Dagafsluiter: Happy

https://www.youtube.com/watch?v=bhH_Kr7Bb1c

Vandaag is Keith Richards 73 jaar geworden. De verjaardag van de meest charmante bad boy uit de geschiedenis van de rock ’n roll laten we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan, ook al niet omdat schrijver dezes er anno 1972 heel wat onder verwed zou hebben dat Keith het einde van het decennium niet zou halen. Zelden ben ik zo blij geweest dat ik ongelijk heb gekregen.

Happy is afkomstig van Exile On Main Street,  een album dat destijds niet al te best ontvangen werd, maar inmiddels tot de absolute rockklassiekers behoort. Mick Jagger vindt het nog steeds niks, maar volgens Keith is het het beste wat de Stones ooit gemaakt hebben. En wie luistert er nou naar Mick?

Happy werd opgenomen door Keith, producer Jimmy Miller en saxofonist Bobby Keys, terwijl ze in de studio zaten te wachten op de komst van de overige bandleden. Richards begon de riff te spelen waaraan hij de hele ochtend gewerkt had, waarop Miller achter de drums kroop en Keys zijn saxofoon pakte. De basgitaar wordt gespeeld door Keith, de hoorns en de achtergrondzang van Jagger werden later in de song gemixt.