Daniel Pipes en de Volkskrant

De Volkskrant verwordt steeds meer tot een platform voor Wilders en zijn Amerikaanse aanhangers. In de VS worden die aanhangers nauwelijks serieus genomen door de mainstream media, behalve in de burchten van de neoconservatieven. Hoe anders in Nederland. Gisteren had de Amerikaan Daniel Pipes een bijdrage in de Opinie-afdeling met zijn ‘visie’ over de ontwikkelingen in Egypte. Pipes behoort met Pamela Geller en Robert Spencer tot de kliek die Wilders steunt in zijn ‘vrijheidsstrijd’ tegen de Islam en heeft indertijd het Geert Wilders Legal Defence Fund opgezet om Wilders financieel te steunen in de strafzaak tegen hem. Reclame voor dat fonds staat op honderden Islamofobe en extreemrechtse websites; het geld gaat rechtstreeks naar de kas van de PVV.

Net als Wilders en Geller ziet uitgesproken neoconservatief Pipes in de ontwikkelingen in Egypte het gevaar dat de moslims er de macht zullen grijpen. Echter, in het Volkskrantartikel zet hij uiteen dat die kans in Egypte niet groot is en dat als de Islamisten het niet doen de militairen er de macht zullen grijpen. Het lijkt nog maar een kwestie van tijd dat de Volkskrant straks ook ruimte gaat bieden aan krankzinnige haatbloggers als Pamela Geller, die openlijk hun steun voor de dictator Moebarak uitspreken. Blijkbaar zit er iemand in de redactie van de Volkskrant, die vindt dat Wilders en zijn aanhangers en geldschieters niet genoeg aandacht krijgen.

Pipes werd in 2003 buiten de Senaat om door George W Bush benoemd tot bestuurslid van het United States Institute of Peace, dat door Ronald Reagan in 1984 in het leven werd geroepen. Tegen zijn benoeming werd luid geprotesteerd door de leiders van de Democrats en door mensenrechtenorganisaties. Pipes is bekend om talloze controversiële en soms ronduit racistische en xenofobe uitspraken. Zo stelde hij in 2003 dat de Palestijnen een ‘verslagen volk’ waren dat voortdurend aan hun nederlaag moest worden herinnerd. Hetzelfde doen white supremacists als ze het over de Indianen van Noord-Amerika hebben. Pipes is een van de aanstichters achter het verhaal dat Barack Obama eigenlijk geen Amerikaan en een Moslim is. Hij gelooft ook niet in wereldvrede of een Palestijnse staat, laat staan ontwikkelingshulp of -samenwerking. Net als Arend-Jan Boekestijn ziet Pipes alleen een oplossing in een permanente staat van oorlog. Het is immers veel lucratiever wanneer minderwaardige en achterlijk mensen in de derde wereld elkaar uitroeien dan wanneer wij ze helpen.

In academische kringen is Pipes vooral bekend om Campus Watch, aanvankelijk een boek waarin 100 professoren worden beschuldigd van linkse en anti-Amerikaanse activiteiten, d.w.z. iedere academicus die zich kritisch uitlaat over Israël. Een eigentijdse versie van McCarthyisme. Tegenwoordig bestaat Campus Watch als database waar men verdachte personen kan melden. Campus Watch is een van de projecten van de neoconservatieve denktank van Pipes, het Middle East Forum (MEF). In het bijschrift van het Volkskrantartikel wordt Pipes genoemd als directeur, maar dit is onjuist. Sinds 2006 is de homofobe Belg Paul Beliën directeur van het MEF. Toevallig is Beliën ook de rechterhand van Wilders.

Meer informatie over Daniel Pipes en zijn relatie met Geert Wilders verscheen eerder op het vkblog. Een kopie vind je hier

147 gedachten over “Daniel Pipes en de Volkskrant”

 1. Blijkbaar zit er iemand in de redactie van de Volkskrant, die vindt dat Wilders en zijn aanhangers en geldschieters niet genoeg aandacht krijgen.

  Mijnheer Rutenfrans, de naam is echt wel bekend. En de rest van de redactie vindt het allang prachtig.
  Het ging al volstrekt fout met de Volkskrant, ooit de courant van het gauchistische Dag In Dag Uit, rond de veldslag van Seattle 1999. Toen werden de demonstranten uitgemaakt voor nationalistische reactionairen die die fijne globalisering niet konden verwerken. Sindsdien is de krant van kwaad tot erger vervallen en dat het inmiddels een quasi-nationalistisch reactionair vod is geworden valt niemand op, want het vod teert nog op de spookachtige reputatie van inmiddels al knap lang geleden.

 2. Geen slapende honden wakker maken @Elisabeth!

  Naast de TELEGRAAF heb ik nu ook de Volkskrant! 😛 😉 😀 😆 :mrgreen:

 3. Links weet wat goed voor u is.Vooral geen ander geluid laten horen, zodat u zelf een mening kan vormen.

 4. @ #4
  Alsof de vrijheid van meningsuiting zo veilig is in rechtse handen. Zodra iemand kritiek levert op Wilders begint die gelijk te eisen dat de betreffende persoon ontslagen moet worden en beginnen zijn aanhangers te zeiken over demonisatie van hun peroxide blondje en komen er comments op rechtse sites waarin staat dat linkse critici terechtgesteld en onthoofd moeten worden d.m.v. guillotone. dat is het niveau van rechts NL, dus bespaar me je gelul.

 5. Yup of je wordt net zoals ik, op een voormalige site gezet, met een pistool naar je hoofd. Vind je dat leuk Elisabeth? Vooral omdat er ook namens jouw clubje er leden zijn, die niet kunnen wachten met het ruimen van het linkse tuig? Dus rechts weet goed voor je is? Laat maar?

 6. De Volkskrant is al een tijd rechts. Die ontwikkeling kwam eind jaren 90 op gang. In 2000 hebben ze Hendrik Jan Schoo als adjunct-hoofdredacteur gehad. Schoo was van 1993 -2000 hoofdredacteur van de Elsevier. Hij was een prominent Neo-Conservatief.

 7. 6 @ Ram
  Bent u niet in de war met Peter Breedveld?
  Ik zal nooit roepen dat linkse critici onthoofd moeten worden, dat is juist hetgeen ik wil voorkomen in Nederland.Martelen, onthoofden, ophanging en handen afhakken vind ik niet passen in een Westerse cultuur.

 8. Niet verwonderlijk dat de Volkskrant een stuk van Pipes plaatst. De Volkskrantredactie zit namelijk echt ramvol met allerhande pro-Israël fanaten. Op VK Opinie worden bijv. ook stelselmatig reacties verwijderd die het pro-Israël kamp niet goed uitkomen etc. etc. De VK is een hele verkeerde krant; je moet het alleen maar even weten.

 9. Pipes heeft ook al in geen jaren Wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd. Toch blijft hij en zijn medestanders pronken met zijn zogenaamde expertise.

  Pipes heeft een paar jaar terug nog de internering van Japanerse Amerikanen tijdens WOII door de Amerikaanse overheid verdedigd.

 10. @ #9
  Feit is en blijft dat er zat rechtse klojo’s zijn die oproepen tot geweld tegen links NL. Als je zo tegen geweld bent dan moet je ook tegen het christendom zijn want die heeft ook een heel lange geschiedenis van geweld tegen anders gelovigen bovendien moet je ook tegen de PVV zijn want die roepen ook op tot geweld zoals het afhakken v.d. neus van Clairy Polak.
  Bij de PVV geldt dat vrijheid van meningsuiting alleen maar goed is zolang het maar hun mening is. helaas ben jij te laf om dat toe te geven.

 11. #12

  Andere Hans
  5 Feb 2011 – 5:46 pm
  “. De VK is een hele verkeerde krant; je moet het alleen maar even weten.”

  Je zou het ook “voortschrijdend inzicht” kunnen noemen. We ontdekken steeds meer over de ware aard van de islam, dus stellen ze hun mening bij.
  Veel kranten zitten nog in de ontkennende fase.

 12. 13 @Ram
  5 Feb 2011 – 6:03 pm

  “Feit is en blijft dat er zat rechtse klojo’s zijn die oproepen tot geweld tegen links NL.”

  Er zijn ook zat linkse klojo’s die oproepen tot geweld tegen rechts.Ik herinner mij een demonstratie in A’dam van de EDL.
  Van die neuzen afhakken is echt opgeblazen onzin van links geweest.

  Hoeveel mensen zijn er de afgelopen pakweg 50 jaar afgeslacht tegen anders-gelovigen door het christendom? Geef eens voorbeelden.

 13. 13 @ ram
  “Bij de PVV geldt dat vrijheid van meningsuiting alleen maar goed is zolang het maar hun mening is. helaas ben jij te laf om dat toe te geven.”

  Uit bovenstaand artikel blijkt juist dat links geen afwijkende mening duld.

 14. @#14
  Daniel Pipes is een tegenstander van vrijheid van meningsuiting die Universitaire docenten probeerde te intimideren zodat ze aan zelfcensuur zouden doen. Hij heeft ook het interneren van mensen op basis van etnische afkomst verdedigd.

  Als je zo´n hekel hebt aan de Islam dat je dat soort figuren steunt, dan moet je eens heel grondig aan zelfonderzoek doen.

  Er zijn twee soorten mensen die beweren dat de Islam maar een ware aard heeft: Moslim fundamentalisten en Islamhaters.

 15. #15 Elisabeth. Je links-rechts geneuzel verveelt me. Bovendien heb je je recht om mee te discussiëren verspeeld door je niet aan elementaire fatsoenregels te houden, wat je veel ziet bij onopgevoed PPV-uitschot.

 16. #17

  Sofia van der Linde

  “Er zijn twee soorten mensen die beweren dat de Islam maar een ware aard heeft: Moslim fundamentalisten en Islamhaters.”

  Erdogan van Turkije: Er is geen gematigde islam.Er is maar één islam.
  Welkom in de EU Turkije.

 17. @Elisabeth,

  We zien vandaag weer dat het PVV gepeupel een bommelding heeft gedaan in Rotterdam en eerder deze week is er in NH door een PVV psychopaat een PvdA politica bedreigd.

  Ik ken de ware aard van de PVV inmiddels en zodra die partij hier aan de macht mocht of gaat komen dan ga ik eens heerlijk een tijdje de verzetsheld uithangen. Dan gaan we de boel niet bij elkaar houden.

 18. @#17
  Turkije is niet het onderwerp. En ik ben niet voor toetreding.

  Wat is jouw mening over dat artikel van Daniel Pipes en het feit dat de Volkskrant hem een podium geeft?

 19. Het artikel met Daniel Pipes lijkt mij een poging van ‘links’ om te begrijpen
  wat ‘rechts’ nu eigenlijk bezield. Want de PVV blijft maar groeien ten koste van links en zelfs de christelijke partijen.
  Pas als je de ‘vijand’ begrijpt kun je een slag maken. Gewoon maar affakkelen volstaat niet is gebleken. En langzamerhand zijn de PVVers pisnijdig over die beledigingen. Alsmaar Racisme, xenofobie en voor fascist uitmaken geeft wel een heleboel kwaaie gezichten maar is makkelijk te weerleggen.
  Een beetje PVVer weet allang waar die kritiek vandaan komt en is al weerbaar. Eenvoudig: islam is geen ras; Xenofobie, de PVV wordt gedragen door alle etnische groepen en xenofobie betekent vreemdeling angst terwijl de islam bij PVVers juist niet vreemd is maar in detail gekend; En fascisme wordt gebruikt omdat dat a-multicultureel is. Wrang is dat juist de islam a-multicultureel is en daarmee het dichtst bij het fascisme staat.

 20. @ Elisabeth

  “Hoeveel mensen zijn er de afgelopen pakweg 50 jaar afgeslacht tegen anders-gelovigen door het christendom? Geef eens voorbeelden.”

  Kijk maar naar de invasies van Irak en Afghanistan door christelijke leider als Bush en Blair met voornamelijk christelijke troepen en laten we christelijke terreurgroepen zoals het Leger van de Heer in Oeganda ook niet vergeten, daarnaast zijn er ook een paar dooie abortus artsen met dank aan christen fanaten in de U.S.A. Dat zijn zomaar een paar kleine voorbeeldjes.

  “Uit bovenstaand artikel blijkt juist dat links geen afwijkende mening duld.”

  En waar in het bovenstaande artikel staat dat Pipes geen afwijkende mening mag geven??? Vooruit kom maar op met het bewijs want ik lees nergens in het artikel dat Pipes geen mening mag geven. Wat dit artikel wel doet is aangeven wat de achtergrond is van iemand als Pipes, blijkbaar heb je daar moeite mee.

  “Van die neuzen afhakken is echt opgeblazen onzin van links geweest.”

  Een PVver heeft zelf gezegd dat hij neusen wilde afhakken en dat hij die van Polak al zag liggen. Dat is dus helemaal geen opgeblazen onzin. Het zijn juist de extreem rechtse PVV tokkies die constant aankomen met hun opgeblazen onzin en dom rechtse geleuter.

 21. #20

  Andere Hans
  5 Feb 2011 – 7:02 pm

  @Elisabeth,
  “We zien vandaag weer dat het PVV gepeupel een bommelding heeft gedaan in Rotterdam en eerder deze week is er in NH door een PVV psychopaat een PvdA politica bedreigd.
  Ik ken de ware aard van de PVV inmiddels en zodra die partij hier aan de macht mocht of gaat komen dan ga ik eens heerlijk een tijdje de verzetsheld uithangen. Dan gaan we de boel niet bij elkaar houden”

  .Extreem links heeft heel wat moorden, mishandeling, bedreiging en brandstichting op z’n geweten, dus hang aub niet het linkse heilige boontje uit.

  Ik ben tegen dit soort zaken.Ik voel mij niet verantwoordelijk voor mensen die zich PVV-er noemen en ga geen dingen verdedigen die niet door de beugel kunnen.

  “Ik ken de ware aard van de PVV inmiddels en zodra die partij hier aan de macht mocht of gaat komen dan ga ik eens heerlijk een tijdje de verzetsheld uithangen. Dan gaan we de boel niet bij elkaar houden.”

  Hele stoere taal van u.Mijn verzet tegen de islam probeer ik via discussie te voeren , vind ik wel zo beschaafd.

 22. @ #23 silky
  Dat constante gezeik v.d. PVV aanhangers over moslims en niet westerse allochtonen is juist het schoolvoorbeeld van xenofobie dus ik weet niet waarover jij zit te leuteren. Verder durf ik het sterk te betwijfelen dat PVVers de islam in detail kennen, wat ze weten van de islamitische religie is wat hun anti-islam ideologen ze allemaal hebben voorgekauwd.
  En hoe kom je er trouwens bij dat de PVV wordt gedragen door alle etnische groeperingen??? Zelfs al zou dat zo zijn dan betekend dat nou niet dat de PVV geen xenofobe partij is. De NSB had een paar joodse leden en joodse aanhangers maar de geschiedenis wijst uit dat de NSB uiteindelijk niet de vriend v.d. nederlandse joden was.

 23. “En langzamerhand zijn de PVVers pisnijdig over die beledigingen.”

  Grappig want zelf zijn PVVers meesters in het beldigen van links en allochtonen.
  Linkse stemmer zijn in de ogen v.d. PVV aanhangers een stel landverraders, zakkenvullers etc etc. Over het racistisch en xenofobe gezeik m.b.t. allochtonen zal ik het liever niet hebben.

 24. @Ram: Blair was een premier van de socialistische partij, zoals de PvdA ook instemde met de invasie in Irak, want op commando van de PvdA/CDA stuurden zij ook troepen naar Irak!

  Als de terroristen uit Afghanistan nooit 9/11 hadden veroorzaakt dan hadden we nu nog steeds niet geweten waar Afghanistan lag, dus ook geen invasie. @Ram als je zonebokken wilt zoeken voor de invasie in Afghanistan dan moet je bij die islamitische Bin Laden zijn en niet bij de Christen.. Bush!

 25. Nou Bea, wat voor zooi heeft die dan achtergelaten bij Irak? Blair ging mee op sleeptouw met Bush, omdat Amerika had aangedrongen. Ze hadden eerst Saddam in het zadel geholpen en lieten hem rustig moorden,toen het te erg werd moest er nog een oorlog komen. Wat is Irak daarmee opgeschoten behalve dat ze een bijna burgeroorlog hebben en nog meer geweld.

 26. @ 329
  Leuk geprobeerd om de zaken te verdraaien. Blair was toen hij premier was al in het geheim een christen, dat heeft hij zelf toegeven. Hij heeft ook zelf gezegd dat zijn religie een belangrijke invloed had op de besluiten die hij nam. Dat was ook zo voor de christen Bush.

  M.b.t. 9-11, de belangrijkste redenen waarom Al-Qaeda Amerika aanviel op 9-11-2001 was de aanwezigheid van Amerikaanse troepen op Saudisch grondgebied en de Amerikaanse steun aan Arabische dictators. De handelingen van Amerika hebben er dus in belangrijke mate zelf aan bijgedragen dat ze aangevallen werden.

 27. Nou het is toch heel erg dat Blair and Friends zoals de PvdA/CDA Amerika hebben meegeholpen met die ellende in Irak?

 28. #24

  Ram
  5 Feb 2011 – 7:59 pm
  De inval in Irak was niet om de bevolking tot het Christendom te bekeren, maar om hen te verlossen van een vreselijke dictator/ massamoordenaar.
  Vervolgens hebben de moslims elkaar afgeslacht ,omdat ze nog niet toe waren aan de democratie.
  Het zijn niet de amerikanen die daar bomaanslagen plegen en landmijnen leggen.

  Zullen we die anti-abortus-gekkies met die paar dooie abortus-artsen, wegstrepen tegen de 300.000
  doden in Sudan ?

  Pipes mag wel een mening geven, maar niet in een nederlandse krant.Dat is niet PC.

 29. Terug naar het onderwerp:

  Daniel Pipes is extreem rechts. Hij schrijft onder andere voor de extreem rechtse / Neocon site Frontpage Magazine.

  Waarom plaatst de Volkskrant stukken van zo iemand? Hij heeft geen echte expertise, maar wel een hoop geld en invloed.

  Daniel Pipes dient zich gewoon buiten onze interne aangelegenheden te houden. in zijn land mogen politici geen buitenlands geld aan te nemen.

 30. 33

  Abdul Alhazred
  5 Feb 2011 – 8:29 pm

  “Het leeft hier weer van de xenofobische trollen.”

  Niet alles wat van ver komt is lekker.

  Mijn krokodillen-fobie is zeer functioneel.

 31. @ #36
  Nog meer leugens van extreem rechtse trollen. De belangrijkste reden voor de invasie van Irak waren de (niet bestaande) weapons of mass destruction die Saddam zogenaamd zou hebben. De chaos en burgeroorlog die onstond in Irak na de invasie was een rechtstreeks gevolg v.h. Amerikaanse besluit om het Iraakse leger te ontbinden met als gevolg dat een hoop ontevreden Iraakse ex soldaten naar de wapens grepen.
  Verder kwamen er in het kielzog v.h. amerikaans leger allerlei christelijke missionarissen naar Irak om ‘de heidenen’ te bekeren.
  Ga je leugens maar verkopen aan mensen die minder verstand van zaken hebben maar ik trap niet in die verdraaiingen van je

 32. “Pipes mag wel een mening geven, maar niet in een nederlandse krant.”

  En waar in het bovenstaande artikel staat dat Pipes geen mening mag geven in een Nederlandse krant ????

 33. “Niet alles wat van ver komt is lekker”

  En alles wat van de PVV komt stinkt naar racisme, xenofobie en extreem rechts

 34. Ram Schreef:

  Dat constante gezeik v.d. PVV aanhangers over moslims en niet westerse allochtonen is juist het schoolvoorbeeld van xenofobie dus ik weet niet waarover jij zit te leuteren.

  Dat merk ik, het gaat over de islam.

  Ram Schreef:

  Verder durf ik het sterk te betwijfelen dat PVVers de islam in detail kennen, wat ze weten van de islamitische religie is wat hun anti-islam ideologen ze allemaal hebben voorgekauwd.

  Probeer me uit. En consulteer gerust eerst sheik Fawaz even.

  Ram Schreef:

  En hoe kom je er trouwens bij dat de PVV wordt gedragen door alle etnische groeperingen???

  Eigen observatie. En ook ik heb geen enkel probleem met eender welke etnische groep dan ook.

  Ram Schreef:

  Zelfs al zou dat zo zijn dan betekend dat nou niet dat de PVV geen xenofobe partij is. De NSB had een paar joodse leden en joodse aanhangers maar de geschiedenis wijst uit dat de NSB uiteindelijk niet de vriend v.d. nederlandse joden was.

  Het is belangrijk voor links om vol te houden dat de PVV xenofoob is,
  één van de belangrijkste ahum “discussie” argumenten. Ik zal het goed in de gaten houden.

 35. 39

  Ram
  5 Feb 2011 – 8

  Ja vrij logisch.Als Amerika het leger ontbindt ga je je eigen volk maar afslachten.
  Het zijn uw woorden.

 36. @#37 Ik ben niet bang voor Pipes´mening. Het valt me alleen tegen dat de Volkskrant hem een platvorm geeft.

  Ja, ik heb een groot probleem met iemand die het interneren van hele etnische groepen verdedigt. Een fatsoenlijke krant zou van zo iemand geen Opinie stuk moeten plaatsen.

  ——————————-

  @Silky
  Lees het PVV partijprogramma eens. Dat is regelrecht xenofoob en racistisch. Het staat er zwart op wit.

 37. #41

  Ram
  5 Feb 2011 – 9:02 pm

  “Niet alles wat van ver komt is lekker”
  En alles wat van de PVV komt stinkt naar racisme, xenofobie en extreem rechts

  1 De islam = geen ras maar een politieke ideologie net als bv nazisme.
  2 Ik ben niet bang voor het “vreemde” .Ik heb wel mijn mening over de islam.
  3 Ik ben niet extreem rechts.

  Ik zal nazisme en fascisme bestrijden, ben ik dan extreem rechts?

 38. @ 46
  De PVV wilt een immigratieverbod voor mensen uit islamitische landen. Dat is racistisch. Verder is extreem rechts niet beperkt tot alleen maar het nazisme en fascisme uit de 20ste eeuw. Extreem rechts staat voor xenofobie, het creëren van zondebokken (van etnische minderheden) en het geloof in een sterke leider, alle 3 voorwaarden kunnen in de PVV gevonden worden. De PVV valt dus weldegelijk onder extreem rechts en het kan me geen zier schelen als je je daardoor aangesproken voelt.

 39. Links beseft dat ze de regie verliezen over de MSM.
  Dit hadden we toch niet afgesproken MSM?
  Alleen linkse meningen zouden toch een platform krijgen?
  Op de TV krijgen de rechtsen ook al een platvorm, het moet niet gekker worden zeg.

 40. Extreem rechtse personen krijgen een platvorm en applaus. Het moet inderdaad niet gekker worden.

  Elisabeth, als je tegen Nazisme en Facisme bent dan hoor je ook tegen de PVV te zijn. Lees hun verkiezingsprogramma maar.

  Etnische registratie van iedereen. Alle mensen met een tweede nationaliteit hun passief kiesrecht kwijt.

  Wat denk je dat de PVV is? Kom op.

 41. #47

  Ram
  5 Feb 2011 – 9:43 pm

  @ 46
  De PVV wilt een immigratieverbod voor mensen uit islamitische landen. Dat is racistisch

  Ongelovigen mogen ook Mekka niet in. Is dat racistisch? Heeft te maken met cultuur.
  Als het u niet bevalt, ga dan maar protesteren als u levensmoe bent.

  Westerse cultuur moet Westerse cultuur blijven en geen mengelmoes van allerlei culturen door elkaar heen, anders verdwijnt de Westerse cultuur.
  Iedereen die zich verbonden voelt met de Westerse cultuur, ook al kom je van ver, kan hier een fijn leven opbouwen.
  Verwerp je de Westerse cultuur, dan heb je hier niets te zoeken.
  Mensen uit islamitische landen hebben het niet zo op de Westerse cultuur en democratie, en dat geeft een parallelle samenleving.Als zij willen vasthouden aan eigen cultuur, kunnen ze toch beter in eigen land blijven ipv ons hun denkbeelden op te leggen?
  Ik heb geen zin in dat gezeik waarom vrouwen wel of niet een hoofddoek moeten dragen.
  Dat is voor mij vrij helder.Voorwaarts, en geen discussies die we allang gevoerd hebben.

 42. #51

  Sofia van der Linde
  5 Feb 2011 – 10:03 pm

  Extreem rechtse personen krijgen een platvorm en applaus. Het moet inderdaad niet gekker worden.

  Extreem linkse Cohen krijgt ook applaus, het moet niet gekker worden.

  Elisabeth, als je tegen Nazisme en Facisme bent dan hoor je ook tegen de PVV te zijn. Lees hun verkiezingsprogramma maar.
  Etnische registratie van iedereen. Alle mensen met een tweede nationaliteit hun passief kiesrecht kwijt.
  Wat denk je dat de PVV is? Kom op.

  Dubbele nationaliteit?
  Je kunt maar één koning tegelijk dienen.
  Voor wie moet iemand kiezen in geval van oorlog?
  Vertel mij dat eens?

 43. Elisabeth Schreef:

  #47
  Ram
  5 Feb 2011 – 9:43 pm

  Ik heb geen zin in dat gezeik waarom vrouwen wel of niet een hoofddoek moeten dragen.
  Dat is voor mij vrij helder.Voorwaarts, en geen discussies die we allang gevoerd hebben.

  Precies. Vrouwen MOETEN hier dan ook geen hoofddoek dragen, alleen enkele paranoïde figuren wiens eigen moeder zelf nota bene in de jaren zestig nog een hoofddoek droeg vinden dat anderen géén hoofddoek mogen dragen.

 44. #55

  Laurent
  5 Feb 2011 – 10:25 pm

  Elisabeth Schreef:
  #47
  Ram
  5 Feb 2011 – 9:43 pm

  “Precies. Vrouwen MOETEN hier dan ook geen hoofddoek dragen, alleen enkele paranoïde figuren wiens eigen moeder zelf nota bene in de jaren zestig nog een hoofddoek droeg vinden dat anderen géén hoofddoek mogen dragen.”

  Die droegen een hoofddoek om hun kapsel te beschermen tegen wind en regen, en niet om een islamitische vlag te plaatsen, of gevrijwaard te worden van beroving, verkrachting en vernedering.

 45. Elisabeth Schreef:

  Dubbele nationaliteit?
  Je kunt maar één koning tegelijk dienen.
  Voor wie moet iemand kiezen in geval van oorlog?
  Vertel mij dat eens?

  En geef mij eens een reden om voor het Nederland van Geert Wilders te kiezen ….
  … Geert Wilders of Fundie Imams precies het zelfde type gewauwel

 46. Elisabeth Schreef:

  #55
  Laurent
  5 Feb 2011 – 10:25 pm
  Elisabeth Schreef:
  #47
  Ram
  5 Feb 2011 – 9:43 pm
  “Precies. Vrouwen MOETEN hier dan ook geen hoofddoek dragen, alleen enkele paranoïde figuren wiens eigen moeder zelf nota bene in de jaren zestig nog een hoofddoek droeg vinden dat anderen géén hoofddoek mogen dragen.”
  Die droegen een hoofddoek om hun kapsel te beschermen tegen wind en regen, en niet om een islamitische vlag te plaatsen, of gevrijwaard te worden van beroving, verkrachting en vernedering.

  In de katholieke kerk moesten ze ook een hoed op.

 47. jvdheuvel
  5 Feb 2011 – 10:16 pm

  @53 kun je niet zelf een website beginnen? Dan kan je leuteren en wauwelen waarover je maar wil en zoveel als je wil.

  @ 53 Die heb je toch al?

 48. @38 Elisabeth, geen normaal mens zal het in zijn hoofd halen zijn zin door te drijven op een beschaafde website waar nièmand hem mag! Het siert reageerders dat men je hier nog vrij beleefd behandelt, ondanks je lelijke onderbuiks-reactionair en primair xenofobisch gebral, compleet met valse en minderwaardige leugenargumentaties. Ondanks je bruine modderpoten waarmee je hier de virtuele ruimte bezoedelt. Nu al voor de tweede keer op een serieus topic.
  Is het masochisme dat je drijft? Of ben je geestelijk zo gedegenereerd dat jij je zelfrespect helemaal hebt uitgeleverd aan een brallende blonde Meester die zijn verdwaasde volgelingen een worst voorhoudt?

 49. #61

  Abdul Alhazred
  5 Feb 2011 – 10:45 pm
  Ik heb geen brallende blonde meesters nodig om mijn eigen conclusies te trekken. Ik kan gelukkig zelfstandig denken.
  Angela Merkel en sinds vandaag David Cameron vinden ook dat de multiculturele samenleving is mislukt.
  Ik bevind mij met mijn bruine poten, in goed gezelschap.

 50. @#54
  Je kan als Marokkaan niet van je Marokkaanse nationaliteit af al wil je nog zo graag. Je kan ook niet voorkomen dat je die nationaliteit aan je kinderen doorgeeft. Zowel de Nederlandse overheid als de Marokkaanse overheid drukken dat door je strot. Marokkanen kunnen letterlijk niets aan dat staatsburgerschap doen. Dus het is domweg oneerlijk om mensen daar op te pakken.

  Dus, ja, ik heb een groot probleem met een hele bevolkingsgroep diens passieve kiesrecht afnemen. Als het aan de PVV ligt dan kunnen alle nieuwgeboren Marokkanen geen Nederlander meer worden dan is de volgende generatie diens hele kiesrecht kwijt.

  Je zegt niks over de etnische registratie. Heb je daar geen problemen mee?

 51. @ 44
  Speciaal voor jou heb ik een interessante documentaire voor je opgezocht waarin aangetoond wordt dat de beslissingen van de Amerikaanse bezetters er in belangrijke mate hebben bijgedragen tot de chaos in Irak. Misschien heb je zin om je algemene kennis bij te spijkeren, maar ik betwijfel het.
  http://www.liveleak.com/view?i=080_1200371886

  @ 52
  Wat allemaal in Saudi Arabie gebeurd vind ik ook niet al te fris maar we leven in Nederland niet in Saudi Arabie dus kom niet met voorbeelden uit verre landen.
  Het PVV immigartiestop standpunt is duidelijk racistisch. Volgens de Conventies van de Verenigde Naties betekent raciale discriminatie “elk onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur gebaseerd op ras, huidskleur, afstamming, of nationale of etnische oorsprong die het doel of effect heeft van opheffing of aantasting van erkenning, genieting of uitoefening, op basis van gelijkwaardigheid, van mensenrechten, en fundamentele vrijheden in het politieke, economische, sociale, culturele of enig ander veld van het openbare leven”.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Racisme#Definities
  Je kan dat niet ontkennen, dus bespaar jezelf de moeite.
  De rest van dat kul verhaaltje van je komt erop neer dat allochtonen moeten assimileren. Nou sorry hoor maar allochtonen zijn helemaal niet verplicht om te assimileren, nu niet en in de toekomst ook niet. Als allochtonen moeten assimileren komt dat erop neer dat ze een gekleurde kloon v.d. hollander moeten worden en een kloon is altijd slechter dan het orgineel.

  “Dubbele nationaliteit? Je kunt maar één koning tegelijk dienen.”

  Lol, jouw grote leider Wilders en zijn partij pretenderen nationalistisch te zijn en de NLse belangen te behartigen maar in feite zijn ze gewoon de schoothonden en Israel. In de Haagse fractiekamer v.d. PVV hangt niet de NLse vlag maar de Israelische.

 52. “Ik heb geen brallende blonde meesters nodig om mijn eigen conclusies te trekken”

  Lol en toch bral je zijn onzin braaf na. Als jij je eigen conclusies kan trekken dan ben ik sinterklaas 😀

 53. Voor wie moet je kiezen in een oorlog?
  Voor de partij die je het meest aanstaat. Of je zegt tegen beiden landen dat je gewetens bezwaard bent.

  Mijn achteroom was geen Brits staatsburger, maar hij heeft wel in het Engelse leger gezeten. Dus ook zonder een dubbele nationaliteit kun je voor een ander land vechten.

 54. #58

  Laurent
  5 Feb 2011 – 10:32 pm

  “In de katholieke kerk moesten ze ook een hoed op.”

  Ja vroeger hè?
  Als ik nu in een ander land een heilige plaats betreed, houd ik mij ook aan de regels van hun cultuur, ga ik niet zeiken dat wij in Nederland andere regels hebben.
  Ik pas mij aan in het land waar ik ben.

 55. #64

  Ram
  5 Feb 2011 – 11:11 pm

  “Lol, jouw grote leider Wilders en zijn partij pretenderen nationalistisch te zijn en de NLse belangen te behartigen maar in feite zijn ze gewoon de schoothonden en Israel. In de Haagse fractiekamer v.d. PVV hangt niet de NLse vlag maar de Israelische.”

  In de “kansenwijken” zie ik alleen maar buitenlandse vlaggen hangen op de balkons.

  SCHOTEL-ANTENNES.

 56. Elisabeth,

  Ben je voor of tegen etnische registratie?

  Ben je voor of tegen mensen interneren op basis van hun etniciteit?

  Heb je het lef om deze vragen te beantwoorden?

 57. @68
  Welnu, Nederland kent godsdienstvrijheid, hetgeen onder andere impliceert dat niet zomaar een of andere halve zool kan bepalen dat de godsdienst van anderhalf miljard mensen geen godsdienst is maar een “politieke ideologie”>
  Gelieve u eens aan te passen aan Nederland, dat zijn bestaan dankt aan de strijd voor gewetensvrijheid..

 58. #67

  Sofia van der Linde
  5 Feb 2011 – 11:18 pm

  Voor wie moet je kiezen in een oorlog?
  Voor de partij die je het meest aanstaat. Of je zegt tegen beiden landen dat je gewetens bezwaard bent.
  Mijn achteroom was geen Brits staatsburger, maar hij heeft wel in het Engelse leger gezeten. Dus ook zonder een dubbele nationaliteit kun je voor een ander land vechten.

  In het vreemdelingenlegioen kan iedereen vechten.

 59. “In de “kansenwijken” zie ik alleen maar buitenlandse vlaggen hangen op de balkons.
  SCHOTEL-ANTENNES.”

  Ja en ik lees vaak genoeg commentaren van gefrusteerde PVV tokkies die daarover klagen en stellen dat die allochtonen daardoor zogenaamd niet geintegreerd zijn en niet thuis horen in NL. Welnu hun eigen partij (die altijd pretendeert nationalistisch te zijn) houdt er ook van om te zwaaien met buitenlandse vlaggen 😀

 60. Door dat stuk van Pipes te plaatsten heeft de Volkskrant wederom kleur bekend als NeoConservatieve krant.

  De Volkskrant is de Telegraaf geworden voor mensen die niet willen weten dat ze Telegraaf publiek zijn. Dezelfde rotzooi maar dan met een iets intellectueler ogende verpakking.

 61. #74

  Ram
  5 Feb 2011 – 11:42 pm

  Helaas is het zo dat wij Tokkies ons nieuws ook vaak uit het buitenland moeten halen.
  NOS ,nieuw-zuur, Een vandaag enz. zijn voornamelijk linkse opinies.
  Maar onze kleuters hebben geen taalachterstand hoor om rede hiervan.Scheelt weer een heleboel geld.

 62. “Helaas is het zo dat wij Tokkies ons nieuws ook vaak uit het buitenland moeten halen.”

  Laat me raden, rechts tokkie NL haalt z’n nieuws voornamelijk van die idote schreeuwlelijkerds van Fox News of niet ???

 63. Maar onze kleuters hebben geen taalachterstand hoor om rede hiervan.
  😆

 64. Vroeger moest je als intellectueel De Volkskrant lezen, en links stemmen.

  Gelukkig zien ook intellectuelen hoe ze gemanipuleerd zijn door links.

 65. @ #79
  Werkelijk??? Moesten ze dat??? Wauw, en wie was belast met de taak om de intellectuelen te dwingen de volkskrant te lezen en links te stemmen???

  Lol, je comments zijn echt vermakelijk om te lezen want ze tonen maar weer eens aan hoe dom de PVV sekteleden zijn 😀

 66. #78

  Arnold J. van der Kluft
  6 Feb 2011 – 12:10 am

  Slachtoffer van de onderwijs-vernieuwingen PVDA.

 67. Man, man heb je nou echt niks anders te doen dan hier te trollen Elisabeth? Zoek een hobby waar je anderen niet mee lastig valt en geen sites mee vervuilt. 😥

 68. Elisabeth Schreef:

  #47
  Westerse cultuur moet Westerse cultuur blijven en geen mengelmoes van allerlei culturen door elkaar heen, anders verdwijnt de Westerse cultuur.

  ??? Welke Westerse Cultuur bedoelt U?
  De Westerse Cultuur IS een mengelmoes van allerlei culturen, nooit anders geweest ook.
  (Vooral) Nederland is van oudsher een immigratieland.
  Dat maakt onze cultuur zo divers en zo mooi!

 69. #83

  Keira
  6 Feb 2011 – 12:44 am

  “Man, man heb je nou echt niks anders te doen dan hier te trollen Elisabeth? Zoek een hobby waar je anderen niet mee lastig valt en geen sites mee vervuilt”

  Zal ik een doek over je kooitje gooien? Al die indrukken van buiten worden je ietwat teveel.
  Truste 🙁

 70. Al die indrukken van buiten worden je ietwat teveel.

  Die zeit wat zeggen we dan in Mokum

 71. #84

  Inge
  6 Feb 2011 – 12:53 am

  Elisabeth Schreef:
  #47
  Westerse cultuur moet Westerse cultuur blijven en geen mengelmoes van allerlei culturen door elkaar heen, anders verdwijnt de Westerse cultuur.
  ??? Welke Westerse Cultuur bedoelt U?

  Wat een zelfhaat en ontkenning van eigen cultuur.

  Arabische landen hebben meer zelfrespect voor eigen cultuur.
  U bent een cultuurbarbaar..

 72. Keira
  6 Feb 2011 – 1:17 am

  ” Heb je zo’n grote doek dan?”

  Om jouw tere zieltje te beschermen, gooi ik er desnoods mijn dekbed overheen.

 73. #87

  Arnold J. van der Kluft
  6 Feb 2011 – 1:21 am

  Al die indrukken van buiten worden je ietwat teveel.
  Die zeit wat zeggen we dan in Mokum???????????

  Ik ben ook in Mokum geboren, maar dit zegt mij niets. 😀

 74. #89

  Keira
  6 Feb 2011 – 1:28 am

  “Elisabeth ga toch weg, jankerd ”

  Ik kan wel weglopen, maar daarmee is het probleem niet opgelost.
  U zit in de ontkenningsfase.

 75. Je hebt echt niks anders te doen dan hier te hangen en te trollen he, eigenlijk ben je heel sneu en moeten we medelijden met je hebben Get a life!

 76. #71

  Sofia van der Linde
  5 Feb 2011 – 11:36 pm

  Elisabeth,
  Ben je voor of tegen etnische registratie?
  Ben je voor of tegen mensen interneren op basis van hun etniciteit?
  Heb je het lef om deze vragen te beantwoorden?

  T.b.v. statistieken ben ik voor etnische registratie, wie schrijft die blijft.
  We hebben toch niets te verbergen?

  Ben je voor of tegen mensen interneren op basis van hun etniciteit?

  Wat bedoel je hier precies mee? Bij elkaar op een cel zetten?

 77. #95 Ik ben hard aan het werk, maar dat zal wel een heel vies woord zijn. Daarbij, ik ben helemaal niet alleen. Ik zit hier met mijn hele familie, al mijn neven zijn er ook. 😀

 78. #98

  Keira
  6 Feb 2011 – 2:15 am

  Ik ben heel hard aan het werk met allemaal nichten om mij heen.

 79. @98: Ik ben er ook. 🙂

  Niet aan het werk, niet alleen (poes Poes is er natuurlijk ook), maar ik heb wegens medicijnen met 28-uursschema tijdelijk weken van 6 dagen van 28 uur. Valt me op dat ik nu een stuk minder moe ben. :mrgreen:

  Voor mensen die geen vaste uren hoeven te maken, de neiging hebben om het steeds later te maken en aan het eind van de dag zichzelf iedere keer moeten dwingen om te gaan slapen : http://www.dbeat.com/28/

  De reden dat dit überhaupt werkt is dat in een kritieke fase van de ontwikkeling van de mensheid de aarde mogelijk iets langzamer draaide en een dag ±26 uur duurde. Blinden, kinderen die aan hun lot worden overgelaten qua slapen/wakker en mensen die lange tijd (zeg maar: een jaar of meer) onregelmatige diensten draaien, vervallen hierdoor gemakkelijk in een 26-uursritme.

  In de science-fiction vinden we dit oa. terug in StarTrek,: de planeet Bajor waar het ruimtestation Deep Space Nine omheen draait, heeft eveneens een dag van 26 uur. (Vandaar dat mensen met een 26-uursritme het wel eens een “Bajor-dag” noemen.)

  De PVV heeft hierover nog geen uitspraak gedaan, maar vermoed wordt dat personen met een 26-uursritme onder adminstratieve detentie dienen te worden geplaatst (“potential illegal aliens”). Prof. Dr. Mr. Ing. Richard de Mos heeft overigens een iets afwijkende mening: hij is ervan overtuigd dat het een complot van de PvdA betreft.

  …..pff, aan het eind nog nét ontopic…. 😆

 80. Tjonge, wat een boel reacties.

  Altijd lachen, PVV aanhangers die zich presenteren als Islamkenners en strijders tegen onrecht en onderdrukking en kiezen voor een partij die zich inzet voor het afschaffen van godsdienstvrijheid, persvrijheid en kunstgras.

 81. #101 DarkSkywise 🙂 zoals altijd leerzaam en humoristisch!

  #102 wltr, ja als je maar over de goede onderwerpe schrijft komen ze vanzelf onder hun stenen vandaan! 😀

 82. Het PVV-trol @Elisabeth heeft geen antwoord op serieuze argumenten en vragen o.a. gesteld in #64 en #71, daarmee is de discussie afgelopen, doch blijft ze in de bekende ordinaire PVV stijl nog steeds krijsen als een verwend kind die zijn niet kan krijgen.

  Je zou Silky, Elisabeth, op basis van hun opvattingen en uitingen hier zeer makkelijk als extreem-rechtse, xenofoob en racistisch hersengespoelde systeem-zombies kunnen omschrijven. Zombies denken niet – ze spugen het materieel waar ze mee hersengespoeld zijn (o.a. door de TeleGROF, de EIGENvolkskrant, enz) alleen uit.

  Terug naar de thema: Pipes is onmiskenbaar een Blanke Supremacist die de rest van de Wereld graag ondergeschikt zou willen zien aan zijn eigen ras en cultuur. Untermenschen moeten Ubermenschen dienen – deze refrein komt stteds terug in de oh zo geliefde! door Elisabeth versie van de Westerse Cultuur.
  Niet zoveel anders dan Cameron, Balkenende, Rutte, Verhagen, Boekestein enz. om maar alleen paar namen te noemen.

  Eigenlijk vraagt dit allemaal oom een beweging Back to the Roots, zodat het weer het onderscheid tussen progressieve en conservatieve/regressieve mensen weer helder wordt gemaakt.

 83. Mag ik nog iets zeggen over de Volkskrant?
  Daar geldt op de opiniepagina dat je – als gewone man, dus niet een van de usual suspects die altijd bevraagd worden op sommige onderwerpen- slechts ruimte krijgt wanneer je mening buiten de gevestigde standpunten valt. Wanneer je op de een of andere manier een extreme positie kiest binnen het debat.

  Opinie is entertainment bij de Volkskrant. En net als bij die televisieprogramma’s waarin mensen tachtig keer door een levensgrote hamer geraakt worden terwijl ze op een zeephelling balanceren en dan tachtig keer in het water vallen, moet het steeds extremer.

  Dus wanneer het over Egypte gaat mag usual suspect Frans Timmermans een stuk schrijven, en een joodse meneer, Asher ben Awraham, die wat wartaal uitslaat, en nu dus Daniel Pipes.
  Hierbij valt op dat Egyptische journalisten, en Arabische journalisten, of Egyptenaren in hun diaspora, niet aan het woord komen.

  Het moet leuk zijn.
  Dus over klimaatverandering vraagt de Volkskrant extreme gekken, die klimaatverandering ontkennen, en het antisemitisme is als onderwerp in handen van mensen die achter elke grasspriet een antisemitisch, dan wel een joods complot zien.
  Dit zou allemaal nog niet zo erg zijn, wanneer deze standpunten vaak genoeg aan de orde komen zodat alle standpunten wel een keer langskomen. Maar dat is natuurlijk niet bij alles zo. Technische juridische onderwerpen zoals bijvoorbeeld gezinshereniging krijgen een keer per jaar aandacht. Die ’timeslot’ mag Sietse Fritsma vullen met een rabiaat betoog, vol feitelijke onjuistheden. Het is ongetwijfeld hetzelfde met een groot aantal onderwerpen, die wat juridischer, of wat technischer zijn. Jeugdzorg, provinciale wegen, sociale diensten, verhoogde dijken etc. Er is vervolgens geen enkele ruimte voor een tegengeluid, want dat vindt de Volkskrant saai, stom en niet sexy.

 84. wltr Schreef:

  Altijd lachen, PVV aanhangers die zich presenteren als Islamkenners en strijders tegen onrecht en onderdrukking en kiezen voor een partij die zich inzet voor het afschaffen van godsdienstvrijheid, persvrijheid en kunstgras.

  Nogmaals, kun je de islam een geloof noemen als minder dan 1% van de totale teksten uit de koran, hadith en sira religieus zijn en 99% politiek?
  Daniel Pipes, Wilders en PVV aanhangers zijn gealarmeerd door de politieke teksten. En niet zomaar, dagelijks zijn er aanslagen die koranisch geïnspireerd zijn.
  Talloze voorbeelden staan erin van onverdraagzame, intolerantie, tot het vermoorden van de niet moslim. Hierdoor is de islam beslist een buitenbeentje, want roept zelf op tot haat en moord. Politieke doel is wereldheerschappij.
  Daarop reageren zou dan getuigen van haatzaaien of islamofobie. Feitelijk is het uiten van islam- kritiek al verboden, getuige de diverse processen in Europa. Dus links heeft een punt dat islamkritiek haatzaaien is. Het wordt door Europese wetgeving immers gestut. Tot zover dus vrije meningsuiting. Elisabeth Sabadith Wolf heeft voorgelezen uit de koran en dreigt veroordeelt te worden.
  Dit is een linkse site. Toen ayatollah Khomeini met behulp van links aan de macht
  werd geholpen heeft hij onmiddellijk links uitgeschakeld door ophanging en marteling. Zijn jullie daar blind voor? De Nederlandse regering, zo blijkt uit wikileaks, heeft Obama al gezegd dat de integratie van moslims is mislukt.
  De islamitische landen zijn een monocultuur. Moslims mogen en kunnen niet
  integreren.

 85. #105, Boze heks, ben ik het met je eens. Voor mezelf weet ik ook de reden waarom.

  Het is allang bij de officiële media geen journalisme meer. Er is bij hun sprake van een lezersMARKT waar je geld moet zien te kloppen. Net als op teevee. Eindelose consumentisme die steeds extremer moet worden om het aandacht te blijven houden.

  De ware journalisme is tegenwoordig op de blogs op internet.

 86. silky Schreef:

  Daniel Pipes, Wilders en PVV aanhangers zijn gealarmeerd door de politieke teksten. En niet zomaar, dagelijks zijn er aanslagen die koranisch geïnspireerd zijn.

  Ach mens, ga plees schoonmaken. door wie heb jij je zo bang laten maken?
  Er geen islamitische dreiging. Er is slechts US-intimidatie, zoals we nu in Egypte weer zien.

 87. silky Schreef:

  wltr Schreef:
  Altijd lachen, PVV aanhangers die zich presenteren als Islamkenners en strijders tegen onrecht en onderdrukking en kiezen voor een partij die zich inzet voor het afschaffen van godsdienstvrijheid, persvrijheid en kunstgras.
  Nogmaals, kun je de islam een geloof noemen als minder dan 1% van de totale teksten uit de koran, hadith en sira religieus zijn en 99% politiek?
  Daniel Pipes, Wilders en PVV aanhangers zijn gealarmeerd door de politieke teksten. En niet zomaar, dagelijks zijn er aanslagen die koranisch geïnspireerd zijn.
  Talloze voorbeelden staan erin van onverdraagzame, intolerantie, tot het vermoorden van de niet moslim. Hierdoor is de islam beslist een buitenbeentje, want roept zelf op tot haat en moord. Politieke doel is wereldheerschappij.
  Daarop reageren zou dan getuigen van haatzaaien of islamofobie. Feitelijk is het uiten van islam- kritiek al verboden, getuige de diverse processen in Europa. Dus links heeft een punt dat islamkritiek haatzaaien is. Het wordt door Europese wetgeving immers gestut. Tot zover dus vrije meningsuiting. Elisabeth Sabadith Wolf heeft voorgelezen uit de koran en dreigt veroordeelt te worden.
  Dit is een linkse site. Toen ayatollah Khomeini met behulp van links aan de macht
  werd geholpen heeft hij onmiddellijk links uitgeschakeld door ophanging en marteling. Zijn jullie daar blind voor? De Nederlandse regering, zo blijkt uit wikileaks, heeft Obama al gezegd dat de integratie van moslims is mislukt.
  De islamitische landen zijn een monocultuur. Moslims mogen en kunnen niet
  integreren.

  silky Schreef:

  wltr Schreef:
  Altijd lachen, PVV aanhangers die zich presenteren als Islamkenners en strijders tegen onrecht en onderdrukking en kiezen voor een partij die zich inzet voor het afschaffen van godsdienstvrijheid, persvrijheid en kunstgras.
  Nogmaals, kun je de islam een geloof noemen als minder dan 1% van de totale teksten uit de koran, hadith en sira religieus zijn en 99% politiek?
  Daniel Pipes, Wilders en PVV aanhangers zijn gealarmeerd door de politieke teksten. En niet zomaar, dagelijks zijn er aanslagen die koranisch geïnspireerd zijn.
  Talloze voorbeelden staan erin van onverdraagzame, intolerantie, tot het vermoorden van de niet moslim. Hierdoor is de islam beslist een buitenbeentje, want roept zelf op tot haat en moord. Politieke doel is wereldheerschappij.
  Daarop reageren zou dan getuigen van haatzaaien of islamofobie. Feitelijk is het uiten van islam- kritiek al verboden, getuige de diverse processen in Europa. Dus links heeft een punt dat islamkritiek haatzaaien is. Het wordt door Europese wetgeving immers gestut. Tot zover dus vrije meningsuiting. Elisabeth Sabadith Wolf heeft voorgelezen uit de koran en dreigt veroordeelt te worden.
  Dit is een linkse site. Toen ayatollah Khomeini met behulp van links aan de macht
  werd geholpen heeft hij onmiddellijk links uitgeschakeld door ophanging en marteling. Zijn jullie daar blind voor? De Nederlandse regering, zo blijkt uit wikileaks, heeft Obama al gezegd dat de integratie van moslims is mislukt.
  De islamitische landen zijn een monocultuur. Moslims mogen en kunnen niet
  integreren.

  Het blijven herhalen van leugens maakt ze niet waar …

 88. silky Schreef:

  Dit is een linkse site. Toen ayatollah Khomeini met behulp van links aan de macht
  werd geholpen heeft hij onmiddellijk links uitgeschakeld door ophanging en marteling. Zijn jullie daar blind voor?

  33 jaar geleden deed een man iets in een land dat heel ver weg is. En nu moeten we daarvoor in onze broek schijten?

  Als je dan toch vergelijkingen wil maken:

  “In december 1979 was de opstelling van de nieuwe, op islamitische leest geschoeide grondwet klaar en verkreeg Khomeini de titels Leider van de Revolutie en Hoogste Leider van Iran. In die hoedanigheid verkreeg hij een zeer grote macht.”

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Iraanse_Revolutie

  Dat lijkt inderdaad verdomd veel op Wilders of hoe zijn aanhangers deze dictator van zijn éénmansstichting met spreekverbod zien.

 89. Silky,

  Daniel Pipes is iemand die het interneren en het collectief straffen van hele etnische groepen goedpraat. Hij is niet gealarmeerd. Hij verdient een dik belegde boterham met het preken van haat tegen Moslims. Hij heeft zijn academische carrière opgegeven om een opiniemaker te worden.

  99% politiek is ook een uitspraak die over Torah en Talmoed worden gedaan. De Islam heeft zijn Juridische structuur min of meer gekopieerd van het Judaïsme. Ik heb geen probleem met inhoudelijke kritiek op de Islam. Dat is toegestaan want dat valt onder vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst. Ik heb wel een probleem met het oproepen tot haat en discriminatie naar mensen die Moslim zijn. Wat je gelooft is je eigen zaak zolang jij je aan de wet houdt en je niemand ergens toe dwingt. Als je gaat morrelen aan godsdienstvrijheid dan draai je de Verlichting terug.

  Er zijn geen dagelijkse aanslagen in dit land en ook niet in de rest van Europa. In Irak en Afghanistan spelen etnische spanningen en dat is al heel lang zo.

  Er zijn ook diverse Christelijke groepen die streven naar Wereld maatschappij. De Katholieke kerk mengt zich al jaren succesvol in de politiek van Latijns Amerika. Ik ben uit diverse Christelijke kringen oproepen tot moord en haat tegengekomen. Hindoe Nationalisten in India willen zowel Moslims als Christenen verdrijven, bekeren of vermoorden. Op Sri Lanka bestrijden Hindoes en Boeddhisten elkaar. De Islam is helemaal geen buitenbeentje als het om haat en nijd gaat; in tegendeel.

 90. Ik zeg niet dat er nooit aanslagen zijn, maar dagelijks nee. Dat is een absurde bewering.

 91. tante Beatrix Schreef:

  Oneee?, en Londen en Madrid dan, nog maar kort geleden.

  Net als 11 September Minder doden dan door je Christelijke vrienden in Srebrenica veroorzaakt zijn … Minder doden dan de Financiers van Wilders in Palestina in een gemiddelde maand veroorzaken …

  En in Srebrenica hielpen de Nederlandse Militairen met het scheiden van de mannen en Jongens van de vrouwen en keken ze toe hoe die o zo Christelijke Serven een baby doodtrapte

 92. Sofia van der Linde Schreef:

  De Islam heeft zijn Juridische structuur min of meer gekopieerd van het Judaïsme.

  Met als groot verschil dat volgens Sharia de bewijslast veel strenger is dan in de Talmoed , waar voor overspel in de Sharia 3 getuigen nodig zijn die “de daad “zelf hebben gezien ( zo goed als onmogelijk , tenzij je een door de Saudies opgeleide gek bent ) Is de instructie in de Torah dat je bij het VERMOEDEN dat je dochter buitenechtelijke sex met iemand heeft gehad haar voor zijn deur stenigt tot de dood er op volgt …

 93. Sofia van der Linde Schreef:

  Ik zeg niet dat er nooit aanslagen zijn, maar dagelijks nee. Dat is een absurde bewering.

  2011.02.05 (M’lang, Philippines) – Two farmers are shot to death in their field by Moro Islamists.
  2011.02.04 (Kandahar, Afghanistan) – Women and children are among the casualties when Jihadi bombers target a market.
  2011.02.03 (Kunduz, Afghanistan) – A man and his two young sons are ripped to shreds by Taliban bombers.
  http://www.thereligionofpeace.com/

 94. @Silky, nu dat je laat zien dat je geleerd heb om tot vijf te tellen, de volgende vraag:

  Hoe zit het met jou christelijke ubermenschen die mede verantwoordelijk zijn voor de dood van ruim
  1 350 000 (een miljoen driehonderdvijftig duizend) irakezen sinds het begin van de oorlog in Irak?

  Of is dit getal te hoog voor je vermogen?

 95. @#117
  Ik had het heel duidelijk over Nederland en de rest van Europa. De Filipijnen en Afghanistan liggen niet in Europa. Dat weten de meeste lagere school kinderen nog.

 96. Sofia van der Linde Schreef:

  99% politiek is ook een uitspraak die over Torah en Talmoed worden gedaan.

  De joden hebben ruimschoots tribalisme en racisme overwonnen en functioneren naadloos in een democratie.
  Sofia van der Linde Schreef:

  Ik heb geen probleem met inhoudelijke kritiek op de Islam. Dat is toegestaan want dat valt onder vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst. Ik heb wel een probleem met het oproepen tot haat en discriminatie naar mensen die Moslim zijn.

  De islam verbiedt kritiek, ook van de mensen van het boek (christenen) en ongelovigen. Wat jij gelooft is dus een zaak van de islam.
  Daarbij is de islam één grote oproep die vrijwel uitsluitend aanzet tot haatzaaien en om geweld te gebruiken.
  Eenmaal onder de islam is jouw meningsvrijheid en vrijheid van godsdienst totaal verdwenen en een zaak van de islam. En daarmee is de Verlichting verdwenen.
  Dit wordt eindeloos herhaald in de koran. Reden? Onderwerping.
  Sofia van der Linde Schreef:

  Er zijn geen dagelijkse aanslagen in dit land en ook niet in de rest van Europa. In Irak en Afghanistan spelen etnische spanningen en dat is al heel lang zo.

  Voorlopig is dat een stille tactiek, en ook, bijt nooit in de hand die je voedt.

  Sofia van der Linde Schreef:

  Er zijn ook diverse Christelijke groepen die streven naar Wereld maatschappij. Hindoe Nationalisten in India willen zowel Moslims als Christenen verdrijven, bekeren of vermoorden. Op Sri Lanka bestrijden Hindoes en Boeddhisten elkaar. tegendeel.

  Dat van de Boeddhisten is shocking maar toch bezwaarlijk dat als core bizzniss aan te voeren.
  Bedenk dat 70 miljoen hindoes in de vorige eeuw zijn vermoord door de moslims met hun religieuze expansie, De hindoes begrijpen totaal niet dat in Europa en de rest van de wereld zo vriendelijk tegen moslims zijn. Links in India schuift ook daar weer aan bij de moslims. Ook daar veroorzaken moslims polarisatie in de maatschappij.
  Sofia van der Linde Schreef:

  De Islam is helemaal geen buitenbeentje als het om haat en nijd gaat; in tegendeel.

  Als ik dat lees weet ik dat je de koran niet hebt gelezen.

 97. lieke Schreef:

  @ silky En…. heb je de bijbel ook gelezen?

  Ik ga ervan uit dat hij de Quran ook niet heeft gelezen , noch enige kennis heeft van de Hadith en hun positie in de Islam , geen idee van de pluriformiteit van de Islam , geen idee van Tassawuf ( Soefisme ) en andere stromingen binnen de Islam , alles wat Silky kan is het voor absolute waarheid aannemen van alle leugens van Spencer , Geller, Dingbat Ye’or , Hirshi ect ect ….

 98. silky Schreef:

  Sofia van der Linde Schreef:
  Ik zeg niet dat er nooit aanslagen zijn, maar dagelijks nee. Dat is een absurde bewering.
  2011.02.05 (M’lang, Philippines) – Two farmers are shot to death in their field by Moro Islamists.
  2011.02.04 (Kandahar, Afghanistan) – Women and children are among the casualties when Jihadi bombers target a market.
  2011.02.03 (Kunduz, Afghanistan) – A man and his two young sons are ripped to shreds by Taliban bombers.
  http://www.thereligionofpeace.com/

  De Moro bevolking van de zuidelijke Filipijnen word al lang vermoord en onderdrukt door het Christelijke noorden van waaruit met Christelijke boeren naar Israelische methode op van Moro boeren gestolen land zet … Een van die plekken op de wereld waar het westen wegkijkt omdat de slachtoffers maar Moslims zijn.

 99. Nexus m. Schreef:

  Hoe zit het met jou christelijke ubermenschen die mede verantwoordelijk zijn voor de dood van ruim
  1 350 000 (een miljoen driehonderdvijftig duizend) irakezen sinds het begin van de oorlog in Irak?

  Wikileaks heeft het over de helft. De meeste doden komen pas nadat Irak gevallen is. Erg stom van Saddam om Koeweit te willen annexeren en al qaida te helpen. En erg stomme actie van Bush om op die manier oorlog te voeren met moslims. En lang niet zo noodzakelijk als het nu is om Iran te stoppen, die oorlog is al begonnen. Zeker nu Obama de moslimbrotherhood in Egypte in het zadel helpt. Die staan klaar en hebben al gezegd het vredesverdrag met Israël op te zeggen. Egypte
  waar er elke dag 4000 kinderen bijkomen en waar alleen geen honger was dank zij Amerikaanse steun, Ze kunnen hun eigen broek niet ophouden en willen oorlog.Film:
  http://www.cosmolearning.com/documentaries/the-muslim-brotherhood-1794/1/

 100. silky Schreef:

  Nexus m. Schreef:
  Hoe zit het met jou christelijke ubermenschen die mede verantwoordelijk zijn voor de dood van ruim
  1 350 000 (een miljoen driehonderdvijftig duizend) irakezen sinds het begin van de oorlog in Irak?
  Wikileaks heeft het over de helft. De meeste doden komen pas nadat Irak gevallen is. Erg stom van Saddam om Koeweit te willen annexeren en al qaida te helpen. En erg stomme actie van Bush om op die manier oorlog te voeren met moslims. En lang niet zo noodzakelijk als het nu is om Iran te stoppen, die oorlog is al begonnen. Zeker nu Obama de moslimbrotherhood in Egypte in het zadel helpt. Die staan klaar en hebben al gezegd het vredesverdrag met Israël op te zeggen. Egypte
  waar er elke dag 4000 kinderen bijkomen en waar alleen geen honger was dank zij Amerikaanse steun, Ze kunnen hun eigen broek niet ophouden en willen oorlog.Film:
  http://www.cosmolearning.com/documentaries/the-muslim-brotherhood-1794/1/

  Jezus , kan je nu echt niets anders doen dan Spencer vertalen en haatpraat quoten ….
  Je kennis is 0,0 en alleen op het blind volgen van leugens gebaseerd , je doe me denken aan die idioten van de Hofstadgroep ..

 101. Al Bakrastani Schreef:

  je doe me denken aan die idioten van de Hofstadgroep ..

  Ik kan er niets aan doen dat zij zo in je gedachte leven.
  Al Bakrastani Schreef:

  Jezus , kan je nu echt niets anders doen dan Spencer vertalen en haatpraat quoten ….

  Ik zweer je dat ik geen moment aan spencer heb gedacht en met haatpraat heb je de wel Europese wetgeving aan je kant, maar ik zeg
  niets dat niet met de koran aan te tonen is.
  Al Bakrastani Schreef:

  Je kennis is 0,0 en alleen op het blind volgen van leugens gebaseerd

  Ok, ik acht de de koran één grote leugen. Als je de sira (biografie van Mohammed)leest zie je dat de aya precies overeenkomen met de behoeften van Mohammed van dat moment. Om de persoonlijke geneugten van Mohammed dan te brengen als boodschap van “Allah” , dat andere verzinsel van hem, maakt het tot leugen. Dus te stellen dat ik er 0,0 van weet klopt niet.

 102. lieke Schreef:

  @ silky En…. heb je de bijbel ook gelezen?

  Nee. Wel ben ik natuurlijk vaak stukken tegengekomen. En ik kan me zelfs nog wat zondagsschool herinneren.(een openbare school) De essentie begrijp ik; Liefde De essentie van de koran is haat. En ook de 10 geboden kan ik onderschrijven en heb er zelfs een gebod aan toegevoegd.:Het gebod nul: MENS DENK En hier is alweer een probleem wat ik met de islam heb. Die leert juist af om zelf te denken.

 103. De essentie van de Quran zou haat zijn , absolute nonsense natuurlijk , van iemand die alleen haatpraat als bronnen heeft , nooit de quran heeft gelezen en of nooit met Moslims heeft gesproken of ervanuitgaat dat alles wat ze zeggen Taqqiya ia

  Ik vergelijk je met de Hofstadgroep omdat je A) net zo misleid bent B) dezelfde hoeveelheid fundamentalistisch gezever produceer

 104. @ silky:

  Nou snap ik waarom je je vergist. Qua bijbelkennis verlaat je je op de interpretaties van anderen en ik vermoed dat je dat qua interpretatie van de koran ook doet.
  Niet iedereen denkt over de bijbel hetzelfde: .http://www.kerknieuws.nl/nieuws.asp?lStrAction=&oId=11011

  en kijk eens naar deze interpretatie hier.http://www.uwkeuze.net/Islaam%20Christendom/De%20Bijbel%20als%20getuige/Christendom%20of%20Paulusdom.html

  nog een interpretatie
  “De Christen weet niet dat de werkelijke gemoedsstemming van mildheid die de Moslim altijd aan de dag legt , ten aanzien van Jezus (vzmh) en zijn moeder Maria, voortkomen uit de bron van zijn geloof; de Heilige Koran.
  Hij weet niet dat de Moslim de heilige naam “Jezus” niet in zijn mond neemt, zonder te zeggen “Hazrat ‘Iesa”
  (= Eerwaardige Jezus) of “Iesa ‘alai-his-Salaam” (=Jezus, Vrede zij met hem).
  Telkens als de Moslim de naam Jezus noemt (vzmh) zonder deze woorden van respect, word hij als een oneerbiedig, eigenaardig of barbaars persoon beschouwd.
  De Christen weet niet dat in de Koran Jezus (vzmh) bij naam vijf keer zo veel wordt genoemd als het aantal keren dat de Profeet van de Islam (vzmh) wordt genoemd in het boek van Allah. Om precies te zijn: 25 keer tegen 5. ”
  http://www.bijbelonline.nl/forum/view/id/196/d/jezus-in-de-koran

  Allemaal slechts interpretaties – wat mij betreft – Ik vind het ook niet boeiend, heb niet zo veel behoefte aan het gezag van een god of een profeet om mijn eigen keuzes te maken, maar er is niet zo veel verschil tussen de ene godsdienst en de andere. Jammer dat veel mensen slechts lezen en onthouden wat hem/haar goeddunkt en voor de rest de oogkleppen hanteert.
  tot slot nog een interpretatie
  http://www.risallah.com/risallah.php

  Ge ziet mar met welke kleur bril je naar de ene of de andere religie kijkt. Mag je helemaal zelf weten. Je houding van ik heb alles grondig onderzocht wordt niet ondersteund door de inhoud van je reacties.
  “Waarom kijkt u naar de splinter in het oog van een ander,
  en merkt u de balk niet op in uw eigen oog?”

 105. silky Schreef:

  ik onderschrijven en heb er zelfs een gebod aan toegevoegd.:Het gebod nul: MENS DENK

  Je voegt zelf en gebod toe en je volgt hem daarna zelf niet?? ❗

 106. lieke Schreef:

  Om precies te zijn: 25 keer tegen 5.

  klopt niet.

  http://www.risallah.com/risallah.php
  Dat is toch te zot voor woorden!
  Mohammed leidt aan waanvoorstellingen, hij verstopte zich in een donkere grot daarvoor, En dan vertellen 2 vrouwen hem dat de wanen goddelijk revelaties zijn. Dus de hele islam is er welbeschouwd dank zij die 2 vrouwen. We hebben instellingen vol met zulke mensen.
  En voor de psychische gestoordheden zijn namen en medicijnen.

  http://www.bijbelonline.nl/forum/view/id/196/d/jezus-in-de-koran
  De bijbel interesseert me echt niet, Ik heb mijn eigen weten. Heb de pest aan instituties. Als ik dergelijke dwaasheden lees. zoals daarin voorgeschoteld, word ik stil van de stupiditeit van dergelijke dwazen.
  Maar toch, bedankt voor de link.
  Met moslims kan ik nog mededogen hebben, zij zijn slachtoffers, maar deze mensen die niet kunnen waarnemen met wie ze te maken hebben en daarbij Jezus notabene door moslims rustig laten schofferen. Niet te geloven, Voor een moslim is Jezus een profeet, niet aan het kruis gestorven en al helemaal geen drie eenheid.
  Het meest typische aan een moslim vind ik dat hij geen verschil kan zien tussen God en Allah
  Misschien dat het meer uithaalt daar dan bij de krapulisten om wat te gaan posten.
  Mohammed zelf is een ordinaire roverhoofdman die zichzelf tal van privileges welgevallig liet zijn. neukte met lijken, trouwde een 6 jarige en consumeerde het huwelijk toen ze 9 was. Onthoofdde 100den mensen eigenhandig, Een nare boodschap is dit dus. Hij zou vandaag de dag direct als oorlogsmisdadiger opgesloten worden. Nou ja ik heb al ergens een filmpje geplaatst over “the perfect man” Walgelijk. Maar wel het voorbeeld voor alle moslims. Waar ik over spreek is de ongekuiste versie van de islam en niet de mierzoete versie die moslims aan de nieuwelingen en buitenwacht met geabrogreerde soera´s wijsmaken.

 107. @131 Silky Waar ik over spreek (lees brál) is de ongekuiste versie van de islam en niet de mierzoete versie die moslims aan de nieuwelingen en buitenwacht met geabrogreerde soera´s wijsmaken.

  Mens, wat heb jij je laten opjutten door het Xenofobisch Genootschap. Wat een krommetenenstuk. Heb je niks zinnigers te doen? Er is hier wérkelijk niémand die je hier serieus neemt! Dit is geen platform voor je. Probeer het eens op Stormfront. Of NuJij, kun je tenminste nog plusjes scoren. Je kunt je een lamme hand typen maar je ontaarde, sneue & zielloze boodschap komt hier niet binnen bij de mensen. Verspilde energie! Je zet jezelf voor joker. 😀

 108. 😀 😀 😀 😀 Abdul! Yeah!!!! 😀 😀 😀 😀 😀 Jij hebt het door, Silky nog steeds niet.

 109. Abdul Alhazred Schreef:

  Je kunt je een lamme hand typen maar je ontaarde, sneue & zielloze boodschap komt hier niet binnen bij de mensen.

  Ik neem jullie heel serieus en inderdaad ´t beklijft niet, vrijwel geen inhoudelijke reacties, Lieke en Sofia zijn de uitzondering in deze draad.
  Voor deze 2 dames een soera die over vrouwen gaat.
  4 34. Mannen zijn voogden over de vrouwen omdat Allah de enen boven de anderen heeft doen uitmunten en omdat zij van hun rijkdommen besteden. Deugdzame vrouwen zijn dus zij, die gehoorzaam zijn en heimelijk bewaren, hetgeen Allah onder haar hoede heeft gesteld. En degenen, van wie gij ongehoorzaamheid vreest, wijst haar terecht en laat haar in haar bedden alleen en tuchtigt haar. Als zij u dan daarna gehoorzamen, zoekt geen weg tegen haar. Waarlijk, Allah is Verheven, Groot.

 110. silky Schreef:

  Abdul Alhazred Schreef:
  Je kunt je een lamme hand typen maar je ontaarde, sneue & zielloze boodschap komt hier niet binnen bij de mensen.
  Ik neem jullie heel serieus en inderdaad ´t beklijft niet, vrijwel geen inhoudelijke reacties, Lieke en Sofia zijn de uitzondering in deze draad.
  Voor deze 2 dames een soera die over vrouwen gaat.
  4 34. Mannen zijn voogden over de vrouwen omdat Allah de enen boven de anderen heeft doen uitmunten en omdat zij van hun rijkdommen besteden. Deugdzame vrouwen zijn dus zij, die gehoorzaam zijn en heimelijk bewaren, hetgeen Allah onder haar hoede heeft gesteld. En degenen, van wie gij ongehoorzaamheid vreest, wijst haar terecht en laat haar in haar bedden alleen en tuchtigt haar. Als zij u dan daarna gehoorzamen, zoekt geen weg tegen haar. Waarlijk, Allah is Verheven, Groot.

  Lees eens wat Paulus over vrouwen zei en bekijk de positie van vrouwen in de Torah eens , die zijn beide slechter dan dit … Weet je iets van de regels van dat tuchtiging ?? weet je iets over de interpretaies die er over die sura bestaan , een kenmerk is dat je afwezigheid een straf voor je vrouw dient te wezen ,wat dus betekent dat je behandeling van haar uitmuntend dient te wezen anders is je afwezigheid helemaal geen straf …

 111. @ silky:

  “De bijbel interesseert me echt niet, Ik heb mijn eigen weten. ” Je onderschrijft de 10 geboden. (oa: Ik ben de heer uw god, houdt de sabbat in ere) . je maakt je druk over het feit dat mensen Jezus niet zien als de 3 eenheid . De bijbel interesseert je niet, je hebt hem niet gelezen, maar je wil je er wel op beroepen. Als de bijbel je niet interesseert vind ik het raar dat je je druk maakt over een leerstelling die in de beginjaren van de kerk punt van discussie was. en niet in de oerversie van de bijbel voorkwam.
  Dus weer geloof ik je niet.Wat mij betreft einde discussie
  Overigens zijn er volgens wiki nogal wat orthodox christelijke stromingen die net zoals de islamieten de leerstelling van de drie eenheid afwijzen.

 112. Al Bakrastani Schreef:

  Lees eens wat Paulus over vrouwen zei en bekijk de positie van vrouwen in de Torah eens , die zijn beide slechter dan dit … Weet je iets van de regels van dat tuchtiging ??

  Hier zijn we barbarij ontgroeid zoals ik al eerder meldde. Met de sharia komt het weer terug.
  Moeilijk hoor, er zijn nog 3 andere vrouwen om uit te kiezen plus wat de rechterhand bezit (de slaven) Zeer precieze instructies zijn er over hoe je de vrouw moet slaan. Mohammed is wel zeer onwelvoeglijk naar vrouwen
  Halve erfenis, halve verstandelijke vermogens, akker die omgeploegd moet, scheiden na 3 keer uitspreken Kortom vrouwen zijn 2e rangs mensen.
  Hup de emancipatie overboord en terug naar het jaar 732 en omarm die superieure arabier die een maangod aanbidt
  http://www.youtube.com/watch?v=yVHV9ETDbPE
  Al Bakrastani Schreef:

  wat dus betekent dat je behandeling van haar uitmuntend dient te wezen anders is je afwezigheid helemaal geen straf …

  Typisch Mohammed, denkt een straf te geven maar die vrouwen zijn dolblij.

 113. Silky,

  Je interpreteert alles zoals het je uitkomt. Alles maakt deel uit van de wereldwijde Islam samenzwering. Er zijn nauwelijks aanslagen geweest door Moslim militanten in Europa. Jij interpreteert dat als een tactiek. De waarheid is veel simpeler. Moslims hebben hier niet zoveel reden om te vechten. Daarom doen ze het niet.

  In Tailand en de Palestijnse gebieden zijn etnische spanningen net als in Sri Lanka. Religie kan mensen extra motiveren maar zonder onderdrukking en conflict is er niet zoveel reden om te knokken. In Noord-Ierland en Spanje was religie niet een factor. Het was puur een etnisch conflict om land. Het overgrote merendeel van alle terrorisme doden in Europa in de afgelopen 40 jaar waren slachtoffers van etnisch en politiek ideologisch geweld. Daar vallen de aanslagen in Madrid en London zonder meer bij in het niet; hoe erg die ook waren.

  De bittere ironie is dat mensen zoals jij Moslims en andere minderheden redenen proberen te geven om te vechten.

 114. silky Schreef:

  Al Bakrastani Schreef:
  Lees eens wat Paulus over vrouwen zei en bekijk de positie van vrouwen in de Torah eens , die zijn beide slechter dan dit … Weet je iets van de regels van dat tuchtiging ??
  Hier zijn we barbarij ontgroeid zoals ik al eerder meldde. Met de sharia komt het weer terug.
  Moeilijk hoor, er zijn nog 3 andere vrouwen om uit te kiezen plus wat de rechterhand bezit (de slaven) Zeer precieze instructies zijn er over hoe je de vrouw moet slaan. Mohammed is wel zeer onwelvoeglijk naar vrouwen
  Halve erfenis, halve verstandelijke vermogens, akker die omgeploegd moet, scheiden na 3 keer uitspreken Kortom vrouwen zijn 2e rangs mensen.
  Hup de emancipatie overboord en terug naar het jaar 732 en omarm die superieure arabier die een maangod aanbidt
  http://www.youtube.com/watch?v=yVHV9ETDbPE
  wat dus betekent dat je behandeling van haar uitmuntend dient te wezen anders is je afwezigheid
  Al Bakrastani Schreef:

  helemaal geen straf …
  Typisch Mohammed, denkt een straf te geven maar die vrouwen zijn dolblij.

  Je verschild echt in nix van de hofstadgroep en andere fundamentalisten , één interpretatie , de jouwe, is het enige wat juist kan wezen en je haat alles wat anders is , ik heb verder geen zin om nog tijd aan je fundamentalistische haatpraat te besteden … geloof maar lekker wat je geloof , misschien dat je ooit de reden voor je haat vind ( vaak een door een Turk of Marokkaan afgepakt vriendinnetje gezien je haat voor Mohammed heb ik zelfs een idee van zijn naam 😈 ) maar voor jouw jouw geloof voor mij het mijne…

 115. @Lieke, het punt waar het om draait is de waanzinnige islam die elke
  spirituele groei onmogelijk maakt en DIT ANDEREN OPDRINGT. Er zijn geen denkers in de islam, geen nobelprijswinnaars, geen technische innovatie, incest, geen democratie is er mee mogelijk, vrouwen onderdrukking, steniging, Clitoris eraf, bloedwraak, en dit allemaal met de gedachte dat de moslim de beste mens is. Dat is pas supremacistisch en daarmee is de link gelegd naar het fascisme. En inderdaad Mein Kampf is het best verkochte boek in de islamitische landen. Dus lieke weet je wel zeker dat je aan de goeie kant staat?

 116. Mensen, als we nou met zijn allen niet meer reageren op Silky en hem/haar lekker in het eigen waanzinnige sop gaar laten koken, hebben wij er allemaal geen last meer van. Het nadert toch aardig het niveau van jasjes met mouwtjes op de rug.

 117. het grappige is dat conservatieven en moslims op zo veel punten de zelfde meningen hebben
  ik woon in een moslim buurt, sommige zijn echt vriendelijke en toffe mensen maar een voor een homohaters, vaak net zoals de conservatieven, tegen abortus net zoals de conservatieven, zeer gelovig zoals veel conservatieven in USA en zo veel meer en toch om een of andere redenen haten rechtsen moslims, vreemd
  ik ben ook geen fan van de islam maar ik hou van geen enkel geloof. maar ik ben even min fan van rechtse pippo’s zoals die Pipes
  over wilders weet ik niet zoveel want ben belg

 118. gent Schreef:

  het grappige is dat conservatieven en moslims op zo veel punten de zelfde meningen hebben
  ik woon in een moslim buurt, sommige zijn echt vriendelijke en toffe mensen maar een voor een homohaters, vaak net zoals de conservatieven, tegen abortus net zoals de conservatieven, zeer gelovig zoals veel conservatieven in USA en zo veel meer en toch om een of andere redenen haten rechtsen moslims, vreemd
  ik ben ook geen fan van de islam maar ik hou van geen enkel geloof. maar ik ben even min fan van rechtse pippo’s zoals die Pipes
  over wilders weet ik niet zoveel want ben belg

  Houwen zo. Beter géén regering dan de onze 🙁

Reacties zijn gesloten.