelijk: de Russen en de Russische bevolking in het oosten van Oekraïne zijn – zo wist Timmermans bij wijze van spreken al een uur na het neerhalen van MH17 – schuld aan de massamoord op honderden onschuldige vliegtuigpassagiers.
En de gelijkgeschakelde media schreven het braaf op.

In ‘Buitenhof’ maakt Frans Timmermans ineens gewag van het feit dat ‘de opkomst van het populisme hem zorgen baart.’
Dat is dan voor het eerst. Heeft ie zeker de afgelopen jaren zitten slapen.
Maar dan komt de aap uit de mouw: het gaat niet over extreem rechts – da’s ook lastig als je net een stel genocidale nazi’s zeventig jaar na Auschwitz aan de macht hebt helpen brengen in Kiev omwille van uitbreiding van de NAVO en schaliegas – maar over de door de bevolking van Griekenland wettig gekozen regering.
Want het neoliberale schorem waar Timmermans volop toe behoort maakt zich ernstig zorgen: de regering in Griekenland is niet te chanteren hoe hard of de EU het ook probeert en in Spanje staat Timmermans en zuipschuit Juncker een nieuw debacle te wachten als ‘Podemos’ daar de macht krijgt.
Het wordt steeds moeilijker om de geest van verzet in Europa terug in de fles te krijgen.
Verzet tegen het beleid van knechting, ontrechten en uithongeren van hele volkeren omwille van banken.
Natuurlijk wordt door Timmermans het stokpaardje van ‘antisemitisme’ nog even bereden alleen – en ik weet zeker dat ik niet hallucineer – zou de grote Timmermans om wie alles in Europa en de rest van het Universum draait zelf antisemitisme verweten kunnen worden.
Iemand die de genocide in Gaza volop ondersteund heeft bewijst naar mijn idee Israël op den duur niet echt een dienst.
Bovendien: als je met nazi’s gemene zaak maakt om ze ergens aan de macht te krijgen ben je gewoon een echte, onvervalste gore antisemiet.
Hoe geloofwaardig is verder iemand die racisme en antisemitisme veroordeelt als buiten op straat de politie anti-Zwarte Piet activisten aftuigt en diezelfde persoon in het comfort van zijn werkkamer op het Ministerie van Buitenlandse Zaken gezellig op hetzelfde moment demonstratief op de foto gaat met een dergelijke racistische karikatuur en die evenzo demonstratief op Facebook plaatst:

Racist Timmermans

In die context was dat een politiek statement van formaat en wel met de boodschap van een opgestoken middelvinger van de (toen) minister Frans Timmermans naar iedereen die gruwt van geweld, racisme, vreemdelingenhaat, antisemitisme en Wilders die dat alles belichaamt.
Hoe geloofwaardig is zo iemand als ie elke gelegenheid die hij krijgt te baat neemt om met zijn vrienden van een nazi-omroep te staan zwetsen?

Ook PvdA'er Frans Timmermans heeft altijd tijd voor een babbeltje met zijn vrienden, de POWNed-nazi's.
Ook PvdA’er Frans Timmermans heeft altijd tijd voor een babbeltje met zijn vrienden, de POWNed-nazi’s.

Frans Timmermans is gewoon net zo’n huichelaar en griezel als zijn kompaan Lodewijk Asscher.
(Het lijkt trouwens wel als je PvdA-politici de laatste tijd hoort spreken of ze bij die club van hen tevens allemaal aan de stoornis lijden die heet cognitieve dissonantie. De één huichelt nog meer dan de ander. De één lijkt nog meer in ‘state of denial’ te verkeren dan de ander daar).
Beide zijn als het mij vraagt zo mogelijk nog weerzinwekkender als de rauwdouwers en overige dombo’s van de PVV.
Ook gevaarlijker. Het zou goed zijn als het volgende optreden van Frans Timmermans niet bij een bevriende omroep is maar in een rechtszaal van het International Criminal Court.
De nabestaanden van de meer dan vijfduizend doden op amper tweeënhalf uur vliegen hiervandaan hebben er recht op en het lijden aan narcisme, grootheidswaanzin en hallucinaties levert misschien wel wat strafvermindering op.

Oh, en voor de goedgelovigen die nog van mening zijn dat de PvdA nog iets van doen heeft met ‘links’ is dit wellicht iets: een artikel over ‘fake left’ in het Verenigd Koninkrijk. Wat in dat stuk over het VK gesteld wordt, kan naadloos over Nederland heen gelegd worden met zijn PvdA/D66/SP/GL-Fake Left.
Aanrader!

2 gedachten over “De stoornis van Frans Timmermans”

  1. Pingback: Antisemiet doet een ‘Bart Schutje’ | Krapuul

  2. Pingback: De kloon van de SGP | Krapuul

Reacties zijn gesloten.