Zo doen ze dat in Bulgarije – nu wij nog

Zo doen ze dat dus in Bulgarije. Een gehate regering, een stel door heel veel mensen verachte politici, een parlement waar het stel bijeen is… en een hele grote boze menigte eromheen. Gisteravond begonnen boze Bulgaren een beleg van het parlementsgebouw in de hoofdstad Sofia. Honderd mensen – politici, personeelsleden en journalisten – zitten binnen en kunnen er niet uit. Buiten staat de menigte en roept, in messcherpe analyses van één woord: “Maffia”. De aanbeveling is al net zo beknopt: “Aftreden”. Het is de veertigste dag van protest tegen de Bulgaarse regering.

 

Dat protest heeft redenen, specifieke en meer algemene. Een specifieke aanleiding, die de woede deed oplaaien, was de benoeming van Deljan Peevski, mediatycoon, als chef van de veiligheidsdienst. In zeer korte tijd ging het parlement met de benoeming akkoord. In zeer korte tijd gingen mensen ertegen protesteren, met op 16 juni in Sofia een demonstratie van 15.000 mensen volgens de politie. Toen was de nieuwe veiligheidschef echter alweer afgetreden. In tijden van revolutie, ga naar Bulgarije. Daar gaat alles momenteel veel sneller dan elders.

………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Ravotr

4 gedachten over “Zo doen ze dat in Bulgarije – nu wij nog”

  1. Nou, de VVD doet aardig haar best om het niveau van corruptie en vriendjespolitiek van Bulgarije te benaderen. Johan Houwers was voorlopig de laatste in een lange rij.

    Als de VVD nog even doorzet, zullen zelfs de Nederlanders het te gortig vinden.

  2. Het duurt niet lang meer ,lees net dat de NEDERLANDSE burger tussen 2o11en 2012 ,240miljrd achteruit gekacheld is ,in zijn besteding .Dat hebben we dus te danken aan het beste kabinet sinds WW2 ,het kabinet dat liegt en bedriegt en de staatschuld dagelijks op laat lopen .En dat terwijl zij bij aantreden stelden ,niet ons nageslacht op te willen schepen met schuld .Ja hoor beter uit de crisis .Wanneer is genoeg echt genoeg ,maar dat de pleuris uitbreekt is zeker .

Reacties zijn gesloten.