De ‘barbaarse’ EU-immigranten

Via het bedreigde Presseurop kunnen we nu nog een artikel uit een Bulgaarse krant lezen. Zo leren we een Bulgaarse visie op de migratiestromen kennen – zonder Presseurop zou niemand buiten Bulgarije dit waarschijnlijk lezen.

In de eerste helft van 2012 zou Duitsland ongeveer 550.000 immigranten hebben ontvangen, dat is een stijging van 11 procent ten opzichte van de zelfde periode in het jaar daarvoor.

Tweederde van deze groep wordt gevormd door inwoners van de EU, waarvan het overgrote deel uit Oost-Europa afkomstig is. Maar Berlijn heeft ook geconstateerd dat er een stijging van het aantal immigranten uit Zuid-Europa heeft plaatsgevonden: 39 procent meer Spanjaarden, 41 procent meer Italianen en 26 procent meer Portugezen.
De schuldencrisis, die vooral het Zuiden van het continent heeft geraakt, heeft geleid tot een toestroom van immigranten uit deze landen, bovenop de groep Oost-Europese immigranten

Zeker, deze ‘pendelaars’ vormen geen enkel gevaar voor een land met 82 miljoen inwoners. (Presseurop)

Waarom is hier ‘barbaren’ in de kop gebruikt? Open om je nieuwsgierigheid te bevredigen de link die begint met een zeer toepasselijke strofe over barbaren.

3 gedachten over “De ‘barbaarse’ EU-immigranten”

 1. Heftig gedicht…en o zo onheilspellend….
  Zeker, de ‘dijkdoorbraak’ aan ‘barbaren’ komt fascistisch gespuis en schedelmeters als Asscher goed van pas….

 2. Het groot zoeken naar de volgende zondebokken gaat steeds door.
  De politici zijn niet in staat om de economie op gang te krijgen, alles krimpt steeds door. Daartegen kunnen de banken gewoon hun privileges niet meer aan.
  Wel de bonussen.

  Moet je niet daar kijken, moet je naar de zondebokken kijken want die zijn de oorzaak van alle mogelijke ellende in het Westen.
  Eigen werkkrachten die door de totalitaire neoliberale corporatieve marktsysteem onder eindeloze druk zijn gezet en onzekerheid over de toekomst voelen, hebben geen uitweg meer dan naar populisten luisteren.

  De Engelse politiek van de oude glorie van de Britse colloniale Rijk is steeds hetzelfde gebleven sinds jaar en dag – zoeken nar de volgende paria om ze de grond in te boren. De Roemeense Minister van Buitenlandse zaken zei onlangs heel direct dat Cameron aan het discrimineren is, doch binnen West Europa waar altijd met twee maten wordt gemeten zal dit niet lang blijven hangen.

  Citaat: “The trend was even been given an name by an academic: the blackisation of Romanians and Bulgarians.”

Reacties zijn gesloten.