Brits parlement zegt nee tegen oorlog in Syrië

Het Britse Lagerhuis heeft gisteravond een motie afgewezen die Britse participatie in een militaire actie in Syrië wilde.

Premier David Cameron heeft de uitslag begrepen:

“Het is me duidelijk dat het Britse parlement en het Britse volk geen militaire actie willen; dat snap ik. En ik zal dienovereenkomstig handelen.” (NRC)

Zelfs Conservatieve parlementsleden weigeren mee te gaan in de retoriek van oorlogshitsers. De politiek van Labour-premier Tony Blair, die onder valse voorwendsels meedeed aan de inval in Irak, ligt blijkbaar nog te vers in het geheugen.

2 gedachten over “Brits parlement zegt nee tegen oorlog in Syrië”

  1. Cameron zou eerder een bekende voetstampende Nederlander moeten uitnodigen om de noodzak van dit oorlog aan de hand van WMD aan zijn Parlement toe te lichten en het zou “kat in de bakkie” zijn gewest.

    Met de kennis van nu, natuurlijk.

  2. Denk dat de Engelsen wijzer geworden zijn na de laatste oorlogen waarin zij getrokken zijn .Ook begrijpen zij wat er mogelijk uit voort komt indien zij zich hiermee bemoeien .Vergeet niet dat zowel Rusland en CHINA grote belangen en ook onderdanen in SYRIE hebben rondlopen .Denk dat die landen daar zeker een ingrijpen van hun kant gaan uitvoeren ,met alle gevolgen van dien .En ook wij zijn in het verleden met BALKELENDE in zinloze oorlogen gesluisd ,wat ons veel geld en ook slachtoffers aan onze zijde gekost heeft .Terwijl enige grote bedrijven met vooral Amerikaanse achtergrond hun zakken vulde en nog .En dat Frankrijk zich er mee wil bemoeien roept vragen op gezien Frankrijk er niet zo best voorstaat op vele fronten ,een afleiding van het debacle wat nog uit moet barsten ondanks HOLLANDE zijn geblaat dat het goed gaat met zijn FRANKRIJK .Laten we hopen dat dit Rampen kabinet niet meeloopt aan de hand van Amerika ,maar vrees het ergste

Reacties zijn gesloten.