Clingendaeler Van Ham ondermijnt argumentatie pro TTIP

Het vrijhandelsverdrag TTIP tussen de EU en de VS, waarover onderhandelingen gaande zijn, is belangrijk voor de 1 procent. De ideologen van de vrije markt doen hun best het verdrag profijtelijk voor te stellen. Zo doet ook Peter van Ham van instituut Clingendael. Het instituut is een rechtse denktank die in de sheeple media wordt geprofileerd als een onafhankelijke instelling. Deze Van Ham verspreekt zich echter na een vraag.

Veel leiders in de EU en de VS, inclusief president Obama, stellen dat TTIP jobs zal creëren en de beide economieën een boost zal geven. Bent u het eens met deze voorstelling van zaken?

Het maakt deel uit van hun oliënde werk om dit te zeggen. Als je niet zegt dat TTIP werk creëert, zal er geen economische en politieke steun voor ontstaan. Je zal niet het enthousiasme en de politieke wil kunnen creëren om alle hindernissen en kritiek, die al aan het opkomen is, te overwinnen. Jobcreatie is een verhaal dat vereist is om dit door te drukken.
(EurActiv [vertaald uit het Engels])

Van Ham zegt met andere woorden dat jobcreatie slechts een verhaaltje is, dat hij er niet in gelooft. In werkelijkheid gaat dit verdrag om heel andere zaken, om dominantie op de wereldmarkt tegenover opkomende nieuwe spelers.

4 gedachten over “Clingendaeler Van Ham ondermijnt argumentatie pro TTIP”

  1. Goed dat dit onder de aandacht komt.
    Dit verdrag mag er niet komen.
    Toch geeft het te denken dat politici dit toestaan.
    Hoe ver zijn we nog af van de dictatuur en slavernij ?

  2. Pingback: TTIP heeft zeker aandacht van Krapuul gekregen | Krapuul

Reacties zijn gesloten.