De 50 PVV-kandidaten zijn…

Marjolein van de Waal PVV

 

 

 

 

Marjolein van de Waal

 

Beste krapuullezer,

De PVV-nieuwsbrief laat u weten:

Vandaag zetten we weer een belangrijke stap voorwaarts richting ons verkiezingssucces op 9 juni. De Partij voor de Vrijheid presenteert vandaag de vijftig mensen die kandidaat zijn voor een plek in de Tweede Kamer. Het zijn de burgers die gaan knokken voor een beter Nederland. 

Wilt u weten wie het zijn? Dat kan via onze nieuwe site, die vandaag de lucht is ingegaan. Het adres is ongewijzigd: pvv.nl. 

Wilt u onze kandidaten in levende lijve zien, dat kan, op 26 april. Dan presenteert de PVV in Rotterdam de top vijftig van de lijst. Dat is voor ons meteen de aftrap van de verkiezingscampagne. Het zou geweldig zijn als u er bij bent. Aanmelden kan via: vrijwilligers@pvv.nl

De Partij voor de Vrijheid is naarstig op zoek naar vrijwilligers. Wilt u in de periode voor de verkiezingen van 9 juni een uurtje pamfletten in brievenbussen doen of posters plakken, meld u dan aan. Het komt er nu op aan. We hebben iedereen nodig. Ook hier is het adres: vrijwilligers@pvv.nl.

De kandidatenlijst kunt u zien op: 

http://pvv.nl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=57&Itemid=223

At your service!

Martin Harlaar

51 gedachten over “De 50 PVV-kandidaten zijn…”

 1. Gaan we hier nu al kritiekloos PVV propaganda plaatsen 😥

  Kunnen we niet op zijn minst een aanpassing van de kandidatenlijst doen?

  Op volgorde van ranzigheid sorteren of zo.

 2. Beste j,

  De ‘strijd’ tegen de haat wordt niet slechts door opinies gevormd, maar ook door facts and figures gevoed.

  Een hartelijke groet van

  Martin

 3. Ik moet bekennen, dat de berichtjes in de kolom rechts mij wel eens ontgaan (en wellicht nog wel meer mensen). Verder heb ik er als historicus weinig problemen mee om de bronnen te laten spreken.

  Wanneer spreken wij eens af in Antwerpen? Misschien dat we al brainstormend op goede ideeën komen hoe we effectiever het Krapuulgeluid zouden kunnen laten horen.

 4. @ 1: mr VdH, kunt u s een definitie geven van “ranzigheid”-in politieke zin dan-, en vervolgens zo eens Ranzige Top Tien van PVV-figuren opstellen ? U lijkt de indruk te geven dat zulks geen probleem kan zijn? Dan kunnen de PVVstemmers hun eigen graad van ranzigheid afstemmen op die van hun kandidaten.

 5. 50 namen, maken nog geen 50 zetels 😎
  en hero de bink man staat op plaats 13, erg toepasselijk.

 6. @ Martin Harlaar:
  Die berichtjes rechts zijn minstens zo belangrijk als de rest he. Alleen minder tekst dan de grote berichten en meestal geen plaatje. Maar de berichtjes rechts zijn juist bij uitstek de berichtjes die de facts laten spreken omdat er weinig geklets omheen staat.

  Naar Antwerpen komen is leuk idee, mij leek dat Breda juist veel centraler was omdat jij als ik me niet vergis ook in Amsterdam komt.

 7. @ mercator:
  Het was bedoeld als suggestie aan redactielid Harlaar om in plaats van zonder meer een berichtje van de PVV over te nemen er op zijn minst iets mee te doen. Sorteren op ranzigheid kwam in mij op, dit lijkt me wel tot de mogelijkheden behoren. Echter moet je dan eerst wat meer weten van de kandidaten.

  Van wat ik er tot nu toe van gezien heb denk ik dat 5. Gidi Markuszower vrij hoog gaat scoren op de ranzigheidsladder.

 8. mr vd H, je Krapuul-onderneming heeft in PVV-kringen de naam anti-semitisch te zijn. Nu heb IK daar nog niet veel van gemerkt, maar door qua opper-ranzige zowaar een Jood naar voren te schuiven begeeft je je toch op glad ijs.

 9. Beste j,

  ‘Elk nadeel heb z’n voordeel.’ Er wordt van gedachten gewisseld n.a.v. het door mij op de verkeerde plaats geplaatste bericht.

  Ik wil mijn linkse broeder Mercator complimenteren met zijn (voor zijn doen) beschaafde toon.

  Ik ben nieuwsgierig waarom je denkt, dat de heer Markuszower hoog gaat scoren op de ranzigheidsladder. Het lijkt mij een rechtse, joodse, pro-Israelische (lid van Likud Nederland) zakenman (Managing Director bij VATit Nederland BV ) die zich bezig houdt met het op no cure-no pay basis internationaal terughalen van BTW. Ik ben niet rechts, ik ben niet joods, ik ben niet pro-Israelisch en ik heb geen talent – en waarschijnlijk derhalve ook geen interesse – voor zakendoen, maar waarom is hij ranzig?

  De heer Marcuszower zegt als introductie als kandidaat kamerlid: “Er zijn momenten in de geschiedenis dat wij ons moeten realiseren dat de vrijheid die wij hier genieten duur bevochten is. We hebben onze vrijheid niet cadeau gekregen. Dat lijken we soms te vergeten.”

  Dat lijkt mij vrij neutraal en tamelijk vrijblijvend. Ik denk, dat zelfs Tariq Ramadan (geen PVV-kandidaat) het hier mee eens kan zijn.

  Dit alles neemt niet weg, dat ik niet uitsluit, dat de heer Marcuszower heel ranzige uitspraken zou kunnen doen of heeft gedaan.

  Een hartelijke groet van

  Martin

  PS Ik ben de komende maanden weinig in Amsterdam, en Antwerpen ligt precies tussen Brussel en Breda in. En o ja, ik heb geen auto.

 10. @ Martin Harlaar:

  Ik heb me er zoals gezegd nog niet echt in verdiept maar van die kandidaat 5 zijn kennelijk uitspraken te vinden als “er zijn niet genoeg palestijnen gesneuveld” en (wijzend op iemand met een PLO sjaal) “moet ik bang zijn dat die persoon zich gaat opblazen”.

 11. @ 12: mr vdH, kan je mij eens een “ranzige” uitspraak-of liever nog-activiteit van dhr Markuszower citeren? Dan weten we waarover we het hebben.
  @ 11: Martin, o ja ik kan me heel beschaafd gedragen, dat is geen probleem.
  Maar zou je toch mss dat “linkse” adjectief dat je bij me gebruikt kunnen achterwege laten? Niet dat het MIJ stoort hoor, ik vind die opdeling links/rechts totaal irrelevant geworden-maar het schept verwarring bij anderen die mss nog wél geloven in die antithese links/rechts.

 12. Waarde bloedbroeder Mercator,

  Help mij even herinneren, dat als we binnenkort op zwartcafé gaan, ik je niet aan de stamgasten en andere toogklevers voorstel als mijn linkse vriend!

  Een hartelijke groet van

  Martin

 13. Waar is overigens Ehsan Jami gebleven ?? de iraanse-nederlands ex-moslim was toch vorige jaar omarmd door GW en Co, maar is op geen enkel lijst teruggekeerd.

 14. Beste Max,

  Internet is geweldig! Ik vond:

  “Oprichter Ehsan Jami van het comité voor ex-moslims wil eerst zijn studie bedrijfskunde afmaken. Om die reden ontbreekt hij op de kandidatenlijst van de PVV voor de komende Tweede Kamerverkiezingen.”

  Bron: http://www.nu.nl/politiek/2223619/twee-nieuwkomers-hoog-pvv-lijst.html

  Met vriendelijke groet,

  Martin

  PS Heb je alle 7 tot nu toe verschenen afleveringen van ‘Internet is geweldig!’ al gelezen?

 15. @ 13: vanuit de logica van de stammentwisten in het M Oosten zijn zulke uitspraken perfect te plaatsen. Ik ben het er trouwens mee eens.

 16. @1: Ik zou aanraden niet te beginnen met “ranzigheid”-lijsten op niks af, anders wordt dit wel degelijk een haat-site.
  @10: wanneer hebben we hier op Krapuul ooit de joden de schuld gegeven van wat dan ook? Dit is de typische pvv-pavlovreactie: alle oprechte kritiek wordt meteen neergesabeld als ‘antisemitisch’.

 17. Aenima, krapuul IS een haat-site, vreemd dat je dat niet ziet.

  Aan de hand van de uitspraken van JvdH die blijkbaar 100 % en automatisch de kant van de Pallies kiest in dat dwaze grensconflict in het MO zou je idd aan anti-semitisme kunnen gaan denken.

 18. Gidi Markuszower is voor zover ik kan beoordelen een ronduit fatsoenlijke kerel. Hier is hij in debat bij de Joodse omroep over de vraag in hoeverre Joden zich aangetrokken voelen tot de PVV en zo ja, waarom en of dat wel kan, als Jood op de PVV stemmen.

  http://tinyurl.com/yabw9xg

  Verder heb ik wel eens een emailwisseling gevoerd met Likud-NL, en dat verliep ook uiterst hoffelijk.

  Wim Kortenoeven (no. 24 PVV-lijst) is een ander verhaal. Alleen de titel van een stuk als ‘Kruistocht der veragtelijke Ariërs’ (http://tinyurl.com/yerl8eq) vertelt alles wat je moet weten over deze nep-Midden-Oosten-deskundige.

  Hoewel, dat hij uit de stal van Christenen voor Israël komt (een club die ‘de Joden’ naar Israël wil helpen brengen zodat de bijbelse profetieën – waaronder de dus de toekomende vernietiging van Israël door de machten van de Antichrist – uit kunnen komen), is natuurlijk ook wel veelzeggend.

 19. Gidi Markuszower, van Likud Nederland, wees op een jongen met een Palestijnensjaal. ”Moet ik bang zijn dat hij zich hier gaat opblazen?”

  Yep, ranzig dus. Maar het meest ranzige aan Markuszower is natuurlijk Likud. En zijn gezicht, maar dat is persoonlijk.

 20. Tjerk: mensen kunnen heel hoffelijk etnische zuivering propageren. Maar dat is slechts een kwestie van creatief schrijven. De meeste NSB’ers waren ook heel fatsoenlijke mensen, en brave huisvaders martelen ook. Laat je niets wijsmaken.

 21. Ja eigenlijk vind ik het wel weer mooi geweest met die mercator.

  Weg met die gast. 😥

  Hij gaat in het spamfilter en als ik daar een uitgebreid en welgemeend excuus voor @20 aantref dan haal ik hem er misschien wel weer uit.

 22. Ja Orduur, door bijdragen als die van jouw wordt het mooie krapuul een haat-site zoals ontdekislam, stormfront en maroc.nl….

  Spijtig dat jij niet in 1933 leeft, je zou medewerker kunnen worden van Julius Streicher van Der Stuermer, die had het ook over het “gezicht van de Jood” !

 23. @20: Wij van Krapuul kiezen zeker weten niet automatisch de kant van de pallies. Wat betreft het gehele M.O. gekloot: Wij noemen ze gewoon zoals we ze zien.

 24. Ik heb vandaag geen tijd gehad om me in die 50 lui te verdiepen, morgen ook niet. Ik laat dat graag aan anderen over en ik google het wel bij elkaar, wat ieders bevindingen zijn.

  Ik las alleen ergens dat die kandidaat nummer 5 had gezegd dat er niet genoeg palestijnen gesneuveld zijn en dan scoor je bij mij redelijk hoog qua ranzigheid.

  Verder was dat ranzigheid maar een ideetje, ik had het vandaag druk en ik zie hier een soort persbericht van de PVV in ongewijzigde vorm op de site verschijnen en ik vind niet dat we daar behoefte aan hebben, daar zijn andere sites voor.

 25. Orduur: “Tjerk: mensen kunnen heel hoffelijk etnische zuivering propageren.”

  Als je beweert dat een bepaald individu etnische zuivering bepleit, moet je met citaten en bronvermelding komen. Anders is het gewoon lasterlijke zwartmakerij.

 26. Beste Martin Harlaar,

  dank voor de update over Ehsan jami, mogelijk heeft hij een ander pad voor ogen dan de pad die wilders voor hem had uitgestippeld.

  wat betreft je voortreffelijk geschreven afleveringen, heb ik helaas maar deels kunnen lezen, maar ben zeker van plan om het in z’n geheel door te lezen.

  Mvg,
  Max

 27. @30
  zo te zien wordt hij de nieuwe baasje van de afdeling stads commando’s, de wapen heeft hij al. 😥

 28. Ha zo zie je maar dat die pingbacks van krapuul naar krapuul eigenlijk niet eens zo gek zijn. 😆 Normaal voorkom ik dat die ontstaan, was ik dit keer vergeten.

 29. Markuszower nog ranziger:

  Tijdens een discussieavond in Amsterdam over ‘het taboe-Israël’ in juli 2007, grapte hij dat er aan Palestijnse zijde ‘blijkbaar niet genoeg’ doden waren gevallen.

  en

  ‘Er valt niet met Gidi samen te werken,’ zegt Hadassa Hirschfeld, een oud-CIDI-medewerker die Markuszower kent uit het bestuur van de joodse gemeente in Amsterdam. ‘Hij is niet bereid om naar standpunten van anderen te luisteren.’

  Niet verassend…

 30. Hij is weg ja ik zie het. Misschien zijn er nog wat last minute wijzigingen. 😎

 31. hmm ff off topic

  ik zie hier al tijden lang de Tele niet meer te koop.
  terwijl vroeger de kop van Geert op de Frontpage niemand stoorde. alle vaste verkoop punten al weken niets. niet dat ik hem kocht. maar nog eens kijken in Eminönü – of ie daar nog wel te krijgen is. het kan zijn dat men hem (en de Tele) beu was. Belgische kranten zijn wel te koop. (staat ook nix in).

 32. toevoeging #38. ja, kan niet inloggen bij het forum.
  wachtwoorden wijzigen is niet mijn sterkste kant. en de mijne was te lang.

  veel positief PVV nieuws de laatste tijd.

 33. Je kan hier je wachtwoord wijzigen, wijzig het naar iets korts;
  https://krapuul.nl/wp-admin/

  Vervolgens kan je inloggen op het forum, soms moet je opnieuw inloggen, soms niet. Geen peil op te trekken.

  Kan me voorstellen dat dat met een lang wachtwoord vervelend is, met een kort wachtwoord is het geen enkel probleem.

 34. wel het lukt nu. er is daar iets gewijzigd. meer ruimte.
  dus probleem opgelost (als het zo blijft tenminste).

  wijzigen hoeft dan ook niet.

 35. oh nee? nu opeens een flinke grote ruimte om het wachtwoord in te vullen. daarvoor kwam ik niet tot de helft van het woord en nu hou ik ruimte over.

  het spookt dan op je forum. 😆

 36. ik heb er verder niets over te vermelden hoor. ik was er klaar mee. wel tevreden nu, kan dus posten. als ik dat wil.

 37. 16 april. en nog NIETS

  ze zoeken natuurlijk een nr. 50?

  of al dat screenen kost tijd 😆

 38. Ah, bedankt.

  opgeschoond en Hero een plaatsje gestegen?

  ja, die kandidaten moeten ergens vandaag gehaald 😆

 39. hmm die leraar Nederlands, Beertema?

  quote
  Dat betekent me ervoor inzetten dat de overheid volledig zijn verantwoordelijkheid neemt voor het onderwijs.”
  unquote

  ik vind dat er een fout in staat. of het is populistisch? straattaal.

 40. Ja, INFO, Beertema is fout. Misschien wel èrg FOUT. 😎 Het is een aanhanger van de Amerikaanse neoconservatieven die door Wilders’ filter slipte. De dagelijkse Standaard wilde de Vlag al uitsteken, maar alles kan nog veranderen, als Wilders zijn lijst gaat opschonen. :mrgreen:

Reacties zijn gesloten.