De Europese droomcoalitie van boze witte mannen

Terwijl de media in Nederland druk bezig zijn met de nieuwste vormgeving van Zwarte Piet en de vraag of Wilders wel of niet in het Europarlement mag zitten zonder zijn kamerlidmaatschap op te geven kwam gisteren het bericht dat Marine le Pen voldoende partijen heeft gevonden om een extreemrechtse fractie te vormen. In Nederland werd gesuggereerd dat Wilders eindelijk ‘zijn’ coalitie compleet heeft, maar in de buitenlandse media wordt hij niet eens genoemd. Daar wordt consequent gesproken over de groep van Le Pen. Het was al eerder bekend dat Front National gaat samenwerken met de PVV, Vlaams Belang, FPÖ en Lega Nord. FN heeft in de fractie Europese Alliantie voor Vrijheid (EAF) meer zetels dan alle andere partijen bij elkaar. Het is dus eigenlijk een coalitie voor minder Europa en meer Frankrijk. En meer Poetin, want die wordt door hen gezien als bondgenoot en vertegenwoordiger van hun waarden.

Overigens is het nog maar de vraag of Wilders zijn dubbelmandaat mag doorzetten. Volgens de Kiesraad zou dat kunnen als hun interpretatie van de regels van het Europarlement klopt. Maar volgens het Reglement van Orde van de Tweede Kamer mag het niet en zou Wilders zijn lidmaatschap van de Tweede Kamer verliezen als hij zijn zetel in het Europarlement bezet. Wilders vecht het verbod op een dubbelmandaat aan bij het Europese hof via een versnelde procedure. Het Europarlement wordt op 1 juli beëdigd. Of er dan een besluit is van het Europese hof is maar de vraag. Het zou ook goed twee jaar kunnen duren. Ook jammer trouwens voor Hans Jansen en dus voor ons. We hadden graag gezien hoe Jansen zijn geschiedvervalsing in het Europarlement zou uitdragen.

De nieuwste aanwinst van het extreemrechtse blok zijn twee partijen met standpunten waarover je in Nederland normaal kamervragen zou verwachten. Het gaat om de Poolse Kongres Nowej Prawicy (KNP, Congres van Nieuw Rechts) en de Litouwse Partija Tvarka ir Teisingumas (TT), Partij voor Orde en Recht. KPN is ontstaan uit verschillende conservatieve nationalistische partijtjes en streeft naar het herstel van de Tweede Republiek toen Polen nog een dictatuur was. Prominent europarlementariër is Korwin-Mikke die beweert dat Hitler geen schuld had aan de holocaust en in de EU een dictatuur ziet van joden en homofielen. Volgens hem zijn vrouwen door de evolutie dommer dan mannen en vinden ze verkrachting na enige weerstand eigenlijk best lekker. Ook vindt hij dat vrouwen geen kiesrecht zouden mogen hebben en is Korwin-Mikke voor herinvoering van de doodstraf en lijfstraffen.

TT zat al in de fractie Europa van Vrijheid en Democratie, waarin ook de SGP zit, maar stapt dus over naar het clubje van Le Pen. Overigens stapt ook Lega Nord uit die groep over naar EAF. TT is rabiaat antihomo en wordt in het Europarlement vertegenwoordigd door onder meer Juozas Imbrasas, die als voormalig burgemeester van Vilnius demonstraties voor meer LGBT-rechten verbood. In 2009 werd hij wegens wanbeheer uit zijn ambt gezet. Maar goed, de droomcoalitie voor de totale vernietiging van de Europese Unie komt er. Met in totaal 44 europarlementariërs en zeven partijen zullen die weliswaar geen deuk in pakje boter kunnen slaan, maar ze kunnen de boel wel treiteren, zoals we dat kennen van de PVV in de Tweede Kamer. Of zij net als in Nederland de volle aandacht zullen krijgen van pers en media is nog maar de vraag, tenzij het gaat om het onder de aandacht brengen van foute standpunten van uiterst dubieuze figuren.

Voor uitgebreide informatie over EAF, achtergronden en deelnemers wordt Ikje Ergens van harte aanbevolen.

2 gedachten over “De Europese droomcoalitie van boze witte mannen”

  1. Als fractie in het Europarlement kunnen ze subsidie krijgen. Die subsidie kan overigens oplopen tot 4,4 miljoen euro per jaar. En dan zijn het salaris en de vergoedingen van de individuele parlementsleden nog niet meegerekend.

  2. Ik zeg dit niet om te provoceren, wltrrr, maar ik zie Putin ook als bondgenoot, niet perse als vertegenwoordiger van mijn waarden, want ik ben helemaal niet ultra-rechts. Putin is de enige die het hoofd biedt aan de door Obama met Nato georganiseerde aanval op de EU-Rusland samenwerking via destabilisatie van Ukriane. De EU-kant is alweer trouw teruggekeerd in het Nato-hondenhok en zal daar een hoge prijs voor moeten betalen. Heel concreet meer militaire uitgaven en minder handels – en investeringsmogelijkheden in Eurazie. Twee keer kassa voor de VS. Blijft wel de vraag of Duitsland, met de meest intensieve handels- en investeringsbelangen in Rusland, bereid zal zijn om de schade van deze breuk te incasseren. Zo ja, dan is ook NL de pineut want onze economie draait nog steeds voor 50% op Duitsland.

    Om terug te komen op het hoofdthema – ultra-rechts in EUP in alliantie met Rusland; laat het nou zo zijn dat Marine Le Pen en Chauprade over dit onderwerp dezelfde opvatting hebben als ik: ‘met het Amerikaanse gestook en het Europese gestuntel (Victoria Nuland’s ‘Fuck … the EU’) in Ukraine is de EU-Rusland relatie naar de knoppen geholpen, tot grote schade voor beiden en tot groot (maar tijdelijk) voordeel voor de VS die op de rand van de afgrond staan. De profielen van de poppetjes bij ‘Ikje Ergens’ waarnaar je linkt zijn hierbij volkomen bijzaak, zoniet een marge in de geschiedenis.

Reacties zijn gesloten.