De hooivorkisering van de samenleving

Al jaren wordt er geklaagd dat de afstand tussen burgers enerzijds en overheid en politiek anderzijds te groot is. Daar wordt van alles mee bedoeld, maar vooral dat overheid en politici niet luisteren naar burgers. Het gevolg is dat veel kiezers gemakkelijk van koers veranderen als er weer een volksmenner opstaat, die belooft wel te luisteren en alles beter te doen. Vooral beloftes waarvan iedereen met een paar werkende hersencellen weet dat ze niet kunnen worden nagekomen doen het erg goed onder een groot deel van de bevolking. Voorbeelden zijn grenzen dicht, immigratie stoppen, islam verbieden en Nederland uit de EU. Alle partijen van links tot rechts proberen kiezers te lokken door een beetje van dit en een beetje van dat toe te voegen aan hun verkiezingsprogramma’s. Het contingent zwevende kiezers was nog nooit zo groot. Personen die gisteren SP of PvdA stemden kunnen morgen net zo gemakkelijk PVV en FvD stemmen.

Gisteren ging Baudet op Twitter tekeer tegen een docent die zijn 5-vwo leerlingen een aantal onderwerpen voorlegde voor een schrijfopdracht, waaronder een over de standpunten van Baudet, bijvoorbeeld dat het beter zou zijn “als wij alleenheersers zijn”, Nederland wit moest zijn en klimaatverandering een verzinsel is. De docent stelde de vraag of dit en andere standpunten een tijdsverschijnsel zijn of bestaansrecht hebben voor langere tijd. Baudet vond dit bizar, schokkend en schandelijk en noemde het laster. De docent legde rustig uit dat het toch allemaal echt dingen zijn die Baudet zelf gezegd heeft en dat hij van zijn leerlingen verwacht een kritische beschouwing te schrijven. Baudet zei eerder dat hij wil dat Nederland en Europa dominant blank blijven en vrouwen ongeschikt zijn voor de politiek omdat ze nou eenmaal minder ambities hebben dan mannen. Het is allemaal uitvoerig gedocumenteerd.

Baudets knuffelallochtoon Yernaz Ramautarsing klom ook in de pen en stuurde een tweet met afbeeldingen van de reactie van de docent op de aantijgingen van Baudet en diens aanvankelijke verontwaardiging nadat een leerling hem het onderwerp had gestuurd. Ramautarsing vroeg zijn volgers zijn tweet te re-tweeten als men vond dat de docent ontslagen moest worden of te ‘liken’ als men vond dat hij geschorst moest worden. Volgens Ramautarsing bedoelde hij daar niets mee, maar stelde hij slechts een vraag en ging hij er verder niet over. Baudet sprak vervolgens van “extreemlinkse haatdocent” nadat de school ook had gereageerd en stelde dat er helemaal niets mis was met de opdracht. De fans van Baudet en Ramautarsing gingen nog veel verder. De adresgegevens van de docent werden op sociale media gegooid, er werden allerlei dreigementen in zijn richting uitgesproken, hij moest worden gemarteld, gedood, zijn huis moest worden gesloopt. Het is een kwestie van tijd dat de arme man moet onderduiken.

Wat Baudet doet is ongeveer hetzelfde als wat Trump doet. Personen die Trump beschuldigen van racisme, aanranding en oplichting worden door Trump, zijn advocaten en zijn fans aan de schandpaal genageld en bedreigd met oneindig veel rechtszaken. Concrete bewijslast wordt laster genoemd en de trollen doen de rest. De mainstream media zijn uiterst behulpzaam het draagvlak voor zulke radicaal rechtse politiek te vergroten. Max Pam noemt in de Volkskrant Baudet en zijn Amsterdamse adjudant Annabel Nanninga een verrijking voor de Nederlandse politiek. Sinds de verkiezingen met twee zetels voor Forum voor Democratie tot gevolg staan de media vol met lofbetuigingen aan het adres van Baudet. Eindelijk is er weer iemand die de politiek flink opschudt. Niet door deel te nemen aan het politieke debat in de Tweede Kamer over beleid en begroting, want daar heeft Baudet geen belangstelling of tijd voor. Die staat liever zichzelf groot te praten voor een publiek dat zich tegen betaling laat wijsmaken dat hun IQ twee keer hoger is dan de rest van Nederland. Je wilt natuurlijk waar voor je geld.

En zo kan het dat na de uiterst rechtse volksmenners Boer Koekoek, Hans Janmaat, Pim Fortuyn en Geert Wilders er weer iemand is opgestaan, die de hooivorkenbrigades zal aanvoeren om Nederland te bevrijden van het juk van de rede en gezond verstand. De behoefte aan een sterke man met veel pretenties is blijkbaar te groot voor veel hoogopgeleide Nederlanders om een verstandige keuze te maken in het stemhokje. Er is in Nederland een groot tekort aan docenten, maar toch voelt geen enkele rechtse roeptoeter die vindt dat het onderwijs te links is zich geroepen om zich te laten omscholen tot docent om het tij te keren. Ramautarsing voert al jaren campagne tegen wat hij “linkse indoctrinatie” van de universiteiten noemt en zwaait met de boeken van Ayn Rand om aan te tonen dat hij gelijk heeft. Hoe dat dan moet worden opgelost willen of kunnen Baudet en zijn vazal niet zeggen. Grote kans dat men ook helemaal geen oplossing wil, want daarmee verdwijnt het bestaansrecht van de zoveelste beweging die bestaat bij de gratie van vermeende problemen en het opstoken van mensen tegen bijvoorbeeld rechters en docenten die gewoon hun werk doen.

1 gedachte over “De hooivorkisering van de samenleving”

  1. Wat is die Baudet toch een schorem. Ik kon niet bevroeden dat het zo erg was. Een – naar het schijnt- academisch geschoolde intellectueel, dr. T. Baudet, bedreigt een leraar, die gewoon zijn werk doet, in diens broodwinning. Dat is het niveau, waarop Herr Baudet schijn te “argumenteren”. Dit zijn de intimidatiemethodes van Hitlers straatvechters, de SA, maar dan op “intellectueel” niveau. Deze lul met vingers, Dietrich Baudet, heeft om onnavolgbare redenen een doctoraat op de universiteit van Leiden in de wacht gesleept. Maar een inhoudelijk onderbouwd antwoord op het standpunt van de middelbare schoolleraar? Is voor dr. T. Baudet kennelijk te hoog gegrepen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.