De PvdA jonkies: Het RODE GEVAAR !!

Dit vinden de jongeren van de PvdA van zichzelf, bibber bibber.  Het RODE SOCIALISTISCHE GEVAAR.  Sowieso erg mal dat ze zich socialist noemen, terwijl ze dat uiteraard niet zijn noch ooit waren. Ik heb hun site eens bekeken, en zou eigenlijk wel willen brullen van het lachen of van ellende daar ben ik nog niet uit. Een of andere enge angstaanjagende rode kat heeft de roos vervangen.

rood gevaar
LOGO JONGE SOCIALISTEN PVDA

Ben jij rood en gevaarlijk? Dan ben jij vast en zeker een jonge socialist. Jonge socialisten zijn enthousiaste wereldverbeteraars, barstensvol linkse idealen. Sta jij te popelen om jouw idealen te realiseren, maar weet je nog niet hoe? Sluit je dan bij ons aan, want dan helpen wij jou op weg.

Ze zijn uiteraard de kweekvijver van de PvdA, een enge club die met een andere enge club de macht heeft en een afschuwelijke asociale politiek bedrijft. Daar maak ik verder maar geen woorden aan vuil, je moet er als rood socialistisch gevaar maar bij willen horen.

Kinderen zijn het ook niet echt meer, dan zou je wellicht kunnen denken, naja, wie weet komt het nog wel goed. Vorig jaar was voor de JS het andere RODE GEVAAR SAMSOM  nog favoriet als partijleider. Tja. Veel van de gevaarlijke socialisten bloggen uiteraard. Ik hou er niet van om namen te noemen maar je kunt ze eventueel vinden op deze pagina. Paar quotes dan maar:

“Kies voor de dingen die je leuk vindt en laat je door niemand gek maken.”

“Niet zeuren over een kloof, handen uit de mouwen en samen bouwen aan die brug.”

“Laten we allemaal proberen om, zoals mijn SGP-collegae het uit zouden drukken, de daad bij het Woord te voegen en aan onze morele verplichting te voldoen.”

“Je omgeving straalt uit wat jij er in steekt. Iets doen voor een ander of je omgeving, of iets gunnen aan een ander kan ook heel eenvoudig. Het eenvoudige wordt dan vanzelf bijzonder.”

Mooi hè? Het socialisme zal er vast wel komen.

 

15 gedachten over “De PvdA jonkies: Het RODE GEVAAR !!”

 1. Toch vind ik dat wel een punt hoor Ralph, er zitten hele fijne mensen bij. Vraag me méér af waardoor ze niet aan hun idealen vast kunnen blijven houden.
  Ik zou ze geen sukkeltjes willen noemen. Opgegroeid met uitsluitend kapitalistische terreur in hun leven, dan ken je niet anders meer, dat beukt er goed in.
  “Afserveren” van mensen doe ik niet zolang ze niet rabiaatrioolrechts zijn. Ik blijf hoop houden, ook in deze jongeren, je weet maar nooit.

 2. @\Le Roi danse
  ‘Kapitalistische terreur.’
  Daar merk ik niets van hier in Nederland. En daar waar exponenten zijn zie ik rechtbanken en overheden die repareren.

 3. Die kapitalistische terreur zorgt ervoor dat mensen een welvaartsniveau hebben bereikt dat hoger is dan ooit onder enig socialistisch bewind is gerealiseerd. Kijk eens naar de economische ontwikkeling sinds WO-2 in West Duitsland in vergelijking met de DDR. Na veertig jaar socialisme was de achterstand van de DDR tegenover West Duitsland gigantisch.

 4. Autoritaire regimes zoals die in de DDR of de Sovjet-Unie hebben niets met socialisme te maken.

 5. Bovendien spreekt Liera – en niet voor de eerste keer – slechts in termen van gemiddelden. Het bruto produkt van West Duitsland lag inderdaad een stuk hoger, maar voor DDR-burgers die tot de minima beho(o)r(d)en betekende de eenwording een forse achteruitgang in welvaart.

 6. @Laurent Noem mij eens een niet-totalitair socialistisch regime ? Dat al geruime tijd bestaat ? Ik ken het niet, echt niet.

 7. Joke, ben je wel eens in de voormalige DDR geweest ? Ik wel, geregeld zelfs. En wat voor een aftandse zooi je daar aantrof (1978 – 1984)is onbeschrijfelijk !! Er was niets te koop. Kon je geld hebben, fijn. Maar je kon niets kopen. Volgens mij Joke, ben je een beetje in statistische gegevens over de DDR aan het grasduinen, maar ben je er nog nooit geweest in de periode vóór 1989. En écht, dat is in dit geval nodig om te kunnen oordelen.

 8. Liera , ben jij wel is in de USA geweest , die kapitalistische heilstaat waar men zorgverzekering , werkeloosheidsuitkeringen als “Socialistisch ” en onwenselijk beschouwd … ooit de extreme armoede daar aanschouwd, gezinnen die op straat of in een homeless shelter wonen omdat het miniumloon te laag is om een huis van te huren ..

 9. @ Al Bakrastani. Nee, maar dat gaat in de zomer van 2015 (Deo Volente) wel gebeuren. De US-samenleving trek ik niet. Geef mij maar een kapitalistische samenleving met goede sociale voorzieningen voor hen die niet anders kunnen.

 10. Kapitalisme gaat niet samen met goede voorzienigen , dat tast namelijk je concurentiepositie aan … daarom word door de neo-liberalen van PvdA en VVD dan ook ons systeem ontmanteld …

 11. @LRd, misschien heb je wel gelijk en ben ik te hard. Ze hebben immers nooit anders dan neo-liberale leugens meegemaakt en nauwelijks een ander referentiekader.
  Maar goed, ik hoop dat ze spoedig zullen laten merken hoe serieus ze zijn….

 12. Het Rode gevaar ?

  Iedere maand weg moeten duiken als ze weer eens sacherijnig is, dat is het rode gevaar.

 13. @Liera: Maar ben je iets recenter, in deze eeuw zeg maar, nog wel eens in de vml. DDR geweest? En heb je ze toen toevallig ook nog gevraagd waarom er iedere maandag demonstraties zijn tegen de Hartz IV-wetten (http://www.duitslandweb.nl/actueel/uitgelicht/2004/8/Wat+drijft+Oost+Duitsers+de+straat+opX.html), terwijl ze het – volgens jou dan – toch zo goed hebben tegenwoordig? Elders noem je de arbeidsplicht van het vml. Oostblok ‘dwangarbeid’, dus nou ben ik toch wel heel benieuwd hoe je aankijkt tegen de ’tegenprestatie’ die de – op kapitalistische principes gebaseerde – Hartz IV en de in Nl. op stapel staande participatiewet eisen.

Reacties zijn gesloten.