Brinkman CDA (be)dreigt het kabinet

Tandeloos CDA in de Tweede Kamer zet alsnog een verouderd wapen in tegen nivelleringsdrift van Rutte2. De eerder door het CDA uitgewuifde baantjesverzamelaar mag plotseling ook stoer gaan doen en Markio Rutte waarschuwen dat zijn kabinetje geen meerderheid heeft in de Eerste Kamer.

Brinkman, voorzitter van de grootste oppositiefractie in de senaat, waarschuwde het kabinet vooral geen ‘alles-of-niets-voorstellen’ in te dienen. ‘Liever een op tijd gewijzigd dan een verworpen voorstel’.

Daarnaast wil Elco Brinkman duidelijk laten weten hoe machtig hij en zijn mede-senatoren eigenlijk wel zijn. Uiteraard niet gehinderd door naijver en partijbelang maar slechts in landsbelang.

Brinkman wees er dreigend op dat het kabinet in de Eerste Kamer ‘voor voldoende steun de deur plat zal moeten lopen’.

De Eerste Kamerfractie van het CDA, die als een soort raad van elf zo af en toe mag opdraven en iets geks verklaren, is volkomen onafhankelijk van de fractie van de Tweede Kamer en laat zich zeker niet koeioneren door Sybrand Buma, zo verklaarde ze dapper op 20 november.

Afgelopen zondag liet Buma in het programma Eva Jinek op Zondag weten dat de Eerste Kamer niet zal instemmen met de nivelleringsplannen van het nieuwe kabinet omdat het volgens het CDA slecht is voor de werkgelegenheid. De elf zetels van het CDA kunnen cruciaal zijn om het kabinet in de senaat aan een meerderheid te helpen.

Grappig dat ze dan 14 dagen later, bij monde van hun veredelde ZZP’r Elco Brinkman zich uitspreken, precies dat wat Buma nou zo graag wil. Je zou bijna denken dat Buma en Brinkman een bilateraaltje hebben gehad

4 gedachten over “Brinkman CDA (be)dreigt het kabinet”

 1. Uiteindelijk moet brinkman ook net doen als of ,hij mag in de eerste plaats zijn achterban tevreden stellen door hoog van de toren te blazen net als buma . Maar zodra het puntje bij paaltje komt dan loopt buma net zo hard mee .Het zijn altijd al meelopers geweest die CDAers .draaien en huichelen wat de klok slaat .

 2. Brinkman wil bewijzen dat in wezen naast VVD en PvdA ook CDA in deze coalitie deel neemt. Nu moeten ze nog de naam van een meldpunt bedenken. 🙂

 3. @2 nexus m.
  meldpunt politiekgeleuter.nl?
  of wat grover:
  meldpunt politiekgelul.nl?

  Wedeen dat deze meldpunten niet door Markio Rutte genegeerd worden

Reacties zijn gesloten.