De fellowtravellers van Islamitische Staat op Nederlandse bodem

Nauwelijks was de inkt van mijn stukje over Halbe Zijlstra droog, of ik kwam dit tegen op internet:

2015-11-17 ISIS in wording

Ik zou zeggen tegen Zijlstra: ‘begin de terroristen van eigen bodem, de IS van Nederland zelf, en zij die hen van wapens voorzien maar aan te pakken.’
Politici hebben toch altijd de mond vol over dat tekenen van radicalisering niet vroeg genoeg opgemerkt en aangepakt kunnen worden?
Alstublieft dames en heren politici, aan het werk dan maar en een beetje rap. Jullie krijgen deze figuren, alle 2766 tot nu toe, op een presenteerblaadje aangeboden. Even contact opnemen met Facebook voor de I.P.-adressen en je kan ze zo ophalen.
Facebook wil vast wel helpen want die lui zijn heel begaan met slachtoffers van terreur.

O wacht, ja, nee, natuurlijk, dom van me: dit zijn geen terroristen maar bezorgde burgers wier zorgen je serieus moet nemen en die je erbij moet betrekken. Dit zijn burgers die tegen hun grenzen aanlopen. Burgers die je uitnodigt in je zwetsprogrammas waarvan de scripts zo geschreven zouden kunnen zijn door de social media redacteuren van Islamitische Staat.
Als één van deze tot nu toe 2766 tokkies behorende tot de Nederlandsche polder-IS vandaag of morgen door het lint gaat tegen een vluchteling, een anti-zwarte-piet activist of een islamitische medeburger zijn er een heleboel uit de wereld van politiek, amusement en media medeschuldig.
Het zijn namelijk degenen die dag in dag uit en jaar in jaar uit niets anders hebben gedaan dan mensen ophitsen tegen andere mensen.
Het zijn inderdaad de fellowtravellers van Islamitische Staat op Nederlandse bodem die bij elke terreuraanslag in de wereld stiekem een vreugdedansje maken.

2015-11-14  Fellow traveler Schut

1 gedachte over “De fellowtravellers van Islamitische Staat op Nederlandse bodem”

  1. Pingback: Het opportunisme van Ahmed Aboutaleb gaat over de lijken van kinderen | Krapuul

Reacties zijn gesloten.