De natte droom van de islamcriticus

Een jonge Syrische christen zei eens likkebaardend tegen mij wat naar zijn vermoeden onder de niqabs stak die in de stad te zien waren – niet veel, maar ze waren er. “Daaronder dragen ze allemaal minirokjes, dat kan ik je verzekeren.”
Wat je niet te zien krijgt is het spannendst. Zijn geloofsgenotes ter plaatse liepen gewoon openlijk in minirokjes, maar dat was niet genoeg voor zijn fantasie. Bovendien waren die meisjes op een andere wijze onbereikbaar, ook al kon je ze bekijken. Preutsheid zit hem niet alleen in kleding.

Op de een of andere manier denk ik dat de verhitte denkbeelden van mijn Syrische gesprekspartner voortkomen uit een bron die ook weelderig opwelt bij de islamcritici in Nederland en elders in Europa. De verboden erotiek van de Oriënt, een al tamelijk belegen Europees waandenkbeeld.

Twee Franse politicologiestudentes probeerden het op straat uit, de combinatie niqab en hotpants. Verslagje en video. De still met dank aan Truthdig.

Zie ook hier en hier.

1 gedachte over “De natte droom van de islamcriticus”

  1. Allemaal Taqqiyya , jonge Syrische christen is in het echt een Moslim , minirokjesdraagsters ook , want iedereen weet toch dat Moslims alle minderheden uitmoorden , in een land als Syrië wat al meer dan 1000 jaar Islamitisch is kunnen onmogelijk nog Christenen over zijn ………… Toch ????

Reacties zijn gesloten.