Buma wil inquisitie opnieuw instellen

Een snoeiharde aanpak moet er komen. Ketterij werd vroeger in de kiem gesmoord door brandstapels. Zoiets is opnieuw nodig, vindt CDA-fractieleider Buma.

ISIS en de jihad zijn de nieuwe ketterij. De dreiging is te groot om democratie en vrijheid van mening in stand te houden, aldus Buma.

16 gedachten over “Buma wil inquisitie opnieuw instellen”

 1. En al die christelijke mafklappers welke zo nodig Israel wilden helpen bij het plegen van de Israelische misdaden? Keihard aanpakken Buma? Dagblad Trouw ook even onder uit de zak geven want ja, vandaag mocht normvervager Hans Knoop ook weer even zijn ziekelijke adoratie voor Israel uitventen! En, heer Buma, gaan we nog wat doen aan de neo nazi’s van Pro Patria? Ho, wacht dat is o.a. CDA achterban, daar gaat heer Buma geen kwalijke maatregelen tegen nemen! Veronderstel zeg, misschien zit Buma na verkiezingen weer met de officiele Pro Patria ook wel PVV genoemd, in een kabinet. Had heer Buma nog een mening over zijn katholieke vrouwen en kinderen verkrachters in Ierland? Nee natuurlijk, ook die idioten zijn geestverwanten , die ga je niet voor het hoofd stoten. Verheerlijking van heer Buma’s eigen god moet eigenlijk staatsstreven worden. Al het andere keihard aanpakken! Waarom probeert heer Buma zo hartstochtelijk die andere twee misdadige mafklappers, te weten het duo Opstelten/Teeven,te imiteren? Net als bij die twee een chronisch gebrek aan hersencellen?

 2. Het lijkt me een beter idee de MSM en “sociale” media te verbieden gratis voor ISIS propaganda te verspreiden.

 3. Welja zeg, laten we ook nog censuur toe gaan passen in de media. Kan er nog wel bij.
  Ergens anders zeg je: “Je kan een democratie niet beschermen door deze uit te hollen”.

 4. Cornelis, die Buma is een gevaarlijk – ik zou bijna zeggen: terroristisch – sujet. En hij bepaalt voor mij niet wat ik wel of niet mag zeggen, denken, lezen of zien. LRd heeft gelijk.

 5. Cornelis:

  Dat schreef je niet. Maar ook die plaatjes hoe goor ze ook zijn horen niet verboden worden door de Staat der Nederlanden. Helemaal niets mag verboden worden in de “pers” door politici en andere beleidsmakers. Koersen van de dag zijn het.

 6. @Hamid,

  Regels zijn er hier om de discussie op een prettige manier te laten verlopen. Maar Krapuul zal nooit pleiten voor een algeheel verbod op krankzinnige meningen in media.

  Er zijn bijvoorbeeld tal van oorlogshitsers actief op diverse websites. Die kunnen niet genoeg kritiek krijgen. Maar kritiek op hen wil niet zeggen dat ze er een verbod op hun uitlatingen moet komen.

 7. @Cornelis,

  ‘Waar ligt de grens? Mag de pers wel (neo)nazi-propaganda verspreiden’

  Dat is inderdaad een heel moeilijk onderwerp. De grens ligt imho bij persoonlijke bedreigingen en bij oproepen tot genocide. Nazi-propaganda valt onder oproepen tot genocide.

 8. Buma = BANG.

  Net als vele andere kleinzielige Nederlanders die niet weerbaar worden of zijn.

  Het kan mij geen ene moer schelen of er iemand in ons land met een IS vlag rondloopt en uit zijn nek loopt te schreeuwen, maar zodra het van geschreeuw overgaat tot welke actie dan ook dient er gewoon opgetreden te worden.

  En dat wordt, als het goed is, ook gedaan. Daar zijn namelijk wetten voor. Die mensen worden ook in de gaten gehouden.

  Een verbod op het uiten van je mening zou veel te ver gaan, net als een verbod op “verheerlijken van geweld”. Dat zou betekenen dat niemand meer wat dan ook mag zeggen.
  De mensen die het Midden Oosten in een grote krater willen veranderen niet, de mensen die de sharia in willen invoeren niet, de mensen die het Neo Nazisme aanhangen niet, de Pro Christelijken niet, de anti-Christelijken niet, niemand niet.

  Je zou dan in extremis zelfs kunnen gaan aanvoeren dat herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog niet meer zouden moeten mogen omdat ze geweld verheerlijken en de mannen eren die vochten en geweld gebruikten om ons te bevrijden van het gewelddadige Nazi Juk.

 9. Tijl, filmpjes van onthoofdingen vallen naar mijn smaak onder oproepen tot moord. Waarom zou een organisatie deze anders verspreiden? Toch niet om evt. latere vervolging makkelijker te maken. Ze hopen nog meer gestoorden die tot zoiets in staat zijn aan te trekken.
  En de MSM en islamofobische media bewijzen in dit geval ISIS een enorme dienst door ze gratis te verspreiden. Voor het eigen gewin, uiteraard.

 10. @Cornelis aug 22 9:45,

  Ik wil niet alle geweld veroordelen. Zelfverdediging sowieso niet. Maar ook een een groep in een bevolking kan zozeer onderdrukt en van elementaire rechten onthouden worden dat er niets anders opzit dan door geweldadige strijd proberen hun rechten te veroveren.

  Filmpjes van onthoofdingen roepen bij mij vooral walging op. Een organisatie die zoiets doet of op andere wijze mensen vermoordt – de USA – deugd niet. De filmpjes keren zich eerder tegen hen, denk ik.

 11. Eens met Cornelis, de Mass Media hieven niet alle filmpjes van ISIS gratis te verspreiden.

  Zouden ze ook ISIS voor enige financiële bijdrage kunnen vragen, gezien dat ISIIS werkelijk van het Saoedische geld puilt.

 12. Pingback: Nazi’s? Naar de vuilnisbelt ermee! | Krapuul

Reacties zijn gesloten.